Skip to content

Hoe een WhatsApp-contact te verwijderen

9 de augustus de 2021
GettyImages 1198628920 5e9bfbeb49d246789bafe2fb817fac3a

Als je je WhatsApp-contacten tot een minimum wilt beperken, of gewoon een enkel contact wilt verwijderen om wat voor reden dan ook, dan is dat heel eenvoudig. Je kunt zoveel contacten verwijderen als je wilt, en ze zullen nooit weten dat je ze hebt verwijderd omdat er geen meldingen naar de contactpersoon worden verzonden wanneer ze worden verwijderd. Je kunt ook WhatsApp-groepen verwijderen, wat een beetje anders werkt, maar het is niet moeilijk als je eenmaal weet hoe je het moet doen.

Hoe een WhatsApp-contact op iOS of Android te verwijderen

Als je een contact verwijdert via WhatsApp, wordt dat contact ook verwijderd uit de contactenlijst van je apparaat, dus zorg ervoor dat je het contact van beide plaatsen wilt verwijderen voordat je doorgaat. Houd in gedachten dat het tegenovergestelde ook waar is: als je een contact verwijdert uit de contactenlijst van je apparaat, wordt het ook verwijderd uit je WhatsApp-contacten. Het proces voor het verwijderen van een WhatsApp-contact verschilt slechts een klein beetje tussen iOS en Android. Er worden instructies gegeven voor beide platforms, maar screenshots zijn alleen opgenomen voor de iOS-versie.

 1. Open de WhatsApp-app op je iOS- of Android-apparaat en tik op Chats in het onderste menu.

 2. Druk op chatcomponist pictogram in de rechterbovenhoek van het Chats-scherm om de lijst met contactpersonen weer te geven. Op iOS ziet de chatcomponist eruit als een potlood in een vierkant. Op Android ziet het eruit als een heel klein berichtpictogram in een cirkel.

 3. Scroll door je contactenlijst of gebruik de zoekfunctie bovenaan om het contact te vinden dat je wilt verwijderen.

 4. Tik op het contact dat je wilt verwijderen om een ​​chatscherm te openen.

 5. Tik bovenaan het chatscherm op de contacten naam om naar hun profiel te gaan.

 6. Tik in de rechterbovenhoek van het profiel van de contactpersoon op Bewerking (iOS) of de drie verticale stippen (Android).

 7. Tik op iOS op Verwijder contact onderaan het tabblad Contact bewerken om het contact uit zowel WhatsApp als de contacten van je apparaat te verwijderen.

  WhatsApp Bewerk Contact-scherm met Verwijder Contact gemarkeerd

  Als u een contact op iOS verwijdert, wordt de chatgeschiedenis die u met hen had niet verwijderd. U kunt uw chatgeschiedenis verwijderen van het tabblad Chats door naar links te vegen op een bepaalde chat en vervolgens op . te tikken Meer > Chat verwijderen > Chat verwijderen.

 8. Tik op Android op Bekijk in adres boek > drie verticale stippen > Verwijderen tot verwijder ze zowel van WhatsApp als de contacten van je apparaat. Als je contacten op WhatsApp verwijdert via het Android-platform, moet je je WhatsApp-contacten vernieuwen om de wijzigingen weer te geven. Druk op chatcomponist icoon > drie verticale stippen > Vernieuwen. De verwijderde contact(en) zouden niet langer in uw contactenlijst moeten verschijnen.