Skip to content

Hoe DLC op Steam te installeren

4 de juli de 2021
Lifewire Share Image 46adcf5791084a5c80ac92ab3a24d05a

Als je ooit pc-games speelt, wil je waarschijnlijk weten hoe je downloadbare inhoud (DLC) op Steam installeert. Veel games bieden DLC aan als in-app-aankopen, maar je kunt DLC ook rechtstreeks bij Steam kopen, of je kunt een productsleutel gebruiken die je ergens anders hebt gekocht. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Steam-desktopclient voor Windows, Mac en Linux.

DLC op Steam

Downloadbare content is extra content die spelers kunnen downloaden na aankoop van een game. DLC kan extra levels, nieuwe functies en cosmetische extra’s bevatten, zoals personage-outfits en skins. Steam werkt samen met game-ontwikkelaars om DLC aan te bieden in zijn online winkel. De meeste DLC die via Steam wordt gekocht, wordt automatisch geïnstalleerd, maar voor sommige games moet DLC worden geautoriseerd via een app van derden. Andere games vereisen een verificatiecode om DLC te activeren.

DLC downloaden op Steam

DLC rechtstreeks van Steam kopen en installeren:

 1. Start de Steam-client en selecteer Bibliotheek.

 2. Selecteer je spel in de linkerkolom.

  Selecteer je spel in de linkerkolom.

 3. Selecteer Winkelpagina.

  Selecteer Winkelpagina.

 4. Scroll naar beneden en selecteer de gewenste DLC onder Inhoud voor dit spel.

  Scroll naar beneden en selecteer de gewenste DLC onder Inhoud voor deze game.

 5. Voltooi uw aankoop en selecteer vervolgens Inhoud installeren op de ontvangstpagina.

  Voltooi uw aankoop en selecteer vervolgens Inhoud installeren op de ontvangerspagina.

Hoe DLC op Steam te beheren

Als je nu de game in je bibliotheek selecteert, zie je een DLC-sectie. Selecteer Beheer mijn DLC om uw extra inhoud in of uit te schakelen.

Selecteer Mijn DLC beheren om uw extra inhoud in of uit te schakelen.

Een andere manier om je DLC in Steam te beheren, is door met de rechtermuisknop op het spel te klikken en te selecteren Eigendommen. Selecteer in het menu Eigenschappen de DLC tabblad om alle geïnstalleerde DLC voor de game te zien.

Selecteer in het menu Eigenschappen het tabblad DLC om alle geïnstalleerde DLC voor de game te zien.

Hoe DLC op Steam te installeren met een productsleutel

Steam-sleutels kunnen bij verschillende leveranciers worden gekocht en werken als traditionele productsleutels die worden geleverd met fysieke kopieën van games. Als je een game met DLC in een winkel koopt, kan de sleutel voor de DLC worden afgedrukt op de ontvanger of op een speciale kaart die in de hoes van de game zit. Soms, wanneer u inhoud koopt van Steam of andere online retailers, stuurt de ontwikkelaar u een e-mail met een productsleutel. Pas op voor websites die “gratis” productsleutels voor Steam aanbieden. Dergelijke sites bevatten vaak malware die uw privégegevens kan verzamelen. Om DLC op Steam te activeren met een sleutel:

 1. Start de Steam-client en selecteer Een spel toevoegen in de linkerbenedenhoek en selecteer vervolgens Een product activeren op Steam in het pop-upvenster.

  Start de Steam-client en selecteer Een game toevoegen in de linkerbenedenhoek en selecteer vervolgens Een product activeren op Steam in het pop-upvenster.

 2. Selecteer De volgendeen accepteer vervolgens de Steam-abonneeovereenkomst.

  Productactiveringsmenu in Steam

 3. Voer de sleutel in onder Productcode en selecteer De volgende om de inhoud te installeren.

  Voer de sleutel in onder Productcode en selecteer Volgende om de inhoud te installeren.

Problemen met DLC op Steam oplossen

Als je Steam DLC niet meteen is geïnstalleerd, controleer dan je e-mail om er zeker van te zijn dat er geen extra stappen nodig zijn om de inhoud te activeren, en probeer dan deze stappen in volgorde:

 1. Controleer je downloads. Ga naar je Downloads-pagina om te zien of de download nog bezig is. Als de download is vastgelopen, of als de installatie is gelukt, maar de DLC nog steeds niet werkt, gaat u verder met de volgende stap.

  Ga naar je Downloads-pagina om te zien of de download nog bezig is.

 2. Start de Steam-client opnieuw. Selecteer Stoom > Uitgang in de linkerbovenhoek en open het programma opnieuw.

  1625358587 31 Hoe DLC op Steam te installeren Exit in de linkerbovenhoek en open het programma opnieuw.” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-70″ >

 3. Maak opnieuw verbinding met de Steam-servers. Selecteer uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Uitloggen bij account. De Steam-client wordt afgesloten en u moet uw wachtwoord opgeven om weer in te loggen.

  Selecteer uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Uitloggen bij account.

 4. Start je computer opnieuw op. Het opnieuw opstarten van uw systeem kan vaak problemen met de software-installatie oplossen.

  Herstartoptie op Windows 10

 5. Valideer de spelbestanden. Open het menu Eigenschappen voor het spel en selecteer de Lokale bestanden tabblad en selecteer vervolgens Integriteit van gamebestanden verifiëren. Steam zal automatisch alle bestanden repareren die het nodig hebben.

  Open het menu Eigenschappen voor de game en selecteer het tabblad Lokale bestanden en selecteer vervolgens Integriteit van gamebestanden verifiëren.

 6. Bekijk de Community Hub. Kijk of iemand anders soortgelijke problemen heeft gemeld op de Community-pagina van de game. Als dit het geval is, vindt u waarschijnlijk suggesties om het probleem op te lossen.

  Kijk of iemand anders soortgelijke problemen heeft gemeld op de Community-pagina van de game.

 7. Wacht even. Soms raken de Steam-servers overweldigd, dus je moet gewoon geduld hebben. U kunt op de SteamStatus-website kijken hoe het verkeer in uw regio is.

  U kunt op de SteamStatus-website kijken hoe het verkeer in uw regio is.

 8. Meld het probleem aan Steam. Als je DLC nog steeds niet werkt, ga dan naar de klantenondersteuningspagina van Steam. Log in op uw account en selecteer de inhoud waarmee u problemen ondervindt voor verdere hulp.

  Steam Support-pagina