Skip to content

Hoe een wifi-netwerk te blokkeren

12 de april de 2023
GettyImages 973498580 ce7cd75d55af434d9953081d9216e51d

Wat te weten

 • Verhoogde opdrachtprompt: netsh wlan filtertoestemming toevoegen=blokkeer ssid=Netwerknaam netwerktype=infrastructuur.
 • Ga op de Mac naar Apple-menu > Systeem voorkeuren > Netwerk > kies het netwerk en selecteer vervolgens de Minteken () in uw voorkeursnetwerken.
 • Het blokkeren van een netwerk blokkeert het signaal niet. Om interferentie te voorkomen, verander je wifi-kanalen en blokkeer je buren van je netwerk.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Wi-Fi-netwerk op Windows en Mac kunt blokkeren zodat u er geen verbinding mee kunt maken. Instructies zijn van toepassing op alle versies van Windows en macOS.

Kan ik een wifi-netwerk blokkeren?

In Windows kunt u een Wi-Fi-netwerk blokkeren, zodat het niet wordt weergegeven in de lijst met beschikbare netwerken op uw computer. Als u eerder verbinding hebt gemaakt met een netwerk, kunt u voorkomen dat Windows automatisch verbinding maakt met Wi-Fi. Op een Mac kun je een netwerk uit je lijst met voorkeursnetwerken verwijderen als je er eerder verbinding mee hebt gemaakt. Je ziet het nog steeds in de lijst met beschikbare netwerken, maar je moet het wachtwoord opnieuw invoeren om opnieuw verbinding te maken. Als u met geen enkel netwerk verbinding wilt maken, schakelt u Wi-Fi helemaal uit.

Hoe een Wi-Fi-netwerk in Windows te blokkeren

Zo kunt u andere Wi-Fi-netwerken op Windows blokkeren:

 1. Selecteer de Netwerk pictogram in de taakbalk en noteer de netwerknaam (SSID) die u wilt blokkeren.

 2. Open een verhoogde opdrachtprompt. De gemakkelijkste manier is om binnen te komen Opdrachtprompt in Windows zoeken selecteren Als administrator uitvoeren.

  Uitvoeren als beheerder onder Opdrachtprompt in Windows Search

 3. Typ het volgende, vervangen Netwerknaam met de naam van het netwerk dat u wilt blokkeren en druk vervolgens op Binnenkomen: netsh wlan add filter permission=blok ssid=Netwerknaam netwerktype=infrastructuur

  class=”ql-syntaxis”>

  Netwerkfilteropdracht in Windows-opdrachtprompt

 4. Het netwerk verschijnt niet meer in je lijst met beschikbare netwerken. Om het netwerk te deblokkeren, voert u in: netsh wlan delete filter permission=block ssid=Network Name networktype=infrastructure

  class=”ql-syntax”> Als u wilt dat Windows een Wi-Fi-netwerk vergeet, klikt u met de rechtermuisknop op het Netwerk pictogram op de taakbalk en selecteer vervolgens Netwerk- en internetinstellingen > Wifi > Beheer bekende netwerken > Vergeten.

Hoe Wi-Fi-netwerken op een Mac te blokkeren

Volg deze stappen om netwerken uit uw lijst met voorkeursnetwerken op een Mac te verwijderen:

 1. Selecteer in de linkerbovenhoek van het scherm de Appel pictogram en selecteer vervolgens Systeem voorkeuren.

  Mac-desktop met Apple-menu geopend en Systeemvoorkeuren gemarkeerd

 2. Selecteer Netwerk.

  Mac-bureaublad met venster Systeemvoorkeuren geopend en Netwerk gemarkeerd

 3. Selecteer de Wifi tabblad en kies vervolgens het netwerk dat u wilt blokkeren

  Mac-bureaublad met netwerkinstellingen geopend en Wi-Fi-verbinding gemarkeerd

 4. Selecteer de Minteken () onder uw voorkeursnetwerken om het uit de lijst te verwijderen.

  Mac-bureaublad met netwerkinstellingen geopend en het minpictogram gemarkeerd

Kun je het wifi-signaal van je buren blokkeren?

Het blokkeren van een netwerk blokkeert het signaal niet. Evenzo stopt het verbergen van uw wifi-netwerk niet met netwerkinterferentie. Als je internet traag is, kun je proberen wifi-kanalen te wijzigen om signaalinterferentie te voorkomen. U moet ook stappen ondernemen om te voorkomen dat buren uw netwerk gebruiken. Hier zijn enkele andere manieren om uw wifi-signaal te verbeteren:

 • Verplaats uw wifi-router
 • Schakel over naar een Ethernet-verbinding
 • Beperk het aantal apparaten dat verbinding maakt met uw netwerk
 • Installeer een wifi-extender

FAQ

 • Hoe blokkeer ik websites op mijn wifi-netwerk?

  Als u een website op uw netwerk wilt blokkeren, zoekt u het IP-adres van de website op en blokkeert u het IP-adres in de instellingen van uw router. Sommige websites zoals YouTube hebben meerdere IP-adressen die geblokkeerd moeten worden.

 • Hoe blokkeer ik een wifi-signaal in een kamer?

  Om wifi-signalen in een kamer te blokkeren, bekleedt u de muren met aluminiumfolie of mylar-dekens met het aluminium naar buiten gericht. Er is ook speciaal behang, zoals Metapaper, dat wifi-signalen blokkeert, of je kunt de muren schilderen met geleidende verf.

 • Hoe blokkeer ik een wifi-netwerk op Android en iPhone?

  Ga naar om een ​​Wi-Fi-netwerk op iPhone of iPad te verwijderen Instellingen > Wifi en tik op de (i) naast het netwerk en schakel vervolgens de Automatisch deelnemen schakelaar. Gebruik op Android een app zoals Wi-Fi Priority Manager.