Skip to content

Hoe duetten op TikTok

29 de juli de 2021
GettyImages 1183804986 6ca52570fc20478ca4fa29fea401df43

Wat te weten

 • Tik op de ellipsen en tik vervolgens op Duet. Tik na de opname op Volgende > voeg een bijschrift toe > Na.
 • Om te voorkomen dat vreemden duetten met je opnemen, tik je op Mij > ellipsen > Privacy en veiligheid > Wie kan met jou duetten > Uit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een TikTok-video maakt met jezelf en andere TikTokkers. Instructies zijn van toepassing op iOS en Android; je moet een actief TikTok-account hebben.

Hoe duetten op TikTok

Om te beginnen moet je een video vinden waarmee je een duet wilt doen. Als je met jezelf wilt duetten, zoek je de video op je profiel. Om video’s van andere gebruikers te vinden, kun je zoeken op hashtags zoals #duet of #duetthis, of u kunt door de video’s van uw vrienden zoeken door het tabblad Volgende op uw startscherm te controleren. Je kunt geen duet maken met video’s die als Privé worden vermeld. De video die je kiest, moet ook 15 seconden of minder zijn. Zodra je de video hebt gevonden waarmee je wilt duetten, kun je deze eenvoudige stappen volgen:

 1. Tik na het openen van de video op de ellipsen rechts van je scherm.

 2. Tik in het menu op Duet.

 3. Op het volgende scherm neemt u uw duet op dezelfde manier op als een standaardvideo. Duetten nemen geen geluid op. In plaats daarvan wordt de originele audio over de tweede video afgespeeld.

 4. Zodra je je video hebt bekeken en tevreden bent, tik je op Volgende. Niet blij met je duet? Druk op pijl terug om wijzigingen aan te brengen.

 5. Voeg desgewenst een bijschrift toe en kies de gewenste privacy-instellingen. Tik ten slotte op Na om je duet op je profiel te plaatsen.

De TikTok Duet-functie in- of uitschakelen?

Wil je voorkomen dat vreemden duetten maken met je video’s? Je kunt de duetfunctie eenvoudig in- of uitschakelen in je TikTok-account.

 1. Open de TikTok-app en tik op Mij om je profiel te bekijken.

 2. Druk op ellipsen in de bovenhoek van uw scherm en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.

 3. Kraan Wie kan er met jou duetten, kies dan Iedereen, Vrienden, of Uit.

  Schermafbeeldingen die laten zien hoe u Duet kunt inschakelen.

Wat is een TikTok-duet eigenlijk?

Op TikTok is een duet een enkele video met twee mensen naast elkaar, ongeacht hun locatie. Je kunt duetten met jezelf of andere gebruikers op de TikTok-app. Sommige gebruikers zullen bijvoorbeeld de duetfunctie selecteren om een ​​reactie op een andere video te filmen. Ze gebruiken deze functie ook om twee mensen op te nemen die een actie uitvoeren, zoals het zingen van een liedje, het naspelen van een scène uit een bekende film, enz. Je kunt ook leuke uitdagingen aangaan die anderen op TikTok plaatsen met behulp van de duetfunctie.