Skip to content

Hoe de taakbalk in Windows te vergrendelen

11 de augustus de 2021
GettyImages 591196787 5c4a186a46e0fb000178e5f3

De Windows-taakbalk bevindt zich standaard onder aan het scherm. U kunt het naar verschillende locaties verplaatsen door erop te klikken en te slepen. Omdat het gemakkelijk per ongeluk te verplaatsen is, wilt u misschien de Windows-taakbalk op zijn plaats vergrendelen. Het vergrendelen van de taakbalk wordt aanbevolen als meer dan één persoon de pc gebruikt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Wat is de Windows-taakbalk?

De Windows-taakbalk biedt snelle toegang tot veelgebruikte applicaties, belangrijke systeeminstellingen en inkomende meldingen. Het bevat ook het menu Start en het Windows-zoekvak. U kunt de Windows-taakbalk aanpassen door toepassingen vast te zetten, de taalinstellingen te wijzigen en meer.

Hoe de taakbalk te vergrendelen in Windows 10, 8 en 7

Om de Windows-taakbalk te vergrendelen of ontgrendelen, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk en selecteert u Vergrendel de taakbalk. U ziet een vinkje als de taakbalk is vergrendeld. Als er geen vinkje staat, selecteer dan Vergrendel de taakbalk eenmaal om het te vergrendelen en selecteer Vergrendel de taakbalk opnieuw om het te ontgrendelen.

Hoe de Windows-taakbalk te vergrendelen via de instellingen

U kunt de taakbalk ook op zijn plaats vergrendelen vanuit de Windows-instellingen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk en selecteer vervolgens Taakbalkinstellingen (in Windows 10) of Eigenschappen (in Windows 7 en 8).

    Taakbalkinstellingen in menu

  2. Zet de tuimelschakelaar onder Vergrendel de taakbalk tot Op. Selecteer in Windows 8 en 7 de Taakbalk tabblad en selecteer vervolgens de Vergrendel de taakbalk selectievakje.

    Vergrendel de taakbalkschakelaar