Skip to content

Hoe één gebruikersinterface eruitziet

3 de augustus de 2021
001 what one ui looks like 4587494 5c6f3122cff47e0001b1e2b4

De One UI Android-skin van Samsung is een enorme verbetering ten opzichte van de Samsung Experience. Het is een compleet nieuw ontwerp met functies die de bruikbaarheid en productiviteit verbeteren en repetitieve stress verminderen. Smartphones worden steeds groter, dus het doel van Samsung is om het gebruik met één hand aanzienlijk gemakkelijker te maken. Ze bereiken dit met drie functies: weergavegebieden, interactiegebieden en focusblokken. One UI is beschikbaar op de Galaxy S8/S8+ en later, evenals de Note 9. Zo ziet One UI eruit op een Samsung Galaxy-smartphone.

Een functie die in One UI is geïntroduceerd, is een donkere modus of nachtmodus voor comfortabeler lezen.

Samsung's Bixby-feed in One UI Android-skin

Bixby, de virtuele assistent van Samsung, krijgt ook een herontwerp in One UI, met een functie genaamd Focus Blocks. In plaats van een rommelig scherm vol met meldingen en andere informatie, presenteert Bixby een reeks Focus Blocks met herinneringen, weerwaarschuwingen en meer. Leuk weetje: de Bixby-feed ziet er hetzelfde uit, of de telefoon nu in de nachtmodus staat of niet.

Samsung One UI Berichten-app in normale en nachtmodus

Apps die zijn geoptimaliseerd voor één gebruikersinterface, hebben een weergavegebied en een interactiegebied. In Berichten kun je bijvoorbeeld zien hoeveel ongelezen berichten je hebt in het Weergavegebied, en lezen en reageren in het Interactiegebied.

Samsung One UI-wereldklok in normale en nachtmodus

In de Klok-app zie je bovenaan je lokale tijd in een mooi groot lettertype en onderaan de tijd in andere steden.

Samsung One UI alarmeert in normale modus en nachtmodus

Op het tabblad Alarm van de Klok-app kun je bovenaan zien hoelang het duurt voordat je alarm afgaat, en je alarmen hieronder in- of uitschakelen of de tijd en dag aanpassen.

Samsung One UI Instellingen-app

Samsung heeft zelfs de app Instellingen geoptimaliseerd voor One UI. Als je iets on-the-fly moet aanpassen, moet je dat met één hand kunnen doen. Samsung zegt dat het One UI periodiek zal updaten, dus verwacht regelmatig verbeteringen te zien.