Skip to content

Hoe een iOS 11-batterij leeg te maken

11 de juli de 2021
GettyImages 998425908 5bcd2e9546e0fb0051ed07de

Veel iPhone-gebruikers hebben gemeld dat iOS 11 de batterij van hun telefoon snel leegmaakt. Hier bespreken we een paar manieren om het probleem aan te pakken. De tips in dit artikel zijn van toepassing op elk apparaat met iOS 11, inclusief de iPhone, vanaf iPhone 5S en hoger; de iPad, vanaf iPad mini 2 en de 5e generatie iPad en hoger; en de 6e generatie iPod touch.

Wat veroorzaakt iOS 11 batterij leeglopen?

Er is geen eenduidige uitleg of oplossing voor problemen met het leeglopen van de iPhone-batterij. Het probleem is echter meestal het gevolg van een bug in iOS of een app. Soms is een eenvoudige instelling voldoende om de levensduur van de batterij te verminderen.

Hoe een iOS 11-batterij leeg te maken

Met zoveel mogelijke oorzaken is het scala aan oplossingen breed. Hier zijn er een paar om te proberen.

  1. iOS-upgrade. Controleer of je de nieuwste versie van iOS hebt. Alle nieuwe versies zijn gratis en Apple brengt meerdere keren per jaar upgrades uit. U kunt draadloos upgraden of iTunes gebruiken. Wilt u het besturingssysteem van de iPhone upgraden, maar krijgt u een foutmelding dat er onvoldoende vrije ruimte is? Leer hoe u een iPhone kunt updaten als er niet genoeg ruimte is.

  2. Controleer de statistieken van het batterijgebruik. Kijk wat de afgelopen dagen het meeste stroom verbruikt op Instellingen > Accu. Overweeg om onnodige of weinig gebruikte apps te verwijderen die het meeste stroom verbruiken.

  3. Apps bijwerken. Net zoals bugs in het besturingssysteem problemen met de batterij van de iPhone kunnen veroorzaken, kunnen er ook storingen in de apps optreden. App-ontwikkelaars brengen regelmatig nieuwe versies uit om deze problemen aan te pakken, dus het is een goede strategie om de apps up-to-date te houden. Ga naar Updates in de App Winkel.

  4. Controleer de batterijstatus. Na de controverse over Apple die de snelheid van de telefoons van gebruikers verlaagt om de levensduur van de batterij te verlengen, heeft het bedrijf een functie Batterijgezondheid aan iOS toegevoegd die laat zien hoe gezond de batterij is. Vind het in Instellingen > Accu > Batterijstatus. Dat scherm laat zien of de batterij in goede staat is en op sommige modellen kun je instellingen wijzigen om de telefoonsnelheid en levensduur van de batterij aan te passen.

  5. Schakel het vernieuwen van achtergrondgegevens uit. Ga naar Instellingen > Algemeen > appvernieuwing op de achtergrond > appvernieuwing op de achtergrond > Uit. iOS leert je gewoontes kennen, bijvoorbeeld wanneer je graag je e-mail of sociale media checkt, en vernieuwt apps op de achtergrond zodat de laatste informatie op je wacht. Dit is slim, maar het kan ook bijdragen aan iOS 11-batterijproblemen.

  6. Stel Mail in om op te halen in plaats van te pushen. Dit is nog een voorbeeld van een iPhone die achter de schermen iets slims doet waardoor de batterij leeg kan raken. Als uw iPhone is ingesteld om e-mail van de server te pushen wanneer er nieuwe berichten verschijnen, kan de batterij snel leeg raken. Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts > nieuwe gegevens ophalen en kies handmatig, per uur, Elke 30 minuten, of Elke 15 minuten.

  7. Start de iPhone opnieuw op. Batterijproblemen met iOS 11 worden bijna altijd veroorzaakt door softwareproblemen en een eenvoudige herstart kan veel van deze problemen oplossen.

  8. Zet de iPhone terug naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor keert de iPhone terug naar de staat waarin deze zich bevond toen u hem voor het eerst uit de doos haalde. Terugzetten naar de fabrieksinstellingen verwijdert alles van de iPhone. Maak een back-up van uw iPhone zodat u geen gegevens verliest.

  9. Maak een Apple Genius Bar-afspraak. De technische ondersteuning van Apple kan bepalen of het probleem in de hardware ligt en, zo ja, hoe dit op te lossen.

Nu je hebt ontdekt wat de oorzaak was van het leeglopen van de batterij, ontdek je hoe je in de toekomst meer gebruik kunt maken van een iPhone-batterij en overweeg je een externe batterij aan te schaffen om ervoor te zorgen dat je onderweg nooit zonder stroom komt te zitten.