Skip to content

Hoe een PDF op een Mac te bewerken

20 de juli de 2021
GettyImages 557476799 df83584bc0c347a78469a6e87726d915

Een PDF-editor is precies zoals het klinkt: een programma waarmee u een PDF-bestand kunt bewerken. Hiermee kunt u de tekst in de PDF wijzigen, afbeeldingen toevoegen of verwijderen, dingen markeren, formulieren invullen, uw naam ondertekenen en meer. Hoewel het moeilijk kan zijn om een ​​echt gratis PDF-editor voor macOS te vinden die al deze dingen in één programma kan doen, is het helemaal niet moeilijk om er meerdere te vinden die, wanneer ze samen worden gebruikt, al die PDF-bewerkingsmogelijkheden kunnen bereiken. De eenvoudigste methode om een ​​PDF op een Mac te bewerken, is door het ingebouwde Preview-programma te gebruiken. Er zijn echter ook verschillende andere opties, waaronder online en externe PDF-editors die mogelijk beter voor u werken, afhankelijk van wat u wilt dat de PDF-editor doet.

PDF’s bewerken met voorbeeld

Preview is een programma dat vooraf op uw Mac is geïnstalleerd en dat PDF’s kan openen en bewerken. Het is ongeveer net zo uitgebreid als elke andere PDF-editor, behalve dat het geen bestaande tekst kan bewerken. Het heeft echter het extra voordeel dat u niets extra’s hoeft te installeren om het te gebruiken – open gewoon de PDF en begin meteen met bewerken.

Als Voorvertoning niet start wanneer u het PDF-bestand opent, opent u eerst Voorvertoning en bladert u vanaf daar naar de PDF. U kunt naar Preview gaan vanuit Launchpad: zoek naar Voorbeeld of zoek het op in de lijst met programma’s. Zodra het open is, ga naar het dossier > Open om de pdf te vinden. Het is misschien logisch om te denken dat de Bewerk menu is wat u gebruikt om alle PDF-bewerkingstools in Voorvertoning te vinden, maar dat is niet het geval. In plaats daarvan is dit menu voor het verwijderen van pagina’s uit de PDF en het invoegen van pagina’s uit andere PDF’s (of het maken van blanco pagina’s). Met Voorvertoning kunt u ook pagina’s in de PDF herschikken door ze vanuit de zijbalk omhoog of omlaag te slepen. Dat betekent dat je van de tweede pagina de eerste pagina kunt maken, of de laatste de tweede, enz. Als je de zijbalk niet ziet in Voorvertoning, kun je deze inschakelen via de Visie menu.

Voorbeeldbewerkingstools

De meeste andere PDF-bewerkingsopties in Voorvertoning bevinden zich in de Hulpmiddelen menu. Daar kunt u een bladwijzer aan de PDF toevoegen of pagina’s draaien. De Hulpmiddelen > Annoteren menu is hoe je tekst markeert; tekst onderstrepen; tekst doorhalen, een notitie, rechthoek, ovaal, lijn, pijl en andere vormen invoegen; typ op de PDF (overal of in formuliervelden); gebruik tekstballonnen; en meer.

Het menu Annoteren in macOS Preview

Hoewel je met Voorvertoning geen bestaande tekst in het PDF-bestand kunt bewerken, kun je een wit vak over de tekst tekenen om het te verbergen en vervolgens je eigen tekst bovenop het vak schrijven met het tekstgereedschap. Dit gaat niet zo soepel als tekstbewerking bij sommige PDF-editors, maar het is uw enige optie om de tekst in een PDF-bestand te wijzigen met Voorvertoning. Om het annotatiemenu altijd weer te geven voor eenvoudiger bewerken, kunt u het inschakelen via de Visie menu. Afhankelijk van je versie van macOS, heet het ofwel Toon opmaakwerkbalk of Werkbalk annotaties tonen.

Een handtekening toevoegen in Voorbeeld

Zolang je een trackpad of iSight-camera op je Mac hebt aangesloten, kun je Voorvertoning ook gebruiken om je handtekening in de PDF in te voegen. Er is ook een tekengereedschap uit de vrije hand beschikbaar, zodat u uw handtekening of vormen rechtstreeks op het document kunt tekenen.

Nieuwe pdf’s maken van oude pdf’s

Hoewel het niet echt telt als een PDF bewerken mogelijkheid, een bonusfunctie in Voorvertoning is de optie om nieuwe PDF’s te maken van bestaande pagina’s van een andere PDF. Om dat te doen, sleept u gewoon een pagina van de PDF (in de miniatuurweergave van de zijbalk) naar het bureaublad. Hiermee wordt een nieuwe PDF gemaakt met slechts die ene pagina erin (of meerdere pagina’s als u er meer dan één hebt geselecteerd). Een andere eenvoudigere manier om dit te doen, is door met de rechtermuisknop op de miniaturen van de pagina’s te klikken en te selecteren: Exporteren als en dan PDF als het formaattype.

Pagina's exporteren uit een PDF-bestand in Voorvertoning

Andere PDF-editors voor Mac

Als de functies in Voorvertoning niet zijn wat u zoekt, is de kans groot dat u ze in een andere PDF-editor vindt, een die niet in macOS is ingebouwd. We houden een lijst bij met gratis PDF-editors en de meeste werken ook op Macs.

De Sejda online PDF-editor

Sejda’s online pdf-editor.

Een andere manier om een ​​pdf in macOS te bewerken, is door een online pdf-editor te gebruiken. Via die lijst die hierboven is gelinkt, zijn verschillende van dit soort diensten. Ze werken door u de PDF te laten uploaden naar de bewerkingswebsite waar u de bewerkingen kunt uitvoeren en de PDF vervolgens weer naar uw computer kunt downloaden.

Problemen met PDF-editors

In een perfecte wereld zou je met een PDF-editor voor Mac allerlei dingen met de PDF kunnen doen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld niet alleen vormen en handtekeningen toevoegen, maar ook de bestaande tekst in het document bewerken of meer tekst toevoegen. Helaas ondersteunen niet alle PDF-editors al deze functies, inclusief Mac’s Preview-programma (je kunt er geen tekst mee bewerken). Een ander probleem is dat de PDF-editors die Doen ondersteuning van geavanceerde functies zoals tekstbewerking, doe dit door middel van zogenaamde optische tekenherkenning (OCR), wat een poging van de software is om de tekst uit het document te “lezen” en deze automatisch voor u uit te typen, waarna u de tekst kunt bewerken PDF zoals elk ander document. Deze programma’s worden echter meestal niet perfect geconverteerd, wat betekent dat u met onjuiste vertalingen en vreemde opmaakstijlen blijft zitten. Een vergelijkbare taak die u misschien wilt doen, is de PDF converteren naar een ander bestandsformaat, zoals een DOCX-bestand voor gebruik in MS Word, of naar een EPUB-bestand om de PDF als een eBook te gebruiken. Dit soort bewerkingen kan worden uitgevoerd met een documentbestandsconverter, niet met een PDF-editor. Op dezelfde manier, om een ​​ander bestand te converteren naar een PDF-bestand, kunt u een PDF-printer gebruiken.