Skip to content

Hoe de iPad-handleiding te downloaden

9 de juli de 2021
iPad Pro creative sketch 10302018 5be0773ac9e77c0051d5d51c

De iPad heeft een aantal veranderingen ondergaan sinds de oorspronkelijke release in 2010, waaronder de mogelijkheid om mappen te maken om je apps te organiseren, multitasking, FaceTime-ondersteuning, AirPlay, AirPrint en Voice Dictation en vele andere functies. Overweldigd voelen? Deze lijst bevat de officiële iPad-handleidingen van Apple. Deze handleidingen voor het besturingssysteem zijn gemarkeerd naast het iPad-model waarmee ze debuteerden, maar u moet de handleiding gebruiken die overeenkomt met de versie van iOS die u gebruikt in plaats van uw iPad-model. De meeste iPad-gebruikers gebruiken nu iOS 9, dus als je niet zeker bent van je versie, download dan de iOS 9-handleiding. Deze handleidingen zijn meer gericht op het besturingssysteem dan op het eigenlijke apparaat. Als je het besturingssysteem niet hebt bijgewerkt, zoek dan je iPad op in de lijst en gebruik de handleiding die geschikt is voor dat model.

iPad Pro 3e generatie / iOS 12

iOS 12 was een afwijking van andere upgrades van het besturingssysteem omdat het weinig nieuwe functies bevat. In plaats daarvan was de update gericht op prestaties, waardoor de iPad nog sneller was in het uitvoeren van alledaagse taken. Hoewel geweldig voor elke iPad, was dit vooral gunstig voor oudere modellen. Helaas is iOS 12 alleen compatibel met de originele iPad Air en nieuwere tablets, waaronder de iPad Mini 2 en iPad Mini 4. Dit maakt de iPad 4 en eerdere modellen overbodig.

iPad 2018 / iOS 11

De iOS 11-release zag het debuut van functies die de iPad helpen zijn mannetje te staan ​​in zakelijke situaties. Dit omvat een nieuwe app Bestanden, die al uw cloudopslag en lokale opslag op één handige plek plaatst, waardoor het gemakkelijker wordt om bestanden te delen en aan hetzelfde bestand te werken vanaf meerdere computers of tablets. Drop-and-drag kwam ook naar de iPad, waardoor het delen van bestanden en objecten tussen apps nog eenvoudiger wordt.

iPad 2017 / iPad Pro 2e generatie / iOS 10

Het thema van iOS 10 was interoperabiliteit. Terwijl iOS elke app in zijn eigen ommuurde behuizing houdt om de ene app tegen de andere te beschermen, wat het besturingssysteem helpt beschermen tegen virussen, bevat IOS 10 nieuwe manieren waarop apps naast elkaar kunnen werken. Hierdoor kunnen nieuwe fotofilters die zijn gedownload van de app store in de Foto’s-app werken en zijn nieuwe widgets beschikbaar op het meldingenscherm.

iPad Pro / iOS 9

De twee grote functies die zijn toegevoegd aan de iPad “Pro”-reeks zijn de Apple Pencil en het Smart Keyboard, maar misschien wel de grootste functie in iOS 9 zijn de multitasking-mogelijkheden. Als je een iPad Air of een recentere iPad hebt, kun je multitasking met slide-over uitvoeren, waarmee je een app in een kolom naast je iPad kunt uitvoeren. Als je ten minste een iPad Air 2 hebt, ondersteunt iOS 9 echte multitasking op gesplitst scherm. Maar misschien wel de beste eigenschap van de update is het virtuele touchpad, waarmee je het schermtoetsenbord kunt gebruiken als het touchpad van een laptop. Als u deze handleiding niet naar iBooks wilt downloaden, kunt u de interactieve online versie van de handleiding bekijken.

iPad Air 2 / iPad Mini3 (iOS 8)

De iOS 8-update maakte een grote plons door de toevoeging van widgets, waardoor het vervangen van het schermtoetsenbord door een toetsenbord van een derde partij mogelijk is. Het bevat ook Family Sharing en de mogelijkheid om een ​​document van je iPad over te dragen naar je MacBook of je iPhone.

iPad Air / iPad Mini 2 (iOS 7)

De grootste visuele verandering aan het besturingssysteem sinds de introductie van de iPad, iOS 7 had een gloednieuwe gebruikersinterface. Onder de vele nieuwe functies waren iTunes Radio, een dienst vergelijkbaar met Pandora, en AirDrop, waarmee draadloos foto’s en bestanden kunnen worden gedeeld.

iPad 4 / iPad Mini (iOS 6)

De iPad 4 werd uitgebracht naast iOS 6, waarmee Siri aan de iPad werd toegevoegd. Deze versie verving ook Google Maps door Apple’s Maps, hoewel Google Maps nog steeds beschikbaar is in de App Store. iOS 6 introduceerde ook een nieuwe look en feel voor de App Store.

iPad 3 (iOS 5.1)

De iPad 3 heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd, zoals spraakdicteren en een verbeterde camera. Het integreert ook Twitter in het besturingssysteem, waardoor het gemakkelijker wordt om naar je vrienden te tweeten. Deze bijgewerkte handleiding is geschikt voor iPad 3-bezitters die iOS 5.1 gebruiken.

iPad 2 (iOS 4.3)

De iPad 2 is uitgebracht met een nieuwe versie van het besturingssysteem. De functies van iOS 4.3 zijn vergelijkbaar met 4.2, maar bevatten ondersteuning voor nieuwe functies op de iPad 2, zoals de camera aan de voorkant en de achterkant.

De originele iPad (iOS 3.2)

De originele iPad bevat niet alle functies van de iPad 2 of iPad 3e generatie. Als u de iPad kocht toen deze voor het eerst werd gelanceerd en het besturingssysteem niet heeft bijgewerkt, geeft deze handleiding u nauwkeurige informatie over het gebruik van alle functies.

iOS 4.2

De eerste grote update van het besturingssysteem na de originele iPad-release, de iOS 4.2-update, bood de mogelijkheid om mappen te maken om je applicaties beter in categorieën in te delen. Het omvatte ook AirPlay, AirPrint, multitasking en snel schakelen tussen apps.

iPad-productinformatiegids

Deze gids bevat belangrijke informatie over veiligheid en gebruik, hoe u de iPad schoon kunt houden, de gebruikte frequenties en een FCC-conformiteitsverklaring.

Installatiehandleiding voor Apple TV

Apple TV is een van de beste accessoires die je voor je iPad kunt kopen, met AirPlay en Display Mirroring waarmee je zowel audio als video naar je tv of naar AirPlay-compatibele luidsprekers kunt sturen. Bovenstaande link leidt naar de 3e generatie gids. U kunt ook een handleiding downloaden voor de 2e generatie Apple TV en de 1e generatie Apple TV. Lees meer over het aansluiten van je iPad op je tv.