Skip to content

Hoe de Samsung One UI u kan helpen om duidelijker te focussen

7 de juli de 2021
OneUI Madetofocus 5be744c446e0fb0026e75edd

Samsung heeft één gebruikersinterface voor Focus gemaakt

Samsung is onlangs begonnen met het uitrollen van Android Pie naar zijn Galaxy Note 8- en Note 9-apparaten, en het wordt geleverd met een nieuwe gebruikersinterface, Samsung One UI genaamd, die tot doel heeft u te helpen aandacht te schenken aan de dingen die er het meest toe doen. De opnieuw ontworpen interface is bedoeld om u te helpen focussen op de belangrijke dingen zonder u te overstelpen met gegevens.

Het eerste dat opvalt is een opgeruimd scherm. Samsung heeft het zo gemaakt dat je meer van de informatie ziet die je wilt en minder van de dingen die je niet ziet. Ze hebben het scherm opgedeeld in twee hoofddelen: het weergavegebied en het interactiegebied. Door belangrijke informatie in het bovenste weergavegebied te plaatsen, weet u meteen waar u naar kijkt, terwijl het onderste interactiegebied u helpt om in een oogwenk te doen wat u moet doen.

Grote telefoon? Geen probleem

Hand met One UI op een Samsung-telefoon met interactiegebied en weergavegebied.

Met de opkomst van enorme telefoons zoals de Note-serie, kan het lastig zijn om met één hand de interface-elementen bovenaan het scherm te bereiken. De nieuwe One UI van Samsung plaatst belangrijke knoppen en aanraakbare elementen dichter bij de onderkant van het scherm, zodat je gemakkelijk kunt tikken zonder te spannen.

Vrouw in bed die haar telefoon gebruikt, alarminterface van One UI aan de linkerkant geplaatst

Er is een nieuwe donkere modus waarmee u zich alleen kunt concentreren op de dingen die voor u belangrijk zijn wanneer u uw telefoon in een donkere kamer bekijkt. Samsung vereenvoudigt ook de afbeeldingen die u ziet, zoals wanneer uw volgende alarm bovenaan het scherm is gepland. Kijkend naar de pagina Instellingen, merkt Android Central bijvoorbeeld op dat het is vereenvoudigd met gerelateerde instellingen die bij elkaar zijn gegroepeerd. E-mail, notities, telefoon en andere Samsung-apps hebben ook een opfrisbeurt gekregen om alleen belangrijke informatie weer te geven wanneer je ze gebruikt.

Samsung One UI Focus op beeld

Samsung heeft ook zijn visuals bijgewerkt voor betere helderheid en contrast. Dat zal je helpen om dingen gemakkelijker te zien. Sterker nog, veel van de nieuwe One UI-elementen worden aangepast aan de specifieke hardware die je gebruikt. Als uw telefoon specifieke kleuren op de behuizing heeft, ziet u die kleuren waarschijnlijk vaker in de gebruikersinterface.

Foto-app-interface op Samsung One UI

Bekijk dat nieuwe fotoscherm – afgeronde rechthoeken tonen je een miniatuur van de dingen in specifieke albums. Niet meer niet minder. Het is gemakkelijker om te vinden wat u zoekt wanneer u naar een specifieke foto of album zoekt. Uiteindelijk zou de nieuwe One UI van Samsung ons allemaal moeten helpen om ons meer op onze productiviteit te concentreren. Natuurlijk kunnen ontwerpwijzigingen als deze wat iteratie vergen, maar Samsung’s druk om te ontrommelen en ons te helpen zien wat we moeten doen, is een goede stap vooruit.