Skip to content

Hoe de PS3-harde schijf te upgraden om meer ruimte voor games te creëren

6 de augustus de 2021
SCEE PS3 detail deboss hi lite tif jpgcopy 56a7370e3df78cf772935da3

De Sony PlayStation 3 heeft een eindige hoeveelheid opslagruimte, wat betekent dat er een limiet is aan hoeveel digitale inhoud je kunt downloaden. Het is mogelijk om de PS3-harde schijf te upgraden, zodat deze meer games, films en andere media kan bevatten. De instructies in dit artikel verwijzen naar het originele model van de Sony PS3, maar het proces is vergelijkbaar voor alle PS3-modellen.

Wat heb je nodig om een ​​PS3-harde schijf te upgraden?

Je hebt de volgende tools nodig om je PS3-harde schijf te upgraden:

 • Een 5400 RPM SATA laptop harde schijf
 • Een kruiskopschroevendraaier nr. 0 x 2-1 / 2″
 • Een externe USB-harde schijf om inhoud van de oude PS3-harde schijf op te slaan

Uw PS3-vervangende harde schijf moet een vergelijkbare SATA-laptop harde schijf (HDD) zijn, zoals een 160 GB Maxtor. De originele PS3-drive is een 20-60 GB SATA-laptop harde schijf met een nominaal vermogen van 5400 RPM, dus een vergelijkbare snelheid wordt aanbevolen.

Hoe de PS3-harde schijf te upgraden

Als u de hardware van de console upgradet, vervalt uw garantie, dus doe dit op eigen risico.

 1. Sluit een USB-harde schijf aan op de PS3. De PS3-systeemsoftware zou de externe harde schijf automatisch moeten herkennen.

 2. Zoek de media op de PS3 waarvan je een back-up wilt maken en kopieer deze naar het USB-station. De console-instellingen, je online-ID’s en andere belangrijke gegevens worden bewaard in het PS3-flashgeheugen, dus het is niet nodig om deze inhoud te kopiëren. Verplaats alle gamecontent, inclusief de opgeslagen gegevens van je PlayStation-game en andere media zoals foto’s, video’s, films en trailers.

  Kopieer de oude PS3-inhoud naar de USB-drive.

 3. Schakel de PS3-console uit en koppel vervolgens alle kabels los van de PS3, inclusief HDMI-kabels, controllerkabels en de voedingskabel. Als u de PS3 niet loskoppelt voordat u deze opent, kan dit leiden tot elektrische schokken en schade aan de console.

 4. Verwijder de PS3 HDD-cover. Verplaats de PS3-console op zijn kant. De kant met de HDD-sticker moet naar boven wijzen. Verwijder de plastic HDD-afdekplaat naast de sticker met een platte schroevendraaier of uw vingernagel om deze omhoog en los te wrikken.

  Verwijder de PS3 HDD-cover.

  Als je een PS3 Slim-harde schijf probeert te upgraden, bevindt de afdekplaat zich aan de onderkant van de console.

 5. De wagen van de harde schijf is met één schroef vastgezet. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om deze schroef te verwijderen, waardoor de oude harde schijf uit het apparaat kan schuiven.

  Draai de schroef van de HDD-lade los.

 6. Trek voorzichtig aan de lade van de harde schijf en trek deze recht omhoog om deze uit de PS3-behuizing te verwijderen.

  Trek voorzichtig aan de lade van de harde schijf en trek deze recht omhoog om deze uit de PS3-behuizing te verwijderen.

 7. Verwijder de vier schroeven in de lade waarmee de harde schijf is bevestigd met een Philips-schroevendraaier en vervang de oude harde schijf door de nieuwe. Zet de nieuwe harde schijf vast in de exacte positie waarin de oude harde schijf zich in de lade bevond.

  Verwijder de vier schroeven in de lade waarmee de harde schijf is bevestigd met een Philips-schroevendraaier en vervang de harde schijf door de nieuwe.

  Gebruik alleen een SATA-laptop harde schijf om je PlayStation 3 te upgraden.

 8. Schuif de lade naar de oorspronkelijke locatie. Beweeg de harde schijf voorzichtig in de sleuf en druk stevig tegen het einde om ervoor te zorgen dat de verbindingen goed vastzitten. Plaats de enkele schroef terug en plaats de HDD-afdekplaat terug op de zijkant van de PS3.

  Zet de nieuwe harde schijf vast en breng de afdekplaat weer aan.

  Forceer of gebruik nooit een grote hoeveelheid druk bij het openen van behuizingen of het installeren van nieuwe hardware. De nieuwe harde schijf zou gemakkelijk op zijn plaats moeten schuiven.

 9. Sluit alle kabels opnieuw aan en zet de console aan. De PS3 zal herkennen dat de zojuist geïnstalleerde harde schijf moet worden geformatteerd. Selecteer Ja verder gaan.

  Selecteer Ja om de nieuwe PS3-harde schijf te formatteren.

 10. Sluit de USB-drive aan en verplaats de inhoud die u eerder hebt gekopieerd van uw oude harde schijf. Als je klaar bent, heb je ruimte voor tal van nieuwe digitale media. Bewaar de originele PS3-harde schijf op een veilige plaats voor het geval er iets misgaat met de nieuwe.