Skip to content

Hoe dit op te lossen wanneer serviceregistratie ontbreekt of beschadigd is?

11 de juni de 2021
2503129WomanusingPClaptop 5d05b773be2f4baba21f791066547307

Het up-to-date houden van uw Windows 10-installatie is belangrijk als u uw pc veilig wilt houden, beveiligd en uitgerust met de beste en modernste functies. Wanneer Windows Update mislukt en u fouten in serviceregistratie ontbreekt of beschadigd raakt, kunt u vastlopen en uw systeem niet meer beschermen.

Oorzaak van serviceregistratie ontbreekt of is beschadigd Fouten

De precieze reden voor een Windows Update-fout zoals deze is vaak moeilijk te identificeren. Een nieuw stuk software kan het updateproces verstoren. Het Windows-register kan beschadigd zijn. Of een antivirusprogramma wordt misschien overijverig en blokkeert een legitiem proces in Windows Update.

Hoe te repareren Windows Update Service Registratie ontbreekt of is beschadigd in Windows 10

Ongeacht waarom de fout optreedt, de oplossingen zijn vrijwel hetzelfde. Het is vaak gemakkelijker om het probleem op te lossen dan om het te diagnosticeren. Begin dus met de fixes en kijk wat werkt. Meestal zal dat u in de eerste plaats de reden voor dit probleem vertellen. Start na elke poging uw systeem opnieuw op en probeer Windows Update opnieuw om te zien of dat het probleem heeft verholpen.

 1. Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit. De probleemoplosser voor Windows 10 lost de meeste problemen uitstekend op en kan u in de goede richting wijzen als dat niet het geval is. Het is altijd een goed idee om te beginnen met de ingebouwde probleemoplossers.

 2. Voer een antivirusscan uit. Het is onwaarschijnlijk dat malware de hoofdoorzaak is van een Windows Update-fout, maar het is het controleren waard. Een virus probeert mogelijk te voorkomen dat uw systeem zo goed mogelijk wordt beschermd. Als je geen antivirussoftware hebt, overweeg dan om een ​​antivirusoplossing te installeren en een diepe scan van je systeem uit te voeren zodra je het hebt geïnstalleerd.

 3. Controleer de Windows Update-service. Het is mogelijk dat de Windows Update-service is gestopt of niet automatisch is uitgevoerd met Windows. Doorloop indien nodig wat probleemoplossing om de service opnieuw te starten en weer aan de gang te krijgen.

 4. Voer een SFC-scan uit. De systeembestandscontrole, of SFC, is een uitstekende Windows-tool voor het uitroeien van problemen met bepaalde bestanden waarvan u zich misschien niet bewust bent. Het kan ook een grote bijdrage leveren aan het oplossen van Windows Update-fouten zoals deze.

 5. Voer een DISM-scan uit. De Deployment Image Servicing and Management-scan is een handige manier om Windows te repareren en te repareren. Als er iets misgaat met het updategedeelte van Windows, kan een DISM-scan dit soms oplossen.

 6. Schakel antivirus tijdelijk uit. Deze stap wordt normaal gesproken niet aanbevolen. Als u echter nog steeds problemen ondervindt, kan het tijdelijk uitschakelen van Norton, Avast, Windows Defender of een ander antivirusprogramma u de meest noodzakelijke updates opleveren. Uw specifieke merk antivirus kan anders zijn, maar het uitschakelen ervan houdt meestal het volgende in:

  1. Kijk rechtsonder op de taakbalk, in de buurt van de tijd en datum. Selecteer de kleine pijl.
  2. Zoek naar het pictogram van uw antivirussoftware. Klik er met de rechtermuisknop op of tik en houd vast. Selecteer Uitschakelen, of sluit het af. Als u om goedkeuring van de beheerder wordt gevraagd, geeft u deze.

  Schakel de antivirus daarna opnieuw in, of dit nu werkt of niet. Als de antivirustoepassing is uitgeschakeld, loopt uw ​​systeem mogelijk risico op virussen en malware-aanvallen.

 7. Windows opnieuw instellen. Als u de Windows Update-fout nog steeds ziet, moet u Windows mogelijk volledig opnieuw instellen. Het is niet al te ingewikkeld, maar zorg ervoor dat je eerst een back-up hebt gemaakt van al het nodige. Maak een volledige back-up van uw systeem voordat u dit proces start. U heeft de mogelijkheid om uw bestanden te behouden, maar sommige kunnen verloren gaan. Een volledige back-up zorgt ervoor dat u uw Windows-installatie kunt terugbrengen naar de staat waarin deze zich vóór de reset bevond.