Skip to content

Hoe de Getting Ready-lus in Google Meet te repareren

29 de juli de 2022
google meet loading 3ac4fea9077e459c8637ff545365d673

Je bent klaar om te gaan en je hebt deelgenomen aan een Google Meet-sessie, maar je zit vast met een “voorbereiding”-lus. Hoe frustrerend het ook is, je zult blij zijn te horen dat er verschillende dingen zijn die je kunt proberen om het probleem op te lossen.

Als het bericht rechts in de bovenstaande afbeelding niet precies is wat er op uw scherm wordt weergegeven, kan een andere handleiding voor probleemoplossing het specifieke probleem dat u ondervindt, beter afhandelen. Zie Google Meet-scherm delen niet?, Google Meet-audio werkt niet?, Google Meet-camera werkt niet?, of deze gids voor probleemoplossing voor niet-specifieke Google Meet-problemen.

Waarom loopt Google Meet vast bij het voorbereiden?

Zoals bij de meeste techneuten, kun je een Google Meet-probleem zelden tot één bron herleiden, althans niet onmiddellijk. Het feit dat je toegang hebt tot de webpagina is goed, maar er zijn nog steeds verschillende faalpunten om te overwegen die kunnen voorkomen dat je deelneemt aan de vergadering.

 • De browser kan uw camera niet detecteren.
 • Er is een probleem met het browserprofiel.
 • Een extensie of add-on verstoort de webcamfunctionaliteit.
 • Je hebt een onstabiele internetverbinding.
 • Google ondervindt een probleem aan zijn kant.

Voordat u deze stappen uitvoert, controleert u eerst het Google Workspace Status Dashboard om te zien of er een probleem is aan de kant van Google. Als u een groen vinkje ziet, wat betekent dat Google geen probleem heeft gemeld, valt de oplossing op uw schouders en kunt u de onderstaande stappen starten.

Hoe de Getting Ready-lus in Google Meet te repareren

Met deze mogelijke oorzaken in gedachten, volg je deze stappen om erachter te komen wat er aan de hand is.

 1. Kijk of uw webcam echt werkt en controleer vervolgens of uw browser de juiste toegangsrechten heeft. Al het andere zou goed kunnen werken, en het bericht “voorbereiden” zou u kunnen waarschuwen dat de browser niet kan communiceren met uw camera. Dit is met name het geval als op het vergaderscherm het bericht ‘Geen camera gevonden’ wordt weergegeven. Als u de Chrome-browser van Google gebruikt, raadpleegt u onze handleiding over het toestaan ​​van cameratoegang in Chrome. Op de website van Mozilla wordt beschreven hoe u cameratoestemmingen in Firefox beheert.
 2. Problemen met een trage internetverbinding oplossen. Als je zeker weet dat dit niet het probleem is, ga je gang en ga je verder met stap 3, maar sla deze stap niet meteen over, vooral niet als je de laatste tijd trage snelheden hebt opgemerkt. Er zijn verschillende redenen waarom uw internet traag kan zijn, en enkele veelvoorkomende eerste stappen bij een poging om het te repareren, zijn om uw netwerkapparatuur opnieuw op te starten en uw computer opnieuw op te starten. Het is hier verstandig om uw computer opnieuw op te starten, zelfs als u geen netwerkgerelateerde problemen ondervindt.
 3. Werk de browser bij als deze verouderd is. Oude versies van Chrome, Firefox, enz. werken mogelijk niet goed met Google Meet. Bezoek de website van de browser om de nieuwste versie te downloaden, of gebruik het menu in het programma om te zien of er een update is. Leer hoe u Firefox bijwerkt, hoe u Chrome bijwerkt of hoe u Edge bijwerkt als u hulp nodig heeft.

  Over Chrome-pagina met knop Opnieuw starten voor update

  De meeste van de resterende stappen zijn specifiek gericht op de browser. Als je een gloednieuwe computer hebt zonder aanpassingen, is de kans groot dat een van de twee bovenstaande stappen de oplossing is.

