Skip to content

Hoe de livestream van de NBA-finale (2022) te bekijken

14 de augustus de 2021
live stream the nba finals 4588537 25ebe91a406f4960b88cbfe409217ecc

De NBA-finales zijn in 2022 weer op ABC, het 20e jaar op rij dat de grootste NBA-games op dat netwerk zijn verschenen. Je kunt elk moment van de actie live via de ether vastleggen als je een antenne hebt en in de buurt van een ABC-station woont, of de games streamen als je dat niet hebt.

Evenementdetails

De NBA Finals beginnen op 2 juni 2022. Bezoek de NBA-website voor het volledige programma. Als je een snoersnijder bent, bieden we alle informatie die je nodig hebt om de NBA-finale te streamen op je computer, telefoon, settopbox of gameconsole. Het enige wat je nodig hebt is een snelle internetverbinding, toegang tot de juiste streamingdienst en je bent klaar voor de tip.

Hoe de NBA-finale te bekijken

De NBA-play-offs worden uitgezonden op een combinatie van TNT, ESPN, NBA TV en ABC, maar de finales kunnen in hun geheel op ABC worden bekeken. Als u in een gebied woont met een lokale ABC-partner, kunt u de NBA-finale het beste bekijken door de gratis uitzending via de ether te bekijken met een digitale tv-antenne. Als je ABC niet met een antenne kunt kijken waar je bent of liever de NBA-finale streamt, gebruik dan ABC Go of een streamingdienst zoals Hulu met Live TV of YouTube TV. De ABC Go-optie is alleen beschikbaar als je een kabelabonnement hebt. Streamingdiensten omvatten alleen ABC als ze een overeenkomst hebben met de lokale ABC-filiaal in uw regio.

Hoe de NBA-finale op ABC Go te streamen als je een kabel hebt?

ABC biedt een livestream van uw lokale ABC-filiaal op de ABC Go-website. Wanneer u naar deze stream kijkt, is dit in wezen hetzelfde als afstemmen op het lokale ABC-kanaal op uw televisie. Aangezien de NBA-finales worden uitgezonden op ABC, kun je deze site of de ABC Go-app gebruiken om de games te streamen. Als je een kabel- of satellietabonnement hebt, is dit de beste manier om de NBA-finales te streamen. Deze optie is echter niet beschikbaar als u een snoersnijder bent, en het is niet beschikbaar als er geen deelnemend ABC-filiaal in uw omgeving is. Hier leest u hoe u de NBA-finales op ABC Go kunt bekijken:

 1. Navigeren naar ABC.com/watch-live op speeldag.

 2. Selecteer Live.

 3. Selecteer desgevraagd uw kabelaanbieder en voer de gegevens van uw kabelaccount in.

  ABC.com.

 4. Wanneer de game start, is deze beschikbaar op ABC.com/watch-live.

Hoe de NBA-finale te streamen zonder een kabelabonnement?

Als je geen kabel- of satellietabonnement hebt, kun je de NBA-finales niet streamen via ABC Go. Dan kun je je het beste aanmelden voor een gratis proefperiode bij een televisiestreamingdienst. Deze services zijn een vervanging voor kabel en bevatten veel van dezelfde kanalen die kabelabonnementen gewoonlijk bieden. Naast de standaard kabelkanalen, omvatten de meeste streamingdiensten grote netwerken zoals ABC, NBC, CBS en Fox. De beschikbaarheid van deze netwerken is echter afhankelijk van het feit of een streamingdienst de benodigde streamingrechten heeft verkregen. Als je in een grootstedelijk gebied woont, is de kans groot dat ten minste één streamingdienst ABC aanbiedt waar je woont. Als u in een landelijk gebied woont, vooral als er geen lokale ABC-partner is, bestaat de kans dat geen van de streamingdiensten ABC in uw regio aanbiedt. Om je te helpen de beste plek te vinden om de NBA-finales te streamen, hebben we de belangrijkste streamingsites met ABC vermeld, samen met een opmerking over hun dekking. Om er een te vinden die voor u werkt, bezoekt u hun site, voert u uw postcode in en controleert u of ABC beschikbaar is in uw geografische gebied. Deze services bieden een soort gratis proefversie, zodat u kunt beginnen met het streamen van de NBA-play-offs zonder vooraf iets te betalen. Dit zijn uw opties, inclusief de relevante kanalen die elk worden aangeboden:

 • Hulu met Live TV: deze service biedt de breedste dekking, met de rechten om ABC live te streamen in meer dan 100 markten.
 • YouTube TV: De volgende beste dekking is YouTube TV, dat ABC heeft in meer dan 90 markten. Als Hulu je niet gedekt heeft, kijk dan op de live televisiestreamingservice van YouTube.
 • AT&T TV Now: ABC is verkrijgbaar bij AT&T TV Now in meer dan 80 markten, dus dit is de volgende die u moet controleren.
 • Sling TV: De beschikbaarheid van ABC is beperkt tot een paar markten en is alleen beschikbaar als add-on. Ook al moet je betalen voor de add-on, het is een goede deal als je in een markt woont waar ABC beschikbaar is voor de service.

Elk van deze diensten omvat ABC, maar niet op alle gebieden. De beschikbaarheid van live ABC-streams van elk van deze services is gebaseerd op de postcode. Om de juiste service te kiezen, bezoekt u ze allemaal, voert u uw postcode in en kijkt u of deze live video van ABC of alleen on-demand-inhoud biedt.

Livestream de NBA-finale op je telefoon, tablet of streamingapparaat

Als je de NBA-play-offs op je mobiele apparaat, settopbox of gameconsole wilt bekijken, zijn hier de apps die je nodig hebt:

 • iOS: Hulu, YouTube TV, ABC
 • Android: Hulu, YouTube TV, ABC
 • Amazon-apparaten: Hulu, ABC
 • Roku: Hulu, YouTube TV, ABC
 • PS4: Hulu
 • Xbox One: Hulu, YouTube TV

We hebben links naar de Hulu- en YouTube TV-app opgenomen omdat deze in de meeste markten ABC-streaming bieden. De andere streamingdiensten hebben hun eigen mobiele apps, dus als je uiteindelijk met een van hen gaat, heb je nog steeds de mogelijkheid om op je telefoon te streamen.

Gratis online sportwebsites om de NBA-finale te streamen

Naast de officiële bronnen kun je ook NBA-finalesstreams vinden op niet-officiële sites. Deze sites hebben niet de rechten om NBA-games te streamen, maar ze linken wel naar streams waar je naar kunt kijken. Als het gebied waar u woont geen lokale ABC-partner heeft of de partner in uw regio geen overeenkomst heeft met een streamingdienst, zijn deze sites de enige manier om de NBA-finale te streamen. Voor meer informatie over deze websites en sites die gratis sport streamen, hebben we een gids voor het streamen van gratis sport online.