Skip to content

Hoe de Hulu-foutcode RUNUNK13 op te lossen?

19 de juli de 2021

Hulu-foutcode RUNUNK13 is een van de vele Hulu-foutcodes die aangeven dat de service de door u gevraagde film of show niet kan afspelen. Deze foutcode komt veel voor op Apple-apparaten zoals de Apple TV en iPhone, maar kan ook op andere apparaten en de webplayer verschijnen.

Hoe Hulu-foutcode RUNUNK13 verschijnt

Wanneer deze fout optreedt, ziet u meestal een bericht dat er als volgt uitziet:

 • Fout bij afspelen van video
 • Er is een fout opgetreden bij het afspelen van deze video. Probeer de video opnieuw te starten of selecteer iets anders om te bekijken.
 • Hulu-foutcode: RUNUNK13

Een vrouw krijgt te maken met Hulu-foutcode RUNUNK13 op haar tv.

Oorzaken van Hulu-foutcode RUNUNK13

Hulu-foutcode RUNUNK13 verschijnt wanneer u een film of show op Hulu probeert af te spelen en de speler het verzoek niet kan voltooien. Corrupte gegevens aan uw kant, netwerkverbindingsproblemen of problemen met Hulu’s servers kunnen de fout veroorzaken. Wanneer u gedownloade Hulu-inhoud probeert af te spelen, kunnen de afleveringen of films beschadigd raken. In sommige situaties kan een probleem met de Hulu-app of webplayer zelf de Hulu-foutcode RUNUNK13 veroorzaken.

Hoe de Hulu-foutcode RUNUNK13 op te lossen?

Volg elk van deze stappen in volgorde om Hulu-foutcode RUNUNK13 op te lossen. Als Hulu op enig moment begint te werken, kun je stoppen. Als je aan het einde komt en nog steeds deze foutcode ervaart, ligt het probleem waarschijnlijk aan Hulu’s kant en niet aan de jouwe.

 1. Vernieuw de pagina of laad de video opnieuw. Door de Hulu-website opnieuw te laden of een back-up te maken en uw video opnieuw te selecteren, wordt deze foutmelding vaak verwijderd. Als dat werkt en de fout niet opnieuw optreedt, bent u klaar.

 2. Probeer Hulu op een ander apparaat of een andere webbrowser om te zien of de RUNUNK13-fout specifiek is voor degene die u gebruikt. Als dit het geval is, schakelt u over naar die webbrowser of dat apparaat. Als Hulu op geen van uw browsers of apparaten werkt, kan dit een probleem zijn dat u niet kunt oplossen.

 3. Wis de cache en gegevens van uw Hulu-app. Corrupte gegevens veroorzaken dit probleem meestal, dus dit is een belangrijke stap. Wis indien mogelijk de cache voor de Hulu-app. Als dit niet het geval is, moet u de app mogelijk verwijderen en opnieuw installeren om de cache te wissen. Uw apparaat afsluiten en opnieuw opstarten kan ook helpen.

  • Op Apple TV: U kunt de Hulu-cache op Apple TV niet wissen. Start in plaats daarvan uw apparaat opnieuw op door op de menu en huis knoppen samen en selecteer vervolgens Instellingen > Systeem > Herstarten.
  • Op iOS: Ga naar Instellingen > Algemeen > Opslag > Hulu, verwijder en verwijder vervolgens de app. Installeer het opnieuw via de app store.
  • Op Android: Ga naar Instellingen > Apps > Alle apps bekijken > Opslag en cache > lege opslagruimte, dan Cache wissen.
  • On Fire TV: Ga naar Instellingen > Toepassingen > Geïnstalleerde applicaties beheren > Hulu > Cache wissen > Verwijder gegevens.
 4. Update uw Android-app of uw iOS-app. Als uw app verouderd is, kan deze foutcode optreden. Verwijder en installeer indien nodig opnieuw.

 5. Update uw Apple TV of Amazon Fire Stick, en update Android of controleer op een iOS-update. Zodra u de meest recente versie van de firmware van uw apparaat gebruikt, controleert u of er een nieuwere versie van de Hulu-app beschikbaar is.

 6. Wis de cache van uw webbrowser. Als je Hulu op je computer bekijkt, probeer dan de browsercache te wissen. Beschadigde gegevens in de cache kunnen ervoor zorgen dat u bepaalde afleveringen en films niet kunt afspelen.

 7. Werk uw webbrowser bij. Of u nu Chrome, Firefox of een andere browser probeert bij te werken, als deze verouderd is, kan de Hulu-webspeler niet correct werken. Soms is het voldoende om de browser te sluiten en opnieuw op te starten, maar het kan zijn dat u een ingewikkelder proces moet doorlopen om dingen bij te werken. Edge-updates naast Windows 10, maar u kunt Chromium Edge proberen.

 8. Start uw apparaat opnieuw op. Sluit uw apparaat volledig af en start het opnieuw op. Als u een computer gebruikt, zorg er dan voor dat u deze uitschakelt en niet alleen in de slaapstand zet. Sommige streaming-apparaten hebben geen uit-schakelaar of herstartoptie. In dat geval moet u de stekker uit het stopcontact halen en ongeveer een minuut wachten voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt.

 9. Controleer uw netwerkverbinding. Langzaam internet veroorzaakt dit probleem meestal niet, maar Hulu vereist wel een snelle verbinding om correct te werken. Als uw verbinding traag of vlekkerig is, zult u afspeelfouten ervaren.

 10. Controleer je internetsnelheid met hetzelfde apparaat dat de RUNUNK13-foutcode geeft. Als uw tarieven de minimale Hulu-vereisten overschrijden, zou het goed moeten komen. U kunt echter nog steeds een netwerkprobleem hebben waardoor u geen toegang krijgt tot de servers van Hulu.

 11. Start uw netwerkhardware opnieuw op. In veel gevallen zal het herstarten van al uw netwerkhardware de verbindingsproblemen oplossen. Om uw router en modem correct opnieuw op te starten, haalt u de stekker uit het stopcontact en laat u ze minimaal 30 seconden tot een minuut los. Sluit vervolgens de modem weer aan, gevolgd door de router en eventuele andere netwerkapparaten.

 12. Controleer of Hulu down is. Op dit moment lijkt het waarschijnlijk dat de RUNUNK13-fout wijst op een probleem aan de kant van Hulu en niet die van jou. U kunt contact opnemen met Hulu om dat te bevestigen of sociale media proberen.

Wat als Hulu nog steeds niet werkt?

Als je nog steeds de Hulu-foutcode RUNUNK13 ervaart nadat je al deze stappen hebt gevolgd, en je ziet geen discussie online over een storing, dan heeft Hulu mogelijk een meer gelokaliseerd probleem. In dat geval kunt u contact met hen opnemen om de nodige details te verstrekken.