Skip to content

Hoe een opname op de iPhone te screenen

13 de augustus de 2021
GettyImages 888192588 5c15322b46e0fb0001801c82

Het vastleggen van het scherm van uw iOS-apparaat kan om vele redenen nuttig zijn. Gelukkig is het eenvoudig om opnames te screenen op iPhone, iPad en iPod touch. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op apparaten met iOS 11 en hoger.

Hoe het iPhone-scherm op te nemen

Eerst moet u deze functie mogelijk inschakelen in de instellingen van het apparaat. Volg de onderstaande instructies om toegang te krijgen tot de iOS Screen Recording-tool:

 1. Ga naar je apparaat Instellingen en tik op Controle Centrum.

 2. Kraan Besturing aanpassen.

 3. Scroll naar beneden en tik op de groene plus (+) naast Schermopname onder Meer bedieningselementen. Het verschijnt nu onder het gedeelte Opnemen boven aan het scherm. Indien Schermopname al wordt vermeld in de sectie Opnemen, kunt u deze stap overslaan.

 4. Druk op uw apparaat Thuis of veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om terug te keren naar het startscherm.

 5. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm (of vanaf de bovenkant, afhankelijk van uw iPhone-versie) om toegang te krijgen tot het iOS Control Center. U zou een nieuw pictogram moeten opmerken dat eruitziet als een opnameknop. Druk op dossier pictogram en tik vervolgens op Start met opnemen als daarom wordt gevraagd. Er wordt een aftelling weergegeven voordat de opname begint. Wanneer u het Control Center verlaat, ziet u een rode balk bovenaan uw scherm of een rode tijdindicator in de linkerbovenhoek.

  Het scherm opnemen op een iPhone.

  De opnametool legt alles op uw scherm vast, inclusief inkomende meldingen. Stel de modus Niet storen in op de iPhone om te voorkomen dat sms-berichten en telefoontjes verschijnen.

 6. Tik op de rode balk of de timer om te stoppen. Er verschijnt een pop-upbericht waarin u wordt gevraagd of u wilt afronden.

 7. Kraan Hou op. Je krijgt een melding dat de opname in de iPhone-foto-app staat.

  Het scherm opnemen op een iPhone.