Skip to content

Hoe een betere framesnelheid je Xbox-games laat zingen

1 de juli de 2021
sam pak X6QffKLwyoQ unsplash1 c12f667d43cf4123bee32dfb3ceae0d7

Belangrijkste leerpunten

  • Fallout 4, Fallout 76en drie andere Bethesda-games krijgen FPS Boost op Xbox Series X en Series S.
  • Hogere framesnelheden betekenen een algehele soepelere gameplay-ervaring.
  • Het gebruik van FPS Boost kan de resolutie van het spel iets verlagen om de hogere FPS mogelijk te maken.

Een voordeel van het bezitten van een van de nieuwere Xbox-consoles is de toevoeging van functies zoals FPS Boost, die de manier waarop je je favoriete games ervaart volledig kan veranderen. Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat vijf populaire Bethesda Softworks-games, waaronder: Fallout 4-krijgen hogere framesnelheden (soms frames per seconde of FPS genoemd) op de Xbox Series X en Xbox Series S met FPS Boost. Dit is een andere in een lange lijst van bewegingen die hebben gewerkt om games van de laatste generatie op snelheid te brengen met de hogere framesnelheden en visuele kwaliteit die mogelijk zijn op de nieuwere consoles. Hoewel het misschien niet zo belangrijk lijkt voor gebruikers die niet met hogere framesnelheden spelen, zeggen experts dat de soepele prestaties die gepaard gaan met hogere framesnelheden de ervaring drastisch kunnen veranderen. “FPS-boost betekent dat Bethesda-games nu met hogere frames per seconde werken”, vertelde Bishal Biswas, een voormalig gameblogger en nu CEO van Word Finder, in een e-mail aan Lifewire. “Frames [like resolution] zijn verantwoordelijk voor de videokwaliteit van elke game.”

Het belang van hogere framesnelheden

Veel games die tijdens de laatste generatie gameconsoles zijn uitgebracht, zoals Fallout 4, Fallout 76, enz. – gericht op een stabiele 30FPS op consoles. Dit is de helft van wat de meeste computermonitoren en televisies kunnen bereiken en slechts de helft van wat veel pc-gamers proberen te bereiken bij het spelen van games op hun computers. Vanwege deze lagere FPS-limieten konden veel games traag aanvoelen op een console, vooral toen Microsoft en PlayStation ondersteuning gingen bieden voor 4K-gaming op de Xbox One X en PlayStation 4 Pro. Nu de volgende generatie consoles beschikbaar is, kunnen games meer kracht gebruiken om hogere frames per seconde te leveren.

Dat is het doel met FPS Boost: het originele spel nemen en die FPS ontgrendelen, zodat gamers de kans krijgen om die hogere framesnelheden te ervaren in games die ze voorheen niet konden. Het hebben van een hogere FPS kan het spel op veel gebieden beïnvloeden. Volgens Nvidia kan een hogere FPS je helpen beter te zijn in videogames, omdat het over het algemeen een soepelere ervaring creëert. Door de framesnelheid te verhogen, worden animaties vloeiender en is er minder ghosting – een afleidend effect dat ontstaat omdat de stappen in de animatie te ver uit elkaar liggen bij een lagere FPS. Het spelen van games met een lagere FPS kan ook van invloed zijn op hoe snel je andere spelers in multiplayer-games ziet. Gebruikers met een systeem dat op een hogere framesnelheid kan draaien, hebben minder systeemlatentie, wat betekent dat de game met de snelheid kan draaien die nodig is om ervoor te zorgen dat je alles op het juiste moment ziet. We hebben het niet over enorme verschillen van 20-30 seconden tussen hogere en lagere FPS. Maar als je online competitieve games speelt, of zelfs maar moeilijke games voor één speler, kan elke milliseconde een verschil maken in hoe goed je het doet.

Je keuze geven

Hoewel de voordelen van een hogere framesnelheid duidelijk zijn – en in veel games het ontdekken waard zijn – wil je soms gewoon het originele spel spelen. Met FPS Boost wisselen Xbox-gamers tussen de originele versie met lagere framerate en de verhoogde FPS-versie. Dit laat de controle volledig in jouw handen, iets dat Biswas zegt dat veel gamers zullen waarderen. “Frames [like resolution] zijn verantwoordelijk voor de videokwaliteit van elke game.” Maar waarom zou je de game met een lagere FPS willen spelen, vooral nadat je alle voordelen van een hogere framesnelheid hebt begrepen? In sommige gevallen kan de resolutie van de game enigszins veranderen wanneer spelen met FPS Boost ingeschakeld. Ondanks dat ze krachtiger zijn dan de consoles van de vorige generatie, kunnen de Xbox Series X en Series S nog steeds maar zoveel kracht leveren.

Games vertrouwen ook op in-engine optimalisatie om hun prestaties te verbeteren, wat betekent dat de FPS wordt niet volledig bepaald door hoe krachtig de console is. In sommige gevallen kunnen gebruikers een lagere FPS zien bij het spelen van games met hogere resoluties. Dit is meestal gebruikelijk bij het spelen van games in 4K, aangezien de verhoogde visuele getrouwheid die 4K vereist ook vereist meer kracht om het spel soepel te laten verlopen. De gemakkelijkste manier om die stroombehoefte in evenwicht te brengen, is door het FPS-doel te verlagen. Zelfs met de compromissen is FPS Boost echter een geweldige functie die gamers meer controle geeft over hoe ze sommige van t hun favoriete spellen. “FPS-boost van Xbox kan de FPS-snelheid voor sommige games verdubbelen”, legt Biswas uit, “Gebruikers kunnen nu uitkijken naar het ervaren van hun favoriete games met betere beelden.”