Skip to content

Hoe een nummer op LG te blokkeren

7 de augustus de 2021
how to block a number on lg 4775719 lg block leader 305b2f1173ff4de39091bf72ab3410bd

Inkomende oproepen en sms’jes van spammers of geblokkeerde nummers kunnen je dag verpesten. Gelukkig heeft je LG-telefoon een paar manieren om hiermee om te gaan. Het is gemakkelijk om ongewenste oproepen en sms-berichten te blokkeren met behulp van tools die rechtstreeks in de software van uw telefoon zijn ingebouwd. Het is belangrijk op te merken dat het blokkeren van oproepen van een nummer ook teksten blokkeert en vice versa. Geblokkeerde sms-berichten worden opgeslagen in een “geblokkeerde box”, zodat u ze nog steeds kunt ophalen als u ze nodig heeft of van gedachten verandert. We laten u zien hoe u oproepen en sms-berichten kunt blokkeren, hoe u ze kunt deblokkeren en hoe u gesekwestreerde sms-berichten kunt vinden.

Oproepen uit uw oproepgeschiedenis blokkeren

De eenvoudigste en meest gebruikelijke manier om een ​​telefoonnummer te blokkeren, is vanuit uw oproepgeschiedenis. Zoek het nummer dat u heeft gebeld en tik erop. Tik op de menuknop in de rechterbovenhoek > Blokkeer nummer.

Hoe u oproepen op een LG-telefoon kunt blokkeren via Instellingen

Als u een nummer of een reeks nummers wilt toevoegen voordat ze u bellen, zijn er drie functies voor het blokkeren van oproepen in uw kiezer. Open uw kiezer en tik op de menu knop > Bel instellingen > Oproep blokkeren en weigeren met bericht.

Oproepinstellingen, Oproepblokkering & Weigeren met bericht

Hier vindt u drie opties:

 • Geblokkeerde nummers: u kunt een nieuw nummer invoeren door op het “+”-symbool te tikken en vervolgens een nummer uit uw contacten, oproeplogboeken of een geheel nieuw nummer toe te voegen.
 • Cijferfilter: Dit blokkeert oproepen op basis van het eerste of laatste cijfer van een inkomend telefoongesprek. Tik op de “+”, selecteer vervolgens de voorwaarde (begint met of eindigt met), en vervolgens de cijfers. Tik vervolgens op Blokkeren.
 • Privé nummers: Deze schakelaar is eenvoudig aan of uit te zetten en voorkomt inkomende oproepen van privénummers als deze is ingeschakeld. Privénummers zijn nummers die opzettelijk zijn geblokkeerd door de beller.

Hoe berichten uit uw berichtengeschiedenis te blokkeren

Net als bij het blokkeren van oproepen, kunt u sms-berichten blokkeren vanuit uw berichtgeschiedenis of vanuit Berichten-instellingen.

 1. Tik op een bericht dat je wilt blokkeren.

 2. Druk op menu knop.

 3. Kraan Blokkeer nummer.

 4. Plaats een vinkje als u alle berichten van dit nummer wilt verwijderen en tik vervolgens op Blok.

  Menuknop, Blokkeernummer en Blokkeerbevestigingsknop op LG-telefoon

Hoe berichten te blokkeren van berichtinstellingen

U kunt nummers ook blokkeren vanuit het hoofdmenu van de berichten-app. Tik in uw Berichten-app op de menu knop in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Instellingen > Bericht blokkeren.

Instellingen, Opties voor het blokkeren van berichten

Net als bij instellingen voor oproepblokkering, vindt u hier verschillende opties:

 • Geblokkeerde nummers: hier kunt u een nieuw nummer invoeren door op het “+”-symbool te tikken en vervolgens een nummer uit uw contacten, oproeplogboeken of een geheel nieuw nummer toevoegen.
 • Cijferfilter: Hiermee worden berichten geblokkeerd op basis van het eerste of laatste cijfer van een inkomend telefoongesprek. Tik op de “+”, selecteer vervolgens de voorwaarde (begint met of eindigt met), en vervolgens de cijfers. Tik vervolgens op Blokkeren.
 • Woordfilter: Hiermee kunt u inkomende berichten van iedereen blokkeren op basis van trefwoorden.
 • Onbekend nummer blokkeren: Deze schakelaar is eenvoudig aan of uit te zetten en voorkomt inkomende berichten van onbekende nummers als deze is ingeschakeld. Dit wordt niet aanbevolen omdat bedrijven die bevestigingsteksten sturen voor zaken als aanmeldingen mogelijk worden geblokkeerd
 • Geblokkeerde doos: Hier worden geblokkeerde berichten gesekwestreerd. Als u een geblokkeerde tekst wilt ophalen, moet u hier zijn.

Hoe een nummer op LG te deblokkeren

Als u besluit dat u een nummer, of nummers die beginnen of eindigen met bepaalde cijfers, niet langer wilt blokkeren, kunt u het nummer als volgt deblokkeren:

 1. Open uw kiezer.

 2. Tik op het menu > Bel instellingen > Oproep blokkeren en weigeren met bericht.

 3. Tik op een van beide Geblokkeerde nummers of Cijferfilter (afhankelijk van welke u wilt verwijderen).

 4. Tik bovenaan de lijst op het prullenbakpictogram en u kunt een of alle vermeldingen verwijderen.

Hetzelfde geldt voor berichten: tik op de menuknop in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Instellingen > Bericht blokkeren. Tik vanaf hier op Geblokkeerde nummers, Cijferfilter of Woordfilter. Verwijder het nummer of trefwoord dat u opnieuw wilt openen en u bent klaar.

Prullenbakpictogrammen in Geblokkeerde nummers, Cijferfilter en Word-filter op LG-telefoon

Andere opties

Verschillende providers en apps van derden hebben ook services die oproep- en sms-blokkering mogelijk maken. Uw kilometerstand kan variëren met andere apps en services, maar de ingebouwde opties van LG zouden de meeste gebruikssituaties moeten dekken.