Skip to content

Hoe de mobiele sluiting van LG u kan beïnvloeden

28 de juni de 2021
LGWing5Ghero medium 28271fa5b45a4ce18aa7de9317c4fb35

Belangrijkste leerpunten

  • LG sluit officieel de deuren van zijn mobiele activiteiten.
  • LG zal zijn huidige apparaten blijven verkopen totdat de voorraad is uitgeput en zal ondersteuning bieden voor een “periode”.
  • Experts waarschuwen dat gebruikers die nieuwe LG-telefoons kopen, de rekeningen voor reparaties kunnen betalen nadat de beperkte garantie van het apparaat is verlopen.

Experts waarschuwen dat gebruikers niet op LG moeten vertrouwen voor reparaties nadat het zijn mobiele activiteiten heeft stopgezet en een nieuwe telefoon van een andere fabrikant moeten ophalen. Met de aankondiging dat LG zijn mobiele activiteiten stopzet, vragen veel gebruikers zich af hoe de toekomst van apparaatondersteuning voor hun LG-telefoons eruitziet. Experts zeggen dat sommige gebruikers zichzelf de rekening voor reparaties kunnen zien betalen zodra de garantiefase voorbij is. “LG is wettelijk verplicht technische ondersteuning te bieden zolang de garantiedekking actief is”, legt Stacey Kane, hoofd bedrijfsontwikkeling van EasyMerchant, uit in een e-mail aan Lifewire. “Echter, in andere landen waar bedrijven alleen verplicht zijn om hun garantiediensten te vergoeden tot een bepaalde periode na hun liquidatie, kunnen LG-gebruikers worden geconfronteerd met [with covering] hun eigen kosten voor de reparatie van hun eenheden door de hulp van onafhankelijke technici in dienst te nemen.”

Berouw van de koper

LG is duidelijk geweest in zijn beloften om ondersteuning te bieden, inclusief updates van het besturingssysteem, aan zijn apparaten na de definitieve sluiting van zijn smartphone-divisie. Het bedrijf verwacht het proces in juli 2021 af te ronden en is van plan zijn nieuwste lijn apparaten te blijven verkopen totdat de voorraad is uitgeput. Hoewel de voorraad nog enige tijd beschikbaar zal zijn, waarschuwen experts dat het kopen van een LG-apparaat nu een beetje een gok is. LG stelt zelf zelfs dat het alleen ondersteuning zal bieden voor een onbekende periode, wat sterk kan worden beïnvloed door de regio waarin je het apparaat hebt gekocht. Hierdoor kunnen degenen in de Verenigde Staten langere of kortere ondersteuningstijden hebben dan gebruikers die een apparaat in een ander land, zoals India, ophalen.

close-up van een hand die een smartphone op een tafel repareert

Bovendien zegt Kane dat klanten niet op LG moeten vertrouwen voor technische ondersteuning en reparaties, omdat de garanties op deze apparaten vaak beperkend kunnen zijn. Voor de meeste LG-telefoons is die garantieperiode ongeveer een jaar en is deze vaak niet van toepassing op reparaties van belangrijke componenten zoals de antennes in uw telefoon, tenzij deze problemen worden veroorzaakt door een fabrieksfout. Voorheen kon je de garantie nog een jaar verlengen door je te registreren, maar het is onduidelijk of die optie na de sluiting nog steeds beschikbaar is.

Toekomstige updates

Een ander twistpunt om rekening mee te houden bij het bepalen wat u moet doen met uw huidige LG-apparaat – of als u er nog steeds een wilt aanschaffen – is de toekomst van het besturingssysteem. Nieuwe updates voor het besturingssysteem van je telefoon zijn belangrijk, omdat ze vaak nieuwe beveiligingspatches en functies opleveren die je nodig hebt om veilig te blijven in de digitale wereld.

LG’s geschiedenis met updates is nog nooit zo geweldig geweest, met grote Android-updates die lang nadat ze hadden moeten verschijnen naar zijn apparaten komen. In 2018 lanceerde LG een Software Upgrade Division, speciaal ontworpen om betrouwbaardere updates naar zijn apparaten te brengen. Het bleef echter achter bij andere grote Android-telefoonfabrikanten zoals Samsung. Een van de meest verrassende stukjes informatie die tijdens de sluiting valt, is echter een rapport dat LG van plan is om Android 12 naar sommige van zijn apparaten te brengen. Dat lijkt onwaarschijnlijk, want zelfs nu sommige eigenaren van LG-apparaten zijn nog steeds bang dat ze Android 11 niet zullen ontvangen.

Als LG doorgaat met Android 12-updates, zouden ze hoogstwaarschijnlijk alleen naar de nieuwste apparaten van het bedrijf komen, zoals de LG Wing en LG Velvet, en waarschijnlijk zou het minstens een paar jaar samen te stellen. “LG is wettelijk verplicht technische ondersteuning te bieden zolang de garantiedekking actief is.” Ondanks de zorgen, zegt Kane dat ze hoopt dat LG zijn beloften zal nakomen en goede ondersteuning zal bieden aan gebruikers van zijn apparaten lang nadat de sluiting is afgerond. “Aangezien ze al een verklaring hebben afgelegd waarin ze expliciet hun voortdurende steun aan bestaande gebruikers aankondigen, kan het alleen maar onverantwoordelijk van hen zijn om hun eigen woorden niet waar te maken”, zei ze.