Skip to content

Hoe de onbekende melding niet gevonden fout op iPhone op te lossen

25 de juni de 2021
how to fix the unknown message not found on iphone error 849e332f4e9241db9cb80ef9ddb63e01

Het krijgen van een ‘bericht niet gevonden’-fouttekst van een onbekend nummer op een iPhone kan soms een of meerdere keren gebeuren gedurende meerdere uren. De iPhone-fout ‘onbekend bericht niet gevonden’ verschijnt bijna altijd als een echt sms-bericht en niet als een systeemfout of waarschuwing, maar het kan nog steeds frustrerend en verwarrend zijn, vooral als je er veel van krijgt. Hier leest u wat deze fouten veroorzaakt en hoe u ze kunt oplossen.

Oorzaak van onbekend adres Bericht niet gevonden fouten

De ‘onbekend adres bericht niet gevonden’-teksten zijn vaak geen groot probleem om je zorgen over te maken en zijn geen teken dat je iPhone is beschadigd of aan het sterven is. Deze berichten worden meestal veroorzaakt door een kleine softwarefout in de iMessage- of FaceTime-apps, een zwak wifi- of mobiel signaal of een kleine verbinding tussen uw apparaat en uw netwerkprovider.

Een gewoon sms-bericht ontvangen van een onbekend nummer of adres is niet ongebruikelijk en betekent simpelweg dat de afzender zijn eigen nummer maskeert, zodat u hem niet kunt terugbellen of identificeren. Het is pas echt een probleem als het bericht zelf zegt dat het bericht niet kan worden gevonden.

Hoe u een onbekend bericht niet gevonden iPhone-fouten kunt oplossen

Hier zijn verschillende bewezen oplossingen waarvan is aangetoond dat ze dit ontbrekende bericht van een onbekende afzenderfout oplossen. Deze oplossingen kunnen worden gebruikt op alle iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen met elke versie van iOS.

 1. Controleer uw mobiele ontvangst. Als u maar een paar streepjes krijgt, is dit waarschijnlijk de oorzaak van alle ontbrekende berichtfouten, aangezien de inhoud ervan niet kan worden opgehaald uit de datacenters van uw provider. Mogelijk moet u uw telefoon verplaatsen naar een deel van het huis met een sterker signaal of mogelijk upgraden naar een nieuwere handset.

 2. Schakel de vliegtuigmodus in en uit. Hiermee kan je verbinding met je mobiele provider worden gereset en eventuele problemen met berichten die je ondervindt, worden verholpen.

 3. Start je iPhone opnieuw op. Door uw iOS-apparaat opnieuw op te starten, kunnen verschillende technische problemen worden opgelost, waaronder problemen met berichten-apps en -services.

 4. Schakel iMessages en FaceTime uit en weer in. Open Instellingen en schakel FaceTime en iMessage uit, start je iPhone opnieuw op en schakel deze twee apps vervolgens weer in.

 5. iOS bijwerken. Het is belangrijk om uw besturingssysteem up-to-date te houden, niet alleen om veiligheidsredenen, maar ook om alles soepel te laten verlopen. Zorg ervoor dat u verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk om gegevens op te slaan bij het downloaden van de nieuwste updates.

 6. Update de apps van je iPhone. Veel apps werken niet goed als ze niet de nieuwste versie gebruiken. Als u alle apps op uw telefoon bijwerkt, wordt de fout mogelijk verwijderd als dit het probleem is.

 7. Reset netwerk instellingen. Netwerkinstellingen kunnen ertoe leiden dat uw bericht verloren gaat of onvolledig is. Hiermee worden eventuele verbindingsproblemen van uw iPad of iPhone met uw mobiele provider opgelost.

 8. Voer een harde herstart van de iPhone uit. Een harde herstart is een iets meer dramatische herstart. Er worden geen gegevens verwijderd, maar het besturingssysteem en de apps worden vernieuwd om de prestaties te verbeteren en eventuele glitches en bugs weg te werken.

 9. Blokkeer onbekende bellers. Het blokkeren van alle oproepen en berichten van onbekende nummers kan een geweldige manier zijn om spamberichten en berichten van oplichters te verminderen. Als u belangrijke contacten heeft die u bellen of berichten sturen vanaf anonieme of verborgen nummers, blokkeert deze instelling de communicatie met hen.

 10. Controleer uw simkaart. Probeer uw simkaart te verwijderen om te zien of deze is beschadigd.

 11. Maak je simkaart schoon. Terwijl u controleert of uw simkaart versleten of bekrast is, moet u kijken of deze überhaupt vuil is geworden. Maak hem dan voorzichtig schoon met een droog wattenstaafje of een pluisvrije doek.