Skip to content

Hoe een MacBook Pro opnieuw op te starten

11 de december de 2022
GettyImages 1202959523 ccdfda2a38e1475c8cc4b1ba9e53cda6

Wat te weten

 • Gemakkelijkste manier: Ga naar de Apple-menu en selecteer Herstarten. Ofwel klik Herstarten in het dialoogvenster of laat de timer aftellen.
 • Vanaf het toetsenbord: Houd ingedrukt Controle + Opdracht + aan/uit-knop/uitwerpknop/Touch ID-sensor.
 • Een MacBook Pro geforceerd opnieuw opstarten: Houd de aan/uit-knop of ingedrukt Controle + Keuze + Opdracht + aan/uit-knop.

In dit artikel worden de verschillende manieren uitgelegd om een ​​MacBook Pro opnieuw op te starten, waarom u een MacBook Pro opnieuw wilt opstarten en hoe u een MacBook Pro geforceerd opnieuw kunt opstarten als deze niet reageert op opdrachten.

Een MacBook Pro opnieuw opstarten: Apple-menu

Misschien is de eenvoudigste manier om een ​​MacBook Pro opnieuw op te starten, door op een paar menu’s te klikken die beschikbaar zijn op vrijwel elk scherm op een Mac. Dit is wat u moet doen: deze optie werkt op elk model van de MacBook Pro en draait op alle versies van macOS.

 1. Klik op de Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Herstarten.

 2. Als u wilt dat al uw apps en documenten na het opnieuw opstarten opnieuw worden geopend, vinkt u het selectievakje naast aan Heropen vensters wanneer u opnieuw inlogt.

  Dialoogvenster voor opnieuw opstarten van MacBook met "Heropen vensters bij opnieuw inloggen" gemarkeerd

 3. Klik Herstarten of laat de timer aftellen om de herstart te voltooien.

Een MacBook Pro opnieuw opstarten: toetsenbord

Als je daar de voorkeur aan geeft of als je MacBook Pro niet reageert op muisklikken, kun je hem opnieuw opstarten met behulp van het toetsenbord. Dit is wat u moet doen:

 • Houd de Controle + Opdracht + tegelijkertijd aan/uit/Touch ID-knop totdat het scherm donker wordt en het herstartgeluid wordt afgespeeld. Nadat het geluid is afgespeeld, laat je de toetsen los en laat je de MacBook weer opstarten. Deze methode werkt op elk MacBook Pro-model.
 • Je kunt ook ingedrukt houden Controle + uitwerpknop om het afsluitdialoogvenster op sommige modellen op het scherm te laten verschijnen. Klik vanuit dat dialoogvenster Herstarten.
 • Als geen van deze opties werkt, probeer dan een geforceerde herstart door ingedrukt te houden Controle + Keuze + Opdracht + de aan/uit/uitwerpen/Touch ID-knop.

Wanneer een MacBook Pro opnieuw opstarten

We raden aan om uw MacBook Pro regelmatig opnieuw op te starten voor goed systeemonderhoud. Dat komt omdat een herstart het actieve geheugen opruimt (maar geen gegevens verliest) en dit is vaak het moment waarop nieuwe software-updates worden geïnstalleerd. Andere keren dat u uw MacBook Pro opnieuw wilt opstarten, is onder meer als deze langzaam werkt, als het besturingssysteem of de programma’s fouten vertonen of als de machine vastloopt.

Hoe opnieuw opstarten, fabrieksinstellingen herstellen en uitschakelen verschillen

Het herstarten van een MacBook Pro is niet hetzelfde als een fabrieksreset, en het is niet hetzelfde als het uitschakelen.

 • EEN herstarten reset je besturingssysteem en apps en ruimt het actieve geheugen op waarin programma’s worden uitgevoerd. Je raakt geen gegevens kwijt en verandert niets aan de werking van je MacBook Pro.
 • EEN fabrieksinstellingen brengt uw laptop terug in de staat waarin hij verkeerde toen u hem voor het eerst uit de doos haalde. Dat betekent het verwijderen van alle apps die u hebt geïnstalleerd en de gegevens die u hebt gemaakt, het wissen van de harde schijf en het opnieuw installeren van macOS. U wilt alleen een fabrieksreset als u de MacBook verkoopt of extreme stappen voor probleemoplossing uitvoert.
 • Uitschakelen een MacBook Pro schakelt de computer uit en zorgt ervoor dat alle programma’s niet meer worden uitgevoerd.

FAQ

 • Hoe herstart je een MacBook Pro in Veilige modus?

  Er zijn een aantal manieren om toegang te krijgen tot de optie Veilig opstarten op een Mac. Als u een bekabeld toetsenbord gebruikt: sluit de Mac af, druk lang op de Verschuiving toets, zet de Mac aan en laat de Verschuiving toets wanneer u het inlogvenster of bureaublad ziet. Voor Bluetooth-toetsenborden: zet de Mac uit en weer aan, druk lang op de Verschuiving toets wanneer u het opstartgeluid hoort en laat de Verschuiving toets wanneer u het inlogvenster of het bureaublad ziet.

 • Hoe herstart ik mijn MacBook Pro in de herstelmodus?

  Om uw Mac opnieuw op te starten in de herstelmodus, start u eerst de Mac opnieuw op en drukt u vervolgens op Opdracht+R. Druk op een M1-gebaseerde Mac lang op de Stroom -knop en volg de aanwijzingen op het scherm.

 • Hoe herstart je de laptopcamera op een MacBook Pro?

  Als uw Mac-camera niet werkt, probeer dan eerst de laptop opnieuw op te starten. Als de camera nog steeds niet werkt, stelt u de System Management Controller (SMC) opnieuw in en schakelt u uw MacBook uit. Zorg er vervolgens voor dat de voedingsadapter is aangesloten> druk lang in Verschuiving+Controle+Opties > herstart de computer > wacht 30 seconden en laat de toetsen los.