 4. Wis de browsercache en verwijder de browsercookies (meestal kunt u dit tegelijkertijd doen). Als u klaar bent met beide, sluit u de browser en opent u deze opnieuw voordat u Google Meet opnieuw probeert. Het verwijderen van deze items is vaak de oplossing voor webpagina’s die slechts gedeeltelijk werken.
 5. Schakel alle extensies en add-ons uit die u mogelijk gebruikt. U hoeft ze niet te verwijderen; schakel ze gewoon uit en probeer vervolgens Google Meet te gebruiken. Een of meer van deze programma’s kunnen de verbinding met Google Meet of je camera verstoren.

  Firefox Beheer uw extensies pagina

 6. Deblokkeer de Google Meet-website als de browser beperkingen heeft ingesteld. Sommige gebruikers hebben gemeld dat zelfs als de hele site niet is geblokkeerd, maar in plaats daarvan alleen JavaScript of afbeeldingen zijn uitgeschakeld, deze gedeeltelijk kan worden geladen en de “wordt gelezen”-lus kan worden weergegeven. Raadpleeg deze artikelen om te zien waar de JavaScript-instelling is in deze browsers: JavaScript in Chrome en JavaScript in Firefox.

  Google Chrome JavaScript-instellingen voor Google Meet

 7. Gebruik een andere browser. Je hebt heel veel opties, van Chrome of Firefox tot Edge, Opera of Brave. Het probleem ligt waarschijnlijk in het profiel dat u gebruikt. Als je bij de originele browser wilt blijven, doe dit dan, afhankelijk van het programma dat je gebruikt:
  • Vernieuw Firefox.
  • Maak een nieuw profiel in Chrome.
  • Maak een nieuw Edge-profiel.
 8. Installeer de browser opnieuw. Op dit moment is de browser geïsoleerd als het probleem, aangezien is bevestigd dat uw webcam werkt, de internetverbinding solide is en het probleem niet aanhoudt in een nieuwe browser.
 9. Als het bericht ‘Bezig met voorbereiden’ van Google Meet blijft staan, zijn je laatste opties om aan te nemen dat het probleem bij je besturingssysteem of bij Google ligt (wat je zou kunnen bevestigen door te onderzoeken of de site voor iedereen of alleen voor jou offline is).

  Je zou heel goed je hele besturingssysteem opnieuw kunnen installeren – of het “vernieuwen” in Windows met Reset This PC – maar dat is een drastische stap die we niet aanbevelen. De meest waarschijnlijke oplossing is hierboven besproken.

FAQ

 • Hoe plan ik een Google Meet in?

  Om een ​​Google Meet te plannen, selecteer Nieuwe vergadering > Schema in Google Agenda. In de Evenementdetails scherm, voer al uw gegevens in. Ga vervolgens naar Gasten en voer de e-mailadressen van de deelnemers aan de vergadering in.

 • Hoe neem ik op in Google Meet?

  Als u wilt opnemen in Google Meet, gaat u naar de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteert u Menu (drie stippen) > Vergadering opnemen > Aanvaarden. Tik op om de opname te stoppen Menu > Hou op Opnemen.

 • Hoe demp ik een Google Meet?

  Als u een deelnemer in een Google Meet wilt dempen, tikt u op de naam van de vergadering en zoekt u de deelnemer die u wilt dempen. Selecteer vervolgens Menu (drie stippen) > Stom. Gebruik de audiobediening van uw computer om het geluid van een vergadering te dempen.

 • Hoe deel ik een scherm op Google Meet?

  Als u een scherm op Google Meet wilt delen, gaat u naar de onderste werkbalk en selecteert u Nu presenteren. Kies in het pop-upmenu Je hele scherm, Een raamof Chrome-tabblad. Selecteer het venster of tabblad dat u wilt delen > Deel.