Skip to content

Hoe de Windows 10-ervaring naar iOS en Android te brengen

30 de juli de 2021
AndroidPhoneCompanion 583d7b5c3df78c6f6acd9f72

Sinds de Windows Phone is stopgezet, probeert Microsoft niet langer exclusieve ervaringen te creëren voor zijn mobiele platforms. Dankzij de Jouw Telefoon app is het mogelijk om apps voor Windows 10 te gebruiken op iOS en Android toestellen. De informatie in dit artikel moet van toepassing zijn, ongeacht wie uw telefoon heeft gemaakt (Google, Apple, Samsung, enz.)

De Jouw telefoon-app voor Windows 10 op iOS en Android

Met de Your Phone-app voor Windows 10 (voorheen bekend als Phone Companion) kunt u uw Microsoft-account synchroniseren met uw smartphone. Het installeert de volgende apps op je iPhone of Android-telefoon:

  • Microsoft Office
  • Microsoft Foto’s
  • Een schijf
  • Outlook
  • Skype

Om de Windows Your Phone-app met uw mobiele apparaat te synchroniseren, moet u de app eerst downloaden van Google Play of de Apple App Store. Na het installeren van de mobiele app zal deze u door de nodige stappen leiden. Met behulp van de Groove-app voor Windows 10 is het mogelijk om muziek van je OneDrive naar elk apparaat te streamen.

Microsoft OneDrive voor iOS en Android

De OneDrive-app van Microsoft slaat uw Windows 10-documenten, foto’s en andere bestanden automatisch op in de cloud, zodat ze op al uw apparaten toegankelijk zijn. Bovendien verschijnen alle aantekeningen die u met OneNote maakt op uw telefoon en alle wijzigingen die u aanbrengt in een Microsoft Office-document op uw telefoon, worden automatisch gesynchroniseerd op al uw apparaten. Foto’s die u met uw telefoon maakt, kunnen ook naar uw OneDrive worden geüpload, zodat u ze op uw computer kunt bekijken. Elk OneDrive-account wordt geleverd met 5G gratis opslagruimte, maar als u zich abonneert op Microsoft 365, krijgt u 1 TB opslagruimte voor maximaal vijf gebruikers. Er is een OneDrive-app voor Mac als u uw Mac-computer wilt verbinden met uw Microsoft OneDrive.