Skip to content

Hoe een desktopcomputerbehuizing te openen

23 de juni de 2021
182203153 56a6f9b25f9b58b7d0e5cb4b

Een computerkast herbergt alle onderdelen van een computer. U moet de behuizing openen om toegang te krijgen tot de verschillende componenten erin, zoals de harde schijf, het moederbord, de videokaart, enz. Elke computerbehuizing is een beetje anders, maar deze instructies zullen u in de goede richting wijzen, ongeacht de computerbehuizing je mag hebben.

Zet de computer uit

Voordat u de behuizing opent, moet u de computer uitschakelen. Sluit uw besturingssysteem af zoals u normaal doet. Zoek de aan/uit-schakelaar op de achterkant van uw computer en schakel deze uit, zoals hierboven weergegeven. Sommige computers hebben geen aan/uit-schakelaar aan de achterkant. Als u er geen vindt, gaat u verder met de volgende stap.

Koppel de stroomkabel los

Afbeelding van iemand die de stroomkabel loskoppelt van een computer

Koppel de stroomkabel los.

Koppel de voedingskabel los die momenteel is aangesloten op de voeding aan de achterkant van uw computer. Dit is een belangrijke stap! Het lijkt misschien overdreven voorzichtig om de stroomkabel te verwijderen en de computer normaal uit te zetten, maar sommige delen van een computer blijven ingeschakeld, zelfs als de computer uit lijkt te staan.

Verwijder alle externe kabels en hulpstukken

Foto van iemand die de netwerkkabel van een computer verwijdert

Verwijder alle externe kabels en hulpstukken.

Verwijder alle kabels en andere apparaten die op uw computer zijn aangesloten. Dit maakt het veel gemakkelijker om te werken en te verplaatsen als dat nodig is.

Verwijder de bevestigingsschroeven van het zijpaneel

Foto van iemand die het zijpaneel van een computerkast losschroeft

Verwijder de bevestigingsschroeven van het zijpaneel.

Verwijder de buitenste schroeven uit de behuizing, de schroeven waarmee de zijpanelen aan de rest van de behuizing zijn bevestigd. U hebt waarschijnlijk een kruiskopschroevendraaier nodig om deze schroeven te verwijderen, maar sommige gevallen hebben schroeven die u met de hand kunt draaien. Leg ze opzij of draai ze zo ver mogelijk los als deze behuizing geen volledig verwijderbare schroeven heeft. U moet ze gebruiken om de zijpanelen weer aan de behuizing te bevestigen als u klaar bent met werken in uw computer. Zorg ervoor dat u de schroeven waarmee de voeding aan de behuizing is bevestigd niet verwijdert. Deze schroeven zijn meer ingestoken dan de schroeven die de behuizing vasthouden en kunnen ertoe leiden dat de voeding in de computer valt en mogelijk schade veroorzaakt.

Verwijder het zijpaneel van de behuizing

Foto van iemand die het zijpaneel van een computerkast verwijdert

Verwijder het zijpaneel van de behuizing.

Het zijpaneel van de koffer kan nu worden verwijderd. Soms kan het paneel eenvoudig worden opgetild, terwijl het soms op een schuifvergrendeling aan de behuizing kan worden bevestigd. Ongeacht het mechanisme, je zou het gemakkelijk moeten kunnen losmaken.