Skip to content

Hoe echte beroemdheden op Twitter te vinden

11 de juli de 2021
GettyImages 831869266 5ad40e60875db900368862c5

Sinds Oprah Twitter in 2009 publiekelijk schreeuwde, stroomden beroemdheden naar de site. Sommigen kwamen binnen, klaar om te tweeten, maar ontdekten dat een half dozijn accounts hun naam gebruikten. In 2009 bedacht Twitter een manier om gebruikers te helpen bepalen welke accounts legitiem zijn. Ze kenden een wit en blauw geverifieerd vinkje toe aan profielen waarvan ze zeker wisten dat het die van echte beroemdheden waren. Twitter biedt de geverifieerde badge alleen aan accounts van beroemdheden en bedrijven die het meest waarschijnlijk worden geïmiteerd, dus niet iedereen kan worden geverifieerd.

Vind geverifieerde beroemdhedenaccounts

Volg deze eenvoudige stappen om je favoriete beroemdheid op Twitter te vinden zonder het risico een imitator te volgen.

  1. Voer in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het Twitter-startscherm de naam van je favoriete beroemdheid in. Er verschijnt een lijst met mogelijke overeenkomsten.

  2. Als u er een ziet met de geverifieerde badge, selecteert u deze. Druk anders op Enter op het toetsenbord. Doorgaans worden geverifieerde accounts als eerste in de lijst weergegeven, dus het is niet moeilijk om ze te vinden.

  3. Er verschijnt een zoekscherm. Gebruik het om filters toe te passen of selecteer Mensen bovenaan het scherm om de opties te verfijnen. Wanneer u het account vindt dat u zoekt, selecteert u het.

    Twitter-zoekscherm

Meer manieren om geverifieerde Twitter-accounts van beroemdheden te vinden

De tweede gemakkelijkste manier om het officiële account van je favoriete beroemdheid te vinden, is door op hun website te zoeken naar de merkgerelateerde volgknop, die meestal een witte vogel op een blauwe achtergrond of een kleine ’t’ bevat. Lijsten met officiële Twitter-accounts van beroemdheden zijn gemakkelijk te vinden op internet. Hier zijn een paar bronnen:

  • Wikipedia’s lijst met de top 50 Twitter-accounts is een geweldige plek om te beginnen. Het zit vol met beroemdheden, politici, muzikanten, atleten en andere interessante mensen.
  • American Idol-sterren zijn te vinden via de @Amerikaans idool lijsten, waar een verzameling finalisten, alumni, winnaars, juryleden, gastheren en personeel is samengesteld.
  • 85 Comedians om te volgen op Twitter is een geweldige starterslijst om te bekijken als je op zoek bent naar meer gegiechel in je feed.
  • CSPAN heeft een samengestelde lijst van Amerikaanse congresleden op Twitter. Als je de politiek volgt, is dit een bron van onschatbare waarde.

Een andere manier om beroemdheden te vinden is mond-tot-mondreclame. Kijk naar de andere beroemdheden die je favoriete ster volgt. Meestal volgen ze alleen echte accounts en volgen niet veel mensen. Beroemdheden kunnen gemakkelijk worden gevonden, ontdekt en gevolgd op Twitter met de juiste combinatie van zoekvaardigheden en zoekopdrachten op internet.