Skip to content

Hoe een koptelefoon te gebruiken om iPhone-muziek te bedienen

8 de augustus de 2021
GettyImages 686721117 033726cba5a24e7c8be87159d6cf23a5

Alle nieuwe iOS-apparaten worden geleverd met de standaard witte oordopjes van Apple, die een knop en microfoon bevatten om verbinding te maken met je iPhone, iPad of iPod touch. De knop doet alles, van muziek bedienen tot Siri oproepen, terwijl je met de microfoon tegen je telefoon kunt praten zonder hem ooit op te pakken. Je iPhone (of ander iOS-apparaat) kan muziek pauzeren, naar het volgende nummer gaan, teruggaan naar het vorige nummer en meer. Leer hoe u uw hoofdtelefoon kunt gebruiken om alle muziekfuncties van uw apparaat te bedienen. Als je je iPhone gebruikt om muziek te bedienen, wil dat nog niet zeggen dat je beperkt bent tot de koptelefoon van Apple. Elke set hoofdtelefoons of oordopjes met een in-line afstandsbediening kan meestal worden gebruikt. De bedieningsknop is soms moeilijk te vinden maar zit meestal tussen de volumeknoppen. Deze aanwijzingen werken voor alle iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen met een iOS-versie.

Siri gebruiken met je koptelefoon om muziek af te spelen

Zolang Siri is ingeschakeld, gebruikt u uw hoofdtelefoon om uw persoonlijke assistent de opdracht te geven de Muziek-app te openen en muziek af te spelen. Houd de knop op je koptelefoon ingedrukt en wacht tot Siri begint te luisteren. Zeg dan Toneelstuk [song] om een ​​bepaald nummer af te spelen. Er zijn tal van andere manieren om muziek af te spelen en het afspelen te regelen met Siri via je koptelefoon, waaronder deze spraakbediening:

  • Shuffle mijn muziek speelt je muziekcollectie op shuffle af
  • Sla dit nummer over brengt je naar het volgende nummer in de afspeellijst
  • Pauzeer dit nummer blokkeert het afspelen, maar laat je hervatten als je zegt doorgaan met spelen
  • Stop dit nummer stopt onmiddellijk met afspelen

Gebruik de koptelefoonknop om het afspelen te bedienen

Je hoeft Siri niet te gebruiken voor alle afspeelbediening. Zodra de Muziek-app in gebruik is, onthoudt u knopcommando’s om muziek vanaf uw hoofdtelefoon te bedienen:

  • Druk één keer om muziek af te spelen met je koptelefoon of om muziek die momenteel wordt afgespeeld te pauzeren
  • Druk twee keer (snel) om naar het volgende nummer te gaan
  • Druk drie keer om naar het vorige nummer te gaan
  • Druk één keer en dan ingedrukt houden om snel vooruit te spoelen door een track met alleen de koptelefoonknop. De truc hier is om in principe te dubbelklikken, maar houd bij de tweede druk de knop ingedrukt totdat de muziek snel vooruit begint te spoelen
  • Druk twee keer en dan ingedrukt houden om muziek van je koptelefoon terug te spoelen

De meeste koptelefoons hebben ook een volumeregeling op het apparaat zelf. Als u op de knop Volume omhoog of omlaag drukt, wordt het muziekvolume op uw iPhone aangepast. De knopopdrachten voor uw hoofdtelefoon zijn situationeel, wat betekent dat ze anders werken bij het afhandelen van telefoongesprekken. Jij kan houden de knop om een ​​oproep te weigeren, druk er één keer op een oproep aannemen, ingedrukt houden om een ​​gesprek te verbreken, en druk één keer tijdens een gesprek om over te schakelen naar een inkomend gesprek.