Skip to content

Hoe e-mail op de iPad te verwijderen

17 de november de 2022
621033WomanholdingiPad c50f961ead0c4ac6a51fb11ce5296010

Wat te weten

 • Selecteer in de Mail-app het e-mailbericht en tik op de prullenbak in de rechterbovenhoek.
 • Je kunt ook naar rechts vegen op het bericht dat je wilt verwijderen in het Postvak IN en vervolgens op tikken Afval.
 • Meerdere berichten verwijderen: Ga naar de bovenkant van de lijst met e-mails en tik op Bewerkselecteer elke e-mail die je wilt verwijderen en tik op Afval.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u e-mail verwijdert op iPads met iOS 12, iOS 11 of iOS 10.

Tik op de prullenbak in Apple Mail

De eenvoudigste en meest vertrouwde manier om een ​​enkel bericht op de iPad te verwijderen, is door de e-mail te selecteren en op de te tikken Prullenbak. Hiermee wordt het e-mailbericht verwijderd dat u momenteel hebt geopend in de Mail-app. De Prullenbak pictogram bevindt zich in de rechterbovenhoek van het Mail-scherm.

Deze methode verwijdert de e-mail zonder bevestiging. Het gaat naar de map Prullenbak, waar het kan worden opgehaald als u een fout maakt.

Veeg het bericht weg in Apple Mail

Als u meer dan één e-mailbericht wilt verwijderen of als u een bericht wilt verwijderen zonder het te openen, gebruikt u de veegmethode. Een veegbeweging van rechts naar links over een bericht in de Inbox onthult drie keuzes: Afval, Vlagen Meer. Druk op Afval pictogram om de e-mail te verwijderen.

Prullenbakpictogram van vegen in Mail op iPad

Als je haast hebt, hoef je niet op de te tikken Afval knop. Als u helemaal naar de linkerrand van het scherm blijft vegen, wordt het e-mailbericht automatisch verwijderd. Gebruik deze methode om snel meerdere e-mails te verwijderen zonder ze te openen.

Verwijder meerdere e-mailberichten in Apple Mail

Wilt u meer dan een paar e-mailberichten verwijderen? Vegen om te verwijderen is prima als je een paar e-mails wilt verwijderen. Als u uw inbox echter serieus moet opschonen, is er een snellere manier.

 1. Ga naar de bovenkant van de lijst met e-mailberichten en tik op Bewerk.

  Knop Bewerken in iOS Mail op iPad

 2. Tik op de cirkel links van elke e-mail die je wilt verwijderen.

  Selectievakjes in iOS Mail op iPad

 3. Tik Afval onderaan het scherm om de berichten te verwijderen.

U kunt deze methode ook gebruiken om de geselecteerde e-mails naar een map te verplaatsen, berichten als gelezen of ongelezen te markeren of berichten naar de map Ongewenst te verplaatsen.

Een e-mail verwijderen uit de Gmail-app

Als u de Google Gmail-app voor uw inbox gebruikt, verwijdert u berichten met de Prullenbak methode vergelijkbaar met de Mail-app. Het bevindt zich bovenaan het scherm. U kunt berichten ook verwijderen of archiveren door het bericht in de Inbox te vegen. Verwijderen is de standaard wanneer u van rechts naar links veegt, maar deze optie kan in Gmail worden gewijzigd.

Prullenbakpictogrammen in Gmail op iPad

Als je Gmail opent vanuit de Mail-app, werkt het hetzelfde als Apple Mail. De app heeft voor elke e-mailprovider een apart mailboxgedeelte met dezelfde opties.

Hoe een e-mailbericht in Yahoo Mail te verwijderen

De officiële Yahoo Mail-app maakt het eenvoudig om een ​​bericht te verwijderen. Schuif uw vinger van de rechterkant van het bericht naar links om het te onthullen Verwijderen knop. Of tik op het bericht in de Inbox en selecteer het Prullenbak knop onderaan het scherm om het gemarkeerde e-mailbericht te verwijderen.

Verwijderknop in de Yahoo Mail-app voor iPad

Yahoo Mail kan ook worden geconfigureerd voor toegang in de Mail-app.

Waar verwijderde e-mails naartoe gaan en hoe ze te herstellen

E-mailservice-apps Yahoo en Gmail hebben elk een map Prullenbak die verwijderde e-mails bevat. Om de map Prullenbak te bekijken en de verwijdering van berichten ongedaan te maken, opent u de app en zoekt u naar de map Prullenbak. Tik op de map Prullenbak om deze te openen. U kunt elke gewenste e-mail van daaruit terug naar de Inbox of een andere map verplaatsen. Als u uw e-mail opent in Apple Mail op de iPad:

 1. Open de Mail app en ga naar de Brievenbussen paneel. Het bevat afzonderlijke secties voor elke e-mailservice waartoe u toegang hebt via de Mail-app.

  Deelvenster Postbussen in de Mail-app

 2. Scroll naar beneden Brievenbussen deelvenster totdat u de sectie vindt voor de e-mailprovider die u zoekt. Druk op Afval map zodat de provider deze kan openen.

  Prullenbak in iOS Mail voor iPad

 3. Om de verwijdering van een e-mailbericht ongedaan te maken, verplaatst u het van de map Prullenbak naar de map Inbox. Selecteer het bericht waarvan u de verwijdering ongedaan wilt maken en tik op Beweging knop. In Mail is het de knop bovenaan het scherm die eruitziet als een map.

  Knop Verplaatsen (map) in iOS Mail op iPad

 4. Kies een bestemmingsmap in het zijpaneel. Tik bijvoorbeeld op de Postvak IN map om het bericht daar naartoe te sturen.