Skip to content

Hoe de IE-map met tijdelijke internetbestanden naar de standaardlocatie te verplaatsen

17 de augustus de 2021
inetcache windows 10 4597eacf47de4d1c94cd34d61850dfb5

Standaard is de Tijdelijke internetbestanden map in Internet Explorer is diep begraven in verschillende mappen. Zoals de naam doet vermoeden, gebruikt de IE-browser deze map om tijdelijke internetbestanden op te slaan. Als om de een of andere reden de locatie van die map is verplaatst, bijvoorbeeld vanwege een malwareprobleem of een wijziging die u zelf hebt aangebracht, kunnen er enkele zeer specifieke problemen en foutmeldingen optreden, waarbij de ieframe.dll DLL-fout een veelvoorkomend voorbeeld is. Het verplaatsen van deze map naar de standaardlocatie is eenvoudig via de eigen instellingen van Internet Explorer, dus u hoeft Internet Explorer niet te verwijderen en opnieuw te installeren of alle opties opnieuw in te stellen. Als u zich niet herinnert dat u deze maplocatie zelf hebt gewijzigd, en vooral als uw computer zich abnormaal gedraagt, moet u een malwarescan uitvoeren om elk mogelijk ongewenst programma te verwijderen dat de maplocatie zou kunnen hebben gewijzigd zonder dat u het wist. Deze stappen werken op Windows 10 tot en met Windows XP, maar er zijn verschillen om op te letten, dus die worden hieronder vermeld.

Reset de map met internetbestanden naar de standaardlocatie

 1. Configureer Windows om verborgen bestanden en mappen weer te geven. Sommige onderstaande stappen vereisen dat verborgen mappen zichtbaar zijn, dus deze vereiste is een must.

 2. Open het dialoogvenster Uitvoeren met de WIN+R snelkoppeling.

 3. Type inetcpl.cpl in het tekstvak en druk vervolgens op OK.

 4. Selecteer Instellingen van de Browsegeschiedenis sectie.

 5. Kiezen Map verplaatsen onderaan het venster.

 6. Selecteer het pijltje omlaag of het plusteken (wat je ook ziet) naast de C: schijf om die map te openen.

  Blader naar het mapvenster in Interneteigenschappen voor Windows 10

 7. Selecteer de pijl of het plusteken naast Gebruikers, of documenten en instellingen als je dat ziet, gevolgd door de map die overeenkomt met je gebruikersnaam. Ik zou bijvoorbeeld de map uitvouwen Timo aangezien dat mijn gebruikersnaam is.

 8. Navigeer naar de standaardmap die Internet Explorer gebruikt om tijdelijke internetbestanden op te slaan: Windows 10 en 8: C:Users[username]AppDataLocalMicrosoftWindowsiNetCache

  Internet Explorer-map met tijdelijke internetbestanden in Windows 10

  Windows 7 en Vista: C:Gebruikers[username]AppDataLocalMicrosoftWindowsTemporary Internet Files

  Windows XP: C:Documenten en instellingen[username]Lokale instellingen

  Zodra u op de laatste map in het pad dat u hierboven ziet bent beland, markeert u deze gewoon, u hoeft de pijl of het plusteken ernaast niet te selecteren. Zie je de juiste map niet? Windows is mogelijk niet geconfigureerd om verborgen bestanden en mappen weer te geven, of u moet mogelijk ook beveiligde besturingssysteembestanden weergeven. Zie stap 1 hierboven voor meer informatie. Als u stap 1 nu voltooit, moet u teruggaan naar stap 5 om de mappen te vernieuwen.

 9. Selecteer OK in de Blader naar de map venster, en dan weer in het andere venster.

 10. Selecteer Ja als u wordt gevraagd om uit te loggen om het verplaatsen van tijdelijke internetbestanden te voltooien. Uw computer zal zich onmiddellijk afmelden, dus zorg ervoor dat u alle bestanden waarin u werkt opslaat en sluit voordat u een keuze maakt Ja.

 11. Meld u opnieuw aan bij Windows en test om te zien of u de Tijdelijke internetbestanden map naar de standaardlocatie heeft uw probleem opgelost.

 12. Configureer Windows om verborgen bestanden en mappen te verbergen. Deze stappen laten zien hoe u verborgen bestanden in de normale weergave kunt verbergen en de stappen die u in stap 1 hebt genomen ongedaan kunt maken.

IE-map met tijdelijke bestanden opnieuw instellen met Windows-register

Een andere manier om deze wijziging aan te brengen, is door het Windows-register te gebruiken. Het is veel gemakkelijker om Internet Explorer te gebruiken zoals hierboven beschreven, maar als je dat om de een of andere reden niet kunt, probeer dan deze methode.

 1. Open de Register-editor.

 2. Navigeer naar de HKEY_CURRENT_USER-component en volg dit pad: SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerUser Shell Folders

 3. Dubbelklik cache aan de rechterkant van de Register-editor.

 4. Typ de juiste waarde voor uw versie van Windows: Windows 10 en 8: %USERPROFILE%AppDataLocalMicrosoftWindowsiNetCache

  User Shell Folders Cache registervermelding in Windows 10

  Windows 7 en Vista: %USERPROFILE%AppDataLocalMicrosoftWindowsTemporary Internet Files

  Windows XP: %USERPROFILE%Local SettingsTijdelijke internetbestanden

 5. Selecteer OK.

 6. Herhaal stap 3-5, maar onder dit pad, ook in de HKEY_CURRENT_USER-component: SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerShell Folders

 7. Sluit de Register-editor.

 8. Start je computer opnieuw op.

Kunt u de map nog steeds niet wijzigen?

Als na het aanbrengen van de bovenstaande wijzigingen de locatie van de Tijdelijke internetbestanden map zal nog steeds niet veranderen, zelfs niet na een herstart, er zijn een paar dingen om naar te kijken die de oorzaak kunnen zijn. Controleer om te beginnen of uw antivirusprogramma actief is en actief scant om malware op te vangen. Het is mogelijk dat een virus op uw computer de oorzaak is van het feit dat deze instellingen niet veranderen wanneer u hen dat opdraagt. Dat gezegd hebbende, sommige antivirusprogramma’s zijn overbeschermend voor het register en zullen wijzigingen voorkomen, dus zelfs als u de wijziging zelf aanbrengt, kan het antivirusprogramma uw pogingen blokkeren. Als u zeker weet dat u momenteel geen last heeft van malware, schakelt u uw antivirusprogramma tijdelijk uit en probeert u het opnieuw. Als de map kan worden gewijzigd terwijl uw antivirusprogramma is uitgeschakeld, start u voor de zekerheid opnieuw op en controleert u het opnieuw. Als de nieuwe maplocatie blijft staan, schakelt u uw beveiligingssoftware weer in. De door u aangebrachte wijziging zou moeten blijven staan, aangezien het antivirusprogramma tijdens de wijziging niet actief was.