Skip to content

Hoe e-mails van een specifiek domein te blokkeren

16 de augustus de 2021
GettyImages 874813896 5c7abfd946e0fb0001a5f03f

Wat te weten

 • Ga in Outlook naar rommel > Opties voor ongewenste e-mail > Geblokkeerde afzenders > Toevoegen > voer de in domein > Toevoegen.
 • Mail voor Windows 10 heeft geen eigen spamfilter, maar is afhankelijk van de instellingen van de e-mailservice.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een domein blokkeert in Outlook voor Microsoft 365, Outlook 2019, 2016, 2013 en 2010.

Een e-maildomein blokkeren in een Microsoft-e-mailprogramma

De e-mailclient van Microsoft maakt het gemakkelijk om berichten van een bepaald e-mailadres te blokkeren. Maar als u op zoek bent naar een bredere aanpak, kunt u stoppen met het ontvangen van berichten van alle e-mailadressen die afkomstig zijn van een specifiek domein. Als u bijvoorbeeld spam-e-mails ontvangt van [email protected], kun je eenvoudig een blokkering instellen voor dat ene adres. Als u echter berichten van anderen blijft ontvangen, zoals [email protected], [email protected], en [email protected], zou het in dit geval slimmer zijn om alle berichten die van het domein komen, “spam.net” te blokkeren.

 1. Van de Thuis lintmenu, kies de rommel optie in de Verwijderen groep en dan Opties voor ongewenste e-mail.

 2. Open de Geblokkeerde afzenders tabblad.

  Tabblad Geblokkeerde afzenders van het dialoogvenster Opties voor ongewenste e-mail van Outlook

 3. Selecteer de Toevoegen knop.

  Knop Toevoegen op tabblad Geblokkeerde afzenders van Outlook-opties voor ongewenste e-mail

 4. Voer de domeinnaam in die u wilt blokkeren. Je kunt het typen met de @ like @spam.net of zonder, zoals: spam.net. Voer niet meerdere domeinen in hetzelfde tekstvak in. Om meer dan één toe te voegen, slaat u degene die u zojuist hebt ingevoerd op en gebruikt u vervolgens de Toevoegen knop opnieuw.

  Adres- of domeinvak toevoegen in het dialoogvenster Instellingen voor ongewenste e-mail van Outlook

 5. Selecteer OK om het domein toe te voegen en selecteer OK nogmaals om het dialoogvenster te sluiten.

Tips voor het blokkeren van e-maildomeinen

Als u grote domeinen blokkeert, zoals Gmail.com en Outlook.com, zult u hoogstwaarschijnlijk geen e-mails meer ontvangen van een groot aantal van uw contacten. U kunt een domein uit de lijst met geblokkeerde afzenders verwijderen als u wilt terugdraaien wat u hebt gedaan door te selecteren wat u heeft toegevoegd en vervolgens op de knop Verwijderen om opnieuw e-mails van dat domein te ontvangen.