Skip to content

Hoe de ‘iPhone is uitgeschakeld’-fout te herstellen

22 de juli de 2021
my ipod or iphone is disabled why and how do i fix it 1999475 0a74a324a6e846eca01894739e20603a

Als uw iPhone niet wordt ontgrendeld en het bericht ‘iPhone is uitgeschakeld’ wordt weergegeven, maakt u zich misschien zorgen dat er een ernstig probleem is met uw apparaat. Het probleem is echter waarschijnlijk niet zo erg als het lijkt. Als uw iPhone (of iPad of iPod touch) is uitgeschakeld, wordt in dit artikel uitgelegd wat er aan de hand is en hoe u dit kunt oplossen. Deze aanwijzingen werken voor alle iPhone-, iPod touch- en iPad-modellen.

Oorzaken van de iPhone uitgeschakeld Fout

Elk iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch) kan worden uitgeschakeld, maar de berichten die u ziet, zijn er in verschillende vormen. Soms ontvang je het bericht ‘iPhone is uitgeschakeld’. Andere keren wordt u gevraagd om het over 5 minuten opnieuw te proberen of om verbinding te maken met iTunes. De oorzaak is bijna altijd dezelfde: Er is te vaak een onjuiste toegangscode ingevoerd. De toegangscode is een beveiligingsmaatregel waarbij u een genummerd wachtwoord moet invoeren om het apparaat te ontgrendelen. Als zes keer achter elkaar de verkeerde toegangscode wordt ingevoerd, vergrendelt het apparaat zichzelf en voorkomt u dat u extra toegangscodes probeert. Als de verkeerde toegangscode meerdere keren wordt ingevoerd, interpreteert het apparaat dit als een poging om het te hacken of in te breken. Als u de telefoon uitschakelt, wordt dergelijke activiteit voorkomen. Apparaten kunnen worden ingesteld om gegevens te wissen na 10 onjuiste toegangscodepogingen. Hoewel extreem, is deze instelling de beste manier om gevoelige gegevens te beschermen. Als u Touch ID gebruikt, kan een ander probleem, fout 53, voorkomen dat u toegang krijgt tot uw telefoon.

Een uitgeschakelde iPhone, iPad of iPod repareren

Het maakt niet uit hoe uw iPhone, iPod of iPad is uitgeschakeld, het repareren ervan is relatief eenvoudig. Het is dezelfde reeks opties die u volgt wanneer u uw toegangscode vergeet. Het nadeel is dat je je apparaat moet herstellen. Herstellen betekent het vervangen van bestaande gegevens door een back-up. Dit resulteert in het verlies van gegevens die zijn toegevoegd sinds de laatste back-up is gemaakt. Reden te meer om regelmatig een back-up van gegevens te maken. Er zijn vier hoofdopties voor het repareren van een uitgeschakelde iPhone, iPad of iPod:

  1. Herstel de iPhone vanaf een back-up. De eerste stap die u moet proberen, is het apparaat te herstellen vanaf een back-up met iTunes. Als je iTunes niet meer gebruikt, is er een manier om te herstellen vanaf een back-up zonder iTunes. Het herstellen van uw telefoon kan het uitgeschakelde probleem oplossen, maar u verliest alle gegevens die niet in uw laatste back-up waren opgenomen.

  2. Gebruik de herstelmodus. Als dat niet werkt, of als u uw apparaat nooit met iTunes hebt gesynchroniseerd, gebruikt u de herstelmodus. Nogmaals, u kunt de gegevens verliezen die u hebt toegevoegd nadat u voor het laatst een back-up van het apparaat hebt gemaakt.

  3. Gebruik de DFU-modus. Als de bovenstaande methoden niet werken, probeer dan de DFU-modus, een uitgebreidere versie van de herstelmodus.

  4. Gebruik iCloud of Zoek mijn iPhone om gegevens te wissen. Log in bij iCloud op internet of download de Zoek mijn iPhone-app naar een ander iOS-apparaat. Log in met uw iCloud-gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruik Zoek mijn iPhone om uw apparaat te lokaliseren en wis het vervolgens op afstand. Hiermee worden de gegevens op uw apparaat verwijderd en opnieuw ingesteld, zodat u er weer toegang toe hebt. Probeer dit alleen als er een back-up van al uw gegevens is gemaakt. Als u een back-up van uw gegevens naar iCloud of iTunes maakt, kunt u deze vanaf die bron herstellen.

Als u een fout 4013 tegenkomt wanneer u probeert uw iPhone te herstellen, zijn er ook verschillende manieren om dat probleem op te lossen. U kunt ook fout 3194 tegenkomen.

Hoe te voorkomen dat u een gehandicapte iPhone krijgt

Het hebben van een uitgeschakelde iPhone is vervelend en onhandig, dus je zult willen doen wat je kunt om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt. Je hebt twee opties:

  • Stel een nieuwe toegangscode in die gemakkelijker te onthouden is. Als u uw toegangscode onthoudt en deze niet hoeft te raden, is de kans kleiner dat u de verkeerde toegangscode invoert, wat leidt tot een uitgeschakelde iPhone.
  • Gebruik Touch ID of Face ID. Als deze opties zijn ingeschakeld, hoeft u uw toegangscode niet in te voeren. Laat gewoon uw gezicht zien of scan uw vinger, en uw apparaat wordt ontgrendeld.