Skip to content

Hoe de Craft-app de manier waarop u werkt kan veranderen

13 de juni de 2021
149087WomanusingMacBookPro 5ebf347729b44f3397fdc90dd30a7e8f

Belangrijkste leerpunten

  • Craft is een Mac- en iOS-app die documentgebaseerde productiviteit volledig opnieuw uitvindt.
  • Al uw werk is gekoppeld aan een verbonden web voor directe toegang.
  • Craft kan ook worden gekoppeld aan andere apps op iPhone, iPad en Mac.

Stel je een app voor die alles bevat wat je nodig hebt om te werken, integreert met al je favoriete apps en toch overzichtelijk en eenvoudig blijft. Je hebt je gewoon Craft voorgesteld. Craft is een Mac- en iOS-app om te schrijven. Het verzamelt links en clips van andere apps, maakt ze prachtig op en koppelt alles aan elkaar, dus wat je nodig hebt, is meestal niet meer dan een klik verwijderd. U kunt ook snel pagina’s delen met andere apps, zodat u bijvoorbeeld Ulysses of iA Writer kunt gebruiken om uw rapporten te schrijven enzovoort, of een link naar Noteplan of Things kunt toevoegen om een ​​actiepunt te maken. Op de een of andere manier is Craft zowel gefocust als veelomvattend. “In het vliegtuig of onderweg is het gebruik van een laptop moeilijk en helemaal niet handig”, Balint Orosz, oprichter en CEO van Craft, vertelde Lifewire via e-mail. “Ik heb geprobeerd productief te zijn op mijn iPhone en iPad, maar de bestaande oplossingen werkten niet echt voor mij, dus ik verspilde uiteindelijk tijd. Ik besloot dat ik het probleem wilde oplossen en een product wilde bouwen waarmee je kunt nadenken en organiseren wat er in je hoofd effectiever is, op verschillende platforms.”

Wat is ambacht?

Craft is in wezen een app voor het maken van documenten, maar het kan nog veel meer inpakken. Hier leest u hoe ik het zou kunnen gebruiken om een ​​artikel te maken zoals u nu leest. Eerst zou ik wat nieuws kunnen lezen dat me een idee geeft. Ik zou die link naar Craft in een nieuw document knippen. Het kan een bladwijzerlink zijn, of ik kan het hele artikel knippen met een snelkoppeling die ik op iOS heb gemaakt (Craft heeft goede ondersteuning voor snelkoppelingen). Daarna, nadat ik toestemming heb gekregen om het te schrijven, verzamel ik meer links en schrijf ik naar enkele experts of relevante mensen om opmerkingen en informatie te krijgen. Ik zal subpagina’s maken om deze te behouden door een titel te typen en vervolgens te klikken om deze als een nieuwe pagina te openen.

Iemand die de knutselapp op een iPad gebruikt terwijl hij buiten zit.

Dan, wanneer het tijd is om te schrijven, stuur ik het hele ding met een enkele klik naar Ulysses (een lange schrijf-app). Craft plaatst een link naar zichzelf bovenaan die gedeelde pagina, zodat ik er gemakkelijk tussen kan schakelen. Ik zou een link (nog één klik) naar Noteplan kunnen sturen om het definitieve artikel in te plannen, of (als ik mijn redacteur zou kunnen overtuigen om Craft te gebruiken) samen te werken aan het stuk in Craft zelf.

Wordt georganiseerd

Het hele punt van Craft is hoe gemakkelijk het is om dingen erin te krijgen, dingen eruit te halen en dingen te verplaatsen. Elke regel in uw documenten is eigenlijk een blok waaraan u kunt koppelen of delen. Dit maakt het schrijven van lange tekst een beetje lastig, omdat de cursor en de sneltoetsen die je van elke andere teksteditor gewend bent, niet hetzelfde werken. Maar dat is prima, want je kunt het eigenlijke schrijven in een andere app doen. Dat is een van de punten: je zit niet vast. Je kunt de onderdelen nemen die je leuk vindt en andere apps gebruiken voor de onderdelen die je niet doet. Voor mij is Craft een hub voor al het andere, een dashboard voor projecten. Ik schrijf veel artikelen, dus iets hebben dat snel alles kan verzamelen wat ik nodig heb, is een echte zegen. En anderen zijn het daarmee eens.

“Na onze eerste openbare release medio november 2020 vonden steeds meer mensen Craft en het was geweldig om te zien hoe positief de reacties van de gebruikers waren”, Viktor Páli, productmanager bij Craft, vertelde Lifewire via e-mail.

De competitie

Op dit moment is de ruimte voor productiviteitsapps van de volgende generatie hot, hot, hot. Craft concurreert met Notion, een kolos die meer lijkt op een besturingssysteem voor informatie; Roam, een onderzoeks-app die automatisch koppelingen vindt tussen al uw fragmenten en documenten; en meer. Deze diensten heroverwegen hoe we onze gegevens organiseren en werken. In plaats van dat elke pagina als een enkele entiteit bestaat, zoals een vel papier op een bureau, behandelen Roam, Craft en Notion ze allemaal als een web van onderling verbonden gegevens. Het is een eenvoudige maar ingrijpende verandering, en omdat samenwerking en synchronisatie een integraal onderdeel zijn van Craft, is het ook perfect voor het nieuwe thuiswerktijdperk. “Dus de receptie [has been] geweldig, maar uiteindelijk is ons einddoel met Craft om de volgende generatie productiviteitssuite te bouwen”, zegt Páli. “Een die er heel anders uit zal zien dan Word of Google Docs, en waarmee gebruikers over de hele wereld hun gedachten kunnen uiten en samenwerken effectief.”