Skip to content

Hoe de Safari-pop-upblokkering in te schakelen

8 de juli de 2021
GettyImages 683980688 5a6b64e98023b90037681aff 035ce73aee9c463eab31b784d0bf85ac

Wat te weten

 • Om de pop-upblokkering in te schakelen, gaat u naar Safari > Voorkeuren > Websites > Pop-upvensters > kies hoe u met pop-ups wilt omgaan.
 • Om pop-ups op iOS te blokkeren, ga naar Instellingen > Safari > Algemeen > Blokkeer popups.
 • Een andere manier om pop-upblokkering in Safari in of uit te schakelen, selecteer Voorkeuren > Veiligheid > Pop-upvensters blokkeren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de pop-upblokkering in Safari in- of uitschakelt. Instructies zijn van toepassing op macOS, iOS en Windows. Mogelijk moet u de pop-upblokkering uitschakelen voor toegang tot sommige sites. U kunt ook plug-ins installeren die tracking en pop-ups voor afzonderlijke sites en browsersessies onderdrukken. De pop-upblokkering voor Mac-computers is toegankelijk via de webinhoud gedeelte van de instellingen van Safari.

 1. Kies in het menu bovenaan het Safari-venster Safari > Voorkeuren. De sneltoets naar Safari’s Voorkeuren pagina is Commando+,.

 2. Selecteer Websites.

  Safari-voorkeuren met het tabblad Websites gemarkeerd

 3. Klik Pop-upvensters.

  Safari-voorkeuren met het gedeelte Pop-upblokkering gemarkeerd

 4. Selecteer de gewenste actie voor de huidige website. Blokkeren en informeren blokkeert pop-ups op de site en waarschuwt u wanneer dit gebeurt. Blok blokkeert pop-ups zonder u hiervan op de hoogte te stellen. Toestaan pop-ups toestaat.

  Pop-upinstellingen in Safari

 5. Om hetzelfde te doen wanneer u andere websites bezoekt, selecteert u Bij het bezoeken van andere websites in de rechterbenedenhoek van het venster. Als dit selectievakje is ingeschakeld, is de geïntegreerde pop-upblokkering van Safari ingeschakeld. Selecteer in oudere OS X-versies ramen > Voorkeuren, controleer dan de Pop-upvensters blokkeren doos.

  Safari-voorkeuren met de optie "pop-ups voor andere websites" gemarkeerd

Pop-ups blokkeren op iOS (iPad, iPhone, iPod touch)

U kunt de Safari-pop-upblokkering ook in- en uitschakelen op een iOS-apparaat.

 1. Open vanaf het startscherm Instellingen.

 2. Scroll naar beneden in de lijst en tik op Safari.

 3. Zoek in het Safari-scherm de Algemeen sectie.

 4. Druk op Blokkeer popups tuimelschakelaar om het in of uit te schakelen. Het wordt groen om aan te geven dat Safari pop-ups blokkeert.

  Drie iOS-schermen met instellingenpictogram, Safari-knop en Block Pop-ups-schakelaar ingesteld op AAN

Een andere manier om de pop-upblokkering in Safari in of uit te schakelen, is door te selecteren: Voorkeuren > Veiligheid > Pop-upvensters blokkeren.