Skip to content

Hoe de cache te wissen in IE11

2 de juli de 2021
Screenshot2018 12 2709.46.20 5c25210b46e0fb00016491ab

De tijdelijke internetbestanden in Internet Explorer 11, ook wel de cache genoemd, zijn kopieën van de tekst, afbeeldingen, video’s en andere gegevens van recent bekeken websites die op uw harde schijf zijn opgeslagen. Deze tijdelijke bestanden blijven op de computer staan ​​totdat ze verlopen, de cache vol raakt of u ze handmatig verwijdert. Verwijder bij het oplossen van een probleem tijdelijke internetbestanden wanneer een webpagina niet laadt, en u weet zeker dat de site voor anderen werkt. Het verwijderen van de tijdelijke bestanden die zijn opgeslagen door IE is niet hetzelfde als het verwijderen van Windows tmp-bestanden. Die procedure is geschikt voor het verwijderen van gegevens die zijn overgebleven door programma’s die niet specifiek zijn voor IE, zoals installatieprogramma’s van derden. Deze stappen zijn voor het wissen van de cache in Internet Explorer 11. Lees hoe u de cache in andere browsers wist als u Chrome, Edge of Firefox gebruikt.

Wis de cache in Internet Explorer 11

Het verwijderen van de tijdelijke internetbestanden in Internet Explorer is veilig en verwijdert geen andere dingen zoals cookies, wachtwoorden en andere opgeslagen gegevens.

 1. Internet Explorer 11 openen.

 2. Selecteer aan de rechterkant van de browser het tandwielpictogram en kies Veiligheid > Browsegeschiedenis verwijderen. Als de menubalk is ingeschakeld, selecteert u Hulpmiddelen > Browsegeschiedenis verwijderen. Of druk op Ctrl+Shift+Del op het toetsenbord.

 3. Schakel alle opties uit, behalve die met het label Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden.

  Selectievakje Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden voor Internet Explorer

 4. Selecteer Verwijderen onderaan het venster.

 5. De Browsegeschiedenis verwijderen venster wordt gesloten en het muispictogram verandert enkele ogenblikken in de wachtcursor. Wanneer de cursor terugkeert naar normaal, of de Klaar met verwijderen bericht onder aan het scherm wordt weergegeven, worden de tijdelijke internetbestanden verwijderd.

Tips voor het wissen van de cache van Internet Explorer

Hier zijn een paar tips om te volgen:

 • Oudere versies van Internet Explorer, zoals IE10, IE9 en IE8, hebben vergelijkbare procedures voor het wissen van de cache. Het is echter het beste om de nieuwste versie van IE te gebruiken als je kunt.
 • Vermijd het handmatig wissen van de cache in IE door een programma te gebruiken dat dit voor u doet. Een populaire systeemreiniger is CCleaner. Zorg ervoor dat de Tijdelijke internetbestanden optie is gekozen onder de Internet Explorer gebied van de Aangepast opschonen sectie.
 • Als u andere Internet Explorer-gegevens zoals cookies, browse- of downloadgeschiedenis, formuliergegevens of wachtwoorden wilt verwijderen, plaatst u in stap 3 een vinkje in het vakje naast die optie.
 • De instellingen voor tijdelijke internetbestanden van IE kunnen worden gewijzigd via: internet Opties. Voer de in inetcpl.cpl opdracht in het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+R) en ga dan naar Algemeen > Instellingen om de te vinden Instellingen websitegegevens venster.
 • Ga naar internet Opties om de maximale grootte van de cache te kiezen. U kunt IE ook dwingen om te controleren op nieuwe websitegegevens en de cache te vermijden elke keer dat u de pagina bezoekt, elke keer dat u IE gebruikt, automatisch (de standaardoptie) of nooit.
 • Standaard slaat Internet Explorer tijdelijke internetbestanden op in deze map, maar u kunt de locatie wijzigen.

Waarom IE tijdelijke internetbestanden opslaat

Het lijkt misschien vreemd voor de browser om deze inhoud vast te houden om deze offline op te slaan. Aangezien het schijfruimte in beslag neemt en het gebruikelijk is om deze tijdelijke bestanden te verwijderen, vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom Internet Explorer ze gebruikt. Het idee achter tijdelijke internetbestanden is dat u dezelfde inhoud opnieuw kunt openen zonder deze vanaf de website te laden. Als de inhoud op uw computer is opgeslagen, kan de browser die gegevens ophalen in plaats van ze opnieuw te downloaden, wat bandbreedte en laadtijden van pagina’s bespaart. Wat er uiteindelijk gebeurt, is dat alleen de nieuwe inhoud van de pagina wordt gedownload, terwijl de rest die ongewijzigd is gebleven van de harde schijf wordt gehaald. Naast betere prestaties, worden door sommige instanties tijdelijke internetbestanden gebruikt om forensisch bewijs te verzamelen van iemands browse-activiteiten. Als de inhoud op de harde schijf blijft staan ​​(dat wil zeggen, als deze niet is verwijderd), kunnen de gegevens worden gebruikt als bewijs dat iemand een bepaalde website heeft bezocht.