Skip to content

Hoe een ontbrekende persoonlijke hotspot op de iPhone op te lossen

18 de juli de 2021
iStock 613763250 59a43521845b3400113d0ce8

De iPhone Personal Hotspot-functie verandert uw telefoon in een Wi-Fi-hotspot die de internetverbinding kan delen met andere apparaten in de buurt. Dat kan echter niet gebeuren als Personal Hotspot ontbreekt. De informatie in dit artikel is van toepassing op iPhones met iOS 12 en hoger. De basisideeën werken ook voor eerdere versies van iOS. Sommige stappen kunnen iets anders zijn voor oudere versies.

Redenen waarom de persoonlijke hotspot-functie van de iPhone verdwijnt

Normaal gesproken is het gebruik van Persoonlijke hotspot net zo eenvoudig als het inschakelen van de functie. Sommige gebruikers merken echter dat hun persoonlijke hotspot verdwijnt. Dit gebeurt vaak na het upgraden van het besturingssysteem of na het jailbreaken van een iPhone. Als je te maken hebt met een ander probleem met betrekking tot de hotspot-functie, probeer dan onze tips voor het oplossen van problemen wanneer Persoonlijke hotspot niet werkt.

Hoe een ontbrekende persoonlijke iPhone-hotspot op de iPhone te repareren

Als uw persoonlijke hotspot ontbreekt, probeert u deze 10 stappen, in deze volgorde, om het probleem op te lossen.

 1. Schakel mobiele data in en uit. Persoonlijke hotspot vereist een verbinding met een mobiel datanetwerk, zoals 4G. Het resetten van de mobiele dataverbinding kan een ontbrekende hotspot terugbrengen.

 2. Controleer de instellingen van Persoonlijke hotspot. Soms, wanneer Persoonlijke hotspot ontbreekt in de app Instellingen, is deze nog steeds op een andere plaats aanwezig. Als dat zo is, kun je het via een ander pad terugkrijgen.

  1. Open de Instellingen app en selecteer mobiel > Persoonlijke hotspot.
  2. Verplaats de Persoonlijke hotspot schakelen naar Aan (groen).
  3. Ga vervolgens terug naar het hoofdmenu Instellingen scherm. Als je het ziet Persoonlijke hotspot vermeld onder mobiel, het probleem is opgelost.
 3. Start je iPhone opnieuw op. Het opnieuw opstarten van een iPhone is een eenvoudige tip voor het oplossen van problemen die, hoewel niet gegarandeerd werkt, eenvoudig uit te voeren is. Om een ​​iPhone opnieuw op te starten, houdt u de huis en slapen/wakker worden knoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt en laat vervolgens de knoppen los.

 4. Werk de carrier-instellingen bij. Hoewel het niet zo vaak voorkomt als Apple nieuwe versies van iOS uitbrengt, brengt je telefoonbedrijf (ook wel je provider genoemd) om de zoveel tijd nieuwe versies uit van de instellingen die je iPhone helpen om op zijn netwerk te werken. Het bijwerken naar de nieuwste instellingen kan de oorzaak zijn van de ontbrekende persoonlijke hotspot.

 5. Update naar de nieuwste versie van iOS. De Personal Hotspot-functie die niet wordt weergegeven, kan worden veroorzaakt door een bug in iOS, het besturingssysteem dat op de iPhone is geïnstalleerd. Als dat het geval is, is er mogelijk een iOS-update beschikbaar die het probleem verhelpt. iOS-updates zijn gratis en eenvoudig te installeren. U kunt updates draadloos of via iTunes installeren.

 6. APN-certificaten verwijderen. Deze optie treft slechts een klein aantal gebruikers, maar het kan de boosdoener zijn. Als u APN-certificaten (Access Point Name) hebt geïnstalleerd om uw telefoon te laten werken met bepaalde telefoonmaatschappijen, vooral die buiten de VS, kan dit ertoe leiden dat een persoonlijke hotspot niet wordt weergegeven. Verwijder in dat geval het APN-certificaat. Selecteer Instellingen > Algemeen > Profielenen tik op het profiel dat u wilt verwijderen. Tik vervolgens op Verwijder profiel en tik in de bevestigingspop-up op Verwijderen. Als je het niet ziet Profiel vermeld onder de Algemeen instellingen, betekent dit dat er niets te verwijderen is. De APN-certificaten zijn niet het probleem.

 7. Reset de netwerkinstellingen. Een ontbrekende persoonlijke hotspot kan worden veroorzaakt door problemen met de instellingen die de toegang van de telefoon tot mobiele en wifi-netwerken regelen. Het resetten van die instellingen en opnieuw beginnen kan het probleem helpen oplossen. Selecteer Instellingen > Algemeen > Resetten > Resetten > Netwerkinstellingen. Nadat het opnieuw instellen is voltooid, moet u mogelijk wifi-netwerkwachtwoorden invoeren of Bluetooth-apparaten opnieuw koppelen.

 8. Verander de naam van je iPhone. Elke iPhone heeft een naam, zoals die van Sam. Die naam wordt niet veel gebruikt, maar het kan ervoor zorgen dat de persoonlijke hotspot zoekraakt. Als je de naam van je telefoon hebt gewijzigd of je telefoon hebt ontgrendeld, verander je telefoon dan terug naar de oorspronkelijke naam.

 9. Herstellen vanaf een back-up. Als niets tot nu toe heeft gewerkt, is het tijd voor een radicalere stap: herstellen vanaf een back-up. Hiermee worden alle gegevens en instellingen op de iPhone gewist en worden de gegevens vervangen door een oudere versie. Alles waarvan u geen back-up maakt, gaat verloren tijdens dit proces, dus maak een back-up van uw iPhone voordat u aan dit proces begint.

 10. Neem contact op met Apple of maak een afspraak in een Genius Bar. Als je zo ver bent gekomen en de functie Persoonlijke hotspot nog steeds ontbreekt, heb je een ingewikkelder probleem dan je niet kunt oplossen. Vraag op dit moment hulp van Apple. Ga naar de dichtstbijzijnde Apple Store voor deskundige hulp.

Heb je je persoonlijke hotspot weer terug en kunnen apparaten er nog steeds geen verbinding mee maken? Bekijk de tips in Hoe dit te verhelpen als de persoonlijke hotspot van de iPhone niet werkt.