Skip to content

Hoe de broncode van een webpagina te bekijken

13 de juli de 2021
GettyImages 465458409 59c6ba7422fa3a00112ce793

Hoewel webbrowsers de Hypertext Markup Language-bestanden en Cascading Style Sheets interpreteren die het web laten lijken zoals het is, dwingt een sneltoets of URL-tweak browsers om niet de gerenderde webpagina, maar de broncode van die pagina weer te geven, in een nieuw tabblad of venster . Hoewel de meeste mensen zelden de broncode hoeven te onderzoeken, gebruiken ontwikkelaars dit perspectief om inconsistenties in de lay-out op te lossen of om bugs op een website op te lossen.

Bron bekijken in een desktopbrowser

Voor alle belangrijke desktopbrowsers – Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera, Vivaldi – druk op Ctrl+U om een ​​nieuw tabblad te openen met de onbewerkte HTML van de pagina waarop u zich bevindt. Druk op een Mac op Cmd+Option+U of Cmd+U in Firefox.

website broncode

Als alternatief ondersteunen alle desktopbrowsers een URL-specifieke tweak. Voeg de tekst toe bekijk-bron: naar de URL om de pagina in de bronmodus te openen. Typ bijvoorbeeld bekijk-bron:https://www.levensdraad.com om de broncode achter de hoofdbestemmingspagina van levensdraad te bekijken. Liever een muis, of de HTML on-the-fly aanpassen? Alle belangrijke browsers ondersteunen a Bron bekijken commando ergens in de menustructuur, en ze ondersteunen ook een ontwikkelaarsmodus (met verschillende namen en op verschillende manieren gelanceerd) waarmee je in realtime kunt aanpassen hoe een pagina wordt uitgevoerd op basis van wijzigingen die je aanbrengt in de ontwikkelaarsinterface.

Bron bekijken in een standaard mobiele browser

Met de standaard Android-browser kan de bekijk-bron: URL-aanpassing. Op iOS ondersteunt de standaard Safari-app deze functie echter niet. Op het platform van Apple moet je een andere browser of een app voor het bekijken van de broncode uit de App Store starten. Individuele mobiele browsers die u vanuit de app store van uw platform hebt geïnstalleerd, gedragen zich anders. Raadpleeg de documentatie van de browser voor specifieke procedures.