Skip to content

Hoe e-mails in Gmail te blokkeren

5 de februari de 2023
how to block a sender in gmail 1172072 045e01154e334934bc515675908a930e

Wat te weten

 • Open het bericht van de afzender en selecteer Meer (de drie verticale stippen) en kies Blokkeer de afzender.
 • Als u een blokkeerlijst wilt maken, stelt u een Gmail-filter in om inkomende e-mails van opgegeven afzenders rechtstreeks naar de map Prullenbak te sturen.
 • Berichten worden automatisch verwijderd, dus je ziet ze nooit. Blokkeren werkt op alle apparaten die aan uw account zijn gekoppeld (via IMAP).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u e-mails in Gmail van elke afzender kunt blokkeren. U kunt individuele afzenders blokkeren of een blokkeerlijst maken met behulp van filters.

Hoe e-mail van een afzender in Gmail te blokkeren

Een afzender toevoegen aan de lijst met geblokkeerde afzenders van Gmail en hun berichten automatisch naar de map Spam laten gaan:

 1. Open een bericht van de afzender die je wilt blokkeren.

 2. Selecteer Meer (de drie verticale stippen naast de Antwoord knop in de berichtkop).

 3. Selecteer Blokkeer de afzender uit het vervolgkeuzemenu.

  Blokkeren in het menu Meer in een Gmail-bericht

  Je hebt niet de mogelijkheid om berichten van sommige afzenders (zoals Google) te blokkeren, maar je kunt nog steeds een regel gebruiken om deze afzenders te blokkeren met behulp van de onderstaande instructies.

 4. Selecteer Blok in het bevestigingsvenster. Nu is die afzender geblokkeerd.

  Blokkeer dit bevestigingsvenster voor e-mailadressen door de knop Blokkeren te markeren

  De afzender weet niet dat ze zijn geblokkeerd. Als je wilt dat ze het weten, gebruik dan een Gmail-filter om automatisch een reactie te activeren.

Afzenders in Gmail blokkeren met behulp van filters

U kunt een blokkeerlijst in Gmail maken door een regel in te stellen om alle inkomende e-mail van elke afzender rechtstreeks naar de map Prullenbak te sturen zodra deze binnenkomt. Gmail automatisch berichten van specifieke afzenders naar de prullenbak laten sturen met behulp van een Gmail-filter:

 1. Selecteer de Toon zoekopties driehoek () in het zoekveld van Gmail.

  Driehoek met zoekopties in Gmail

 2. In de Van typ het gewenste e-mailadres in. Om meer dan één adres te blokkeren, scheidt u ze met de verticale balk ( | ), die meestal boven de backslash op het toetsenbord staat. Als u bijvoorbeeld zowel [email protected] als [email protected] wilt blokkeren, typt u [email protected]|[email protected]. U kunt een heel domein blokkeren door alleen het domein van de afzender in te voeren. Als u bijvoorbeeld alle e-mail wilt blokkeren van zowel [email protected] als [email protected], typt u @voorbeeld.com.

 3. Selecteer Filter maken.

  Van veld en Filter maken in Gmail

 4. Selecteer Verwijder het in het zoekfilter dialoogvenster dat verschijnt. Kies om berichten te archiveren en te labelen in plaats van te verwijderen De inbox overslaan (archiveren)en kies dan Breng het etiket aan. Selecteer daarnaast Kies etiket om een ​​vervolgkeuzemenu met alle beschikbare filters te openen. Je hebt ook de mogelijkheid om een Nieuw label.

 5. Selecteer Filter maken.

  Verwijder het en maak een filterknop in het dialoogvenster met zoekopties van Gmail

  Rekening Filter ook toepassen op overeenkomende gesprekken om eerder ontvangen berichten te verwijderen.

 6. Toekomstige berichten van de opgegeven afzender(s) gaan nu rechtstreeks naar de prullenbak. Als alternatief kunt u deze berichten archiveren en labelen voor latere beoordeling. Als u mailer daemon-spam ontvangt, kunt u deze markeren als spam of ongewenste e-mail.

Voeg een nieuw adres toe aan uw Gmail-blokkeerlijstregel

Om nieuwe afzenders aan uw blokkeerlijst toe te voegen, voegt u ze toe aan een bestaand verwijderingsfilter door het filter te bewerken en een verticale balk te gebruiken ( | ), of maak een nieuw filter. Om de bestaande filters te vinden:

 1. Selecteer de Instellingen versnelling.

  Het tandwiel Instellingen in Gmail

 2. Selecteer Bekijk alle instellingen.

  De knop

 3. Ga naar de Filters en geblokkeerde adressen tabblad en selecteer vervolgens bewerking naast het zeefje.

  Tabblad Filters en geblokkeerde adressen en Bewerken in Gmail-instellingen