Skip to content

Hoe Down Dog-meditatie je kan helpen stress te verminderen?

9 de juli de 2021
GettyImages 676865507 58f50abb69a446fe83a4241c84dd7b17

Belangrijkste leerpunten

  • De Meditatie-app van Down Dog is een gepersonaliseerde manier om te mediteren zoals je wilt, wanneer je maar wilt.
  • Aanpassingen voor alles, van muziek, duur, begeleiding, stilteperiode en meer, zorgen ervoor dat je elke keer een andere meditatie-ervaring hebt.
  • De app maakt het gemakkelijk om te mediteren, ongeacht hoe ervaren je bent in het kalmeren van je geest.
De nieuwe Meditatie-app van Down Dog is de meditatie-app waarvan ik niet wist dat ik hem nodig had. Ik zou niet zeggen dat ik een doorgewinterde mediteerder ben – ik probeer te mediteren wanneer ik kan en heb al een handvol verschillende meditatie-apps op mijn telefoon gedownload, dus ik was sceptisch hoe deze app zou kunnen opvallen. Het blijkt dat de Meditatie-app van Down Dog volledig standhoudt omdat het aanpasbaarheid heeft dat geen enkele andere app die ik heb gebruikt, heeft. De meditaties worden gegenereerd op basis van jouw instellingen, waardoor elke meditatie elke keer een andere ervaring is. Deze app bewijst dat meditatie geen grote spirituele beproeving hoeft te zijn, maar gewoon een op maat gemaakt moment van pauze in je dag. “In tegenstelling tot andere meditatie-apps, kun je kiezen hoe je wilt mediteren op basis van hoe je je die dag voelt.”

Pas je Zen . aan

Down Dog staat bekend om zijn yoga-, HIIT- en barre-apps, maar de meditatie-app werd in december uitgebracht als het nieuwste aanbod aan de serie. Je hoeft echter geen zelfverklaarde yogi te zijn (of een naar beneden gerichte hond te kunnen doen) om van de mediation-app te genieten – je hoeft alleen maar open te staan ​​voor nieuwe ervaringen. Nadat ik de app had gedownload, kreeg ik een reeks keuzes over hoe ik mijn meditaties wilde laten verlopen. Ik mocht kiezen welke rustgevende stem het meest bij mij resoneerde, welk type muziek ik het liefste had (natuurgeluiden, omgevingsmuziek, spiritueel of hersengolven), hoe lang de langste stilte zou zijn en hoe lang de meditatie zelf zou zijn. Je wordt ook gevraagd om te kiezen hoeveel begeleiding je wilt van de stem die je hebt geselecteerd. Ik heb voor minder begeleiding gekozen omdat ik eerder heb gemediteerd, maar meer begeleiding helpt zeker om je focus te houden als meditatie nieuw voor je is. Een belangrijk ding om op te merken is dat je deze aanpassingen voor elke sessie kunt wijzigen, dus heb niet het gevoel dat je elke keer vastzit aan je oorspronkelijke instellingen.

Een persoon die mediteert in hun woonkamer met een hond die geduldig in de buurt zit.

Toen het tijd was om echt te gaan zitten en te mediteren, vond ik de meditatie precies wat ik zocht. De muziek was rustgevend, en zelfs als je halverwege besluit dat je het om wat voor reden dan ook niet leuk vindt, kun je rechtsboven een nieuw nummer kiezen. Ik deed een avondmeditatie van 15 minuten om te slapen en een ochtendmeditatie van 15 minuten om mijn dag te aarden. De avondmeditatie was gericht op het ontspannen van mijn lichaam en geest van de stress van de dag, en omvatte visualisatietechnieken om me klaar te stomen voor een nacht van dromen. Aan de andere kant was de meditatie overdag veel vrolijker in zijn muziek en gebruikte ik positieve affirmaties en mantra’s om mijn geest te inspireren, terwijl het ook zuiverde.

Is het de moeite waard?

Het aanpassingsaspect van de Down Dog-meditatie-app maakt het een download naar je telefoon waard. In tegenstelling tot andere meditatie-apps, kun je kiezen hoe je wilt mediteren op basis van hoe je je die dag voelt. Als je vijf minuten alleen maar zin hebt om zonder begeleiding naar natuurgeluiden te luisteren, of als je liever een volledig begeleide meditatiereis van 20 minuten maakt met inspirerende motivatie, dan kan dat met deze app. “Ik was sceptisch over hoe deze app zou kunnen opvallen tussen hen. Het blijkt [it] valt volledig op omdat het aanpasbaarheid heeft dat geen enkele andere app die ik heb gebruikt heeft.” Ik vind het vooral leuk hoe je de hoeveelheid begeleiding die je meditatie heeft kunt aanpassen, sinds sommige dagen luister ik liever naar ambient muziek, terwijl ik op andere dagen iemand nodig heb om me eraan te herinneren dankbaar te zijn voor dit moment. Ik waardeer het ook dat de app tot juli volledig gratis is, aangezien we momenteel allemaal een moeilijke tijd doormaken en wat gratis stressverlichting kunnen gebruiken. Wat ik niet leuk vond aan De app van Down Dog is dat je zelfs met alle aanpassingen nog steeds niet het exacte thema van de meditatie kunt kiezen – het genereert er gewoon een voor je. Het kiezen van het thema kan handig zijn als je gemotiveerder of productiever wilt zijn wanneer je aan het begin van je dag mediteert of ’s avonds tot rust wilt komen en dankbaarheid wilt oefenen. Over het algemeen denk ik dat ik me eindelijk aan een dagelijkse meditatie-oefening zou kunnen houden met een aanpasbare app als deze om te doen waar ik op dat moment zin in heb in plaats van luister naar iets hing al vooraf opgenomen.