Skip to content

Hoe de iTunes Remote-app te gebruiken

16 de augustus de 2021
585bbb3acb11b227491c32b0 5c7c49a2c9e77c00011c83ba

iTunes Remote is een gratis iPhone- en iPad-app van Apple waarmee je iTunes overal in huis op afstand kunt bedienen. Maak verbinding met wifi en regel het afspelen, blader door je muziek, maak afspeellijsten, doorzoek je bibliotheek en meer. Gebruik de iTunes Remote-app om je iTunes-bibliotheek naar je AirPlay-speakers te streamen of muziek van iTunes op je computer af te spelen. Het werkt op zowel macOS als Windows. Deze instructies zijn van toepassing op iTunes 9 en hoger en apparaten met iOS 9 of nieuwer.

Hoe de iTunes Remote-app te gebruiken

Het is gemakkelijk om de iTunes Remote-app te gebruiken. Schakel Thuisdeling in op zowel uw computer als de iTunes Remote-app en log vervolgens op beide in op uw Apple ID om verbinding te maken met uw bibliotheek.

 1. Installeer de iTunes Remote-app.

 2. Verbind je iPhone of iPad met hetzelfde wifi-netwerk waarop iTunes is aangesloten.

 3. Open iTunes Remote en kies Thuisdeling instellen. Log in met uw Apple ID als daarom wordt gevraagd.

 4. Open iTunes op je computer en ga naar Bestand > Huis delen om ervoor te zorgen dat Thuisdeling daar is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, selecteert u Thuisdeling inschakelen en log in met uw Apple ID.

  iTunes op een Mac met de menuoptie Thuisdeling uitschakelen gemarkeerd

 5. Keer terug naar de iTunes Remote-app en selecteer de iTunes-bibliotheek die je wilt bereiken. Kies vanaf daar om nummers te bekijken op basis van afspeellijsten, artiesten of albums. Of zoek naar muziek.

 6. Tik op een nummer in de Remote-app om het op je computer af te spelen. Je kunt pauzeren, overslaan en in willekeurige volgorde afspelen, net als in iTunes.

  Door een iTunes-bibliotheek bladeren met behulp van de iTunes Remote-app op een iPhone

 7. Als u geen verbinding kunt maken met uw iTunes-bibliotheek vanaf uw telefoon of tablet, controleert u of iTunes op de computer actief is. Als dit niet het geval is, kan uw iPhone of iPad uw muziek niet bereiken.

Om verbinding te maken met meer dan één iTunes-bibliotheek, opent u de app iTunes Remote, tikt u op Instellingenen tik vervolgens op Een iTunes-bibliotheek toevoegen. Gebruik de instructies op dat scherm om de app te koppelen met een andere computer of Apple TV.

iTunes Remote-app op een iPhone met de opties Instellingen en iTunes-bibliotheek toevoegen gemarkeerd