Skip to content

Hoe Ericka Bozeman ware misdaad claimde op Twitch

6 de juli de 2021
thumbnail 680d4d1273bc4283b4a758fa15f9ab19.jfif

Ericka Bozeman, bekend als BigBossBoze op Twitch, hielp een nieuw genre op het streamingplatform aan te kondigen met haar grote, onstuimige persoonlijkheid en voorliefde voor moord en intriges die ervoor zorgt dat kijkers blijven afstemmen op een dosis echte misdaad.

“Ik ben om een ​​aantal redenen met de ware misdaad begonnen. Ten eerste deed niemand op Twitch het, wat op dat moment verbijsterend voor me was…[but] de belangrijkste reden waarom ik zo gefascineerd ben door echte misdaad, is omdat veel gewelddadige misdaad ook voortkomt uit onverwerkt trauma, “zei ze in een telefonisch interview met Lifewire. Bozeman, een favoriet bij fans van het Smosh-universum, nam een ​​pauze van contentmaker na Smosh’s moederbedrijf, Defy Media, stopte abrupt in 2018. Ze begon een succesvolle carrière in digitale marketing bij Live Nation en keerde uiteindelijk terug naar de wereld van contentcreatie met haar nieuwe true-crime-streams op Twitch. -groeiend merk Twitch, vanwege haar vindingrijkheid en marketing finesse.

Snelle feiten

Naam: Ericka “Boze” Bozeman
Leeftijd: 29
Van: Geboren in een klein stadje in het zuiden van Virginia van slechts 8.000 inwoners, groeide Bozeman op als een geïsoleerd huissleutelkind in een eenoudergezin met meerdere generaties van een moeder die werkte als een lokale journalist.
Willekeurig genot: Bozeman begon haar Twitch-carrière als een League of Legends-streamer, waar ze een ‘giftige gemeenschap’ cultiveerde rond haar onbezonnen speelstijl. Sindsdien heeft ze dat imago van zich afgeworpen en een gloednieuwe, toegewijde community van supporters gecreëerd.
Sleutelcitaat of motto om naar te leven: “Je werk moet dienstbaar zijn.”

De toon zetten

Bozeman, een huissleutelkind uit de late jaren ’90 en vroege jaren 2000, was een zelfverklaarde sociale outcast die al op jonge leeftijd in de greep van de internetcultuur verkeerde. Terwijl andere kinderen buiten tikkertje speelden, zat ze ineengedoken voor haar familiecomputer, badend in het schemerige licht van een verouderde led-monitor, terwijl ze webdesign en basiscoderen leerde als een vierdeklasser. Ze was een eenzaam kind dat aan haar computer gekluisterd was; een originele digital native. Ze bracht haar middagen en nachten door in een virtueel droomlandschap – een uitlaatklep voor het trauma dat ze had ervaren in een stad die te klein was voor haar genialiteit. “Ik hoefde niet aan mijn trauma te werken omdat ik internet had als een ontsnapping, ik kon een nieuw persoon zijn, ik kon nieuwe vaardigheden leren, ik kon anders omgaan, ik kon mezelf afleiden”, zei ze. “Ik denk dat we soms met een trauma self-fulfilling prophecies hebben, en ik denk dat ik mezelf in mijn tienerjaren tot een outcast heb gemaakt, en zelfs nu ben ik nog steeds een soort outcast.”

Snapshot van Erika Bozeman tijdens livestreaming op Twitch.

Eenzaamheid was een thema in het jonge leven van Bozeman toen ze worstelde met complexe PTSS als gevolg van een religieus trauma, verergerd door het gevoel een verschoppeling te zijn in een raciaal gecodeerde “achterlandstad”. Haar ontsnapping in digitale silo’s diende niet alleen als een veilige ruimte, maar ook als een coping-mechanisme. Vormgeven aan online gemeenschappen tijdens de adolescentie was van cruciaal belang voor wie ze zou worden. Haar ondernemersgeest zou haar ertoe brengen om op 13-jarige leeftijd domeinen om te draaien en ze op MySpace te verkopen, om uiteindelijk als 17-jarige haar eerste bedrijf op te richten, flyers te verkopen aan clubpromotors en de wereld van digitale marketing te betreden.

Waargebeurd misdaadverhaal

Haar innovatieve geest zou haar ertoe brengen een gat in de markt te zien. Naarmate streaming in populariteit groeide, groeide ook het true-crime-genre. Toch waren er geen prominente true-crime streamers. Zoals een marketingexpert doet wanneer ze een onaangeboorde markt opmerkt, greep Bozeman die. In september 2020 deed ze een volledige maand van true crime, en haar kijkerspubliek explodeerde. Haar serie was een hit. Nu werkt ze met een team dat bestaat uit een communitymanager, assistent, productieassistenten en vrijwilligers uit haar community. Ze helpen haar haar wekelijkse show te produceren binnen de servicevoorwaarden van Twitch, zodat ze kan genieten van een naadloze stream met haar community. “Ik hoefde niet aan mijn trauma te werken omdat ik internet had als een ontsnapping. Ik kon een nieuw mens zijn, ik kon nieuwe vaardigheden leren, ik kon het anders aan, ik kon mezelf afleiden.” Dat omvat het betalen van licentiekosten voor de video’s waarop ze reageert op haar kanaal. Ze inspireerde een heel genre van nieuwe streamers die twee keer bliksem in een fles probeerden te vangen. Als het gaat om de true-crime-community op Twitch, ziet ze het als een kans om een ​​geheel nieuwe categorie te verhogen op de site die het meest bekend is vanwege gamestreams. In tegenstelling tot de explosie van politieke streamers, die ze als kannibalistisch zag, wil Bozeman een gemeenschap opbouwen met haar mede door misdaad geobsedeerde landgenoten. “Het is onvermijdelijk dat meer mensen zich gaan aanpassen en iets doen als het werkt, en ik zou ze liever bondgenoten maken dan concurrentie”, zei ze. Ze wil een waar misdaadimperium; een 360-graden zakelijke onderneming die elk deel van de markt in het nauw drijft. “Ik lanceer een misdaadpodcast, True Crime-merchandisewinkel, en bovenal ben ik erg enthousiast over mijn eerste docuserie op YouTube”, zei ze. “Zet me op Discovery ID, laten we gaan.”

Door al het succes zei ze dat ze nooit vergat waar ze vandaan kwam en wat haar hier bracht. Ze wil het vooruitbetalen en haar nieuw gevonden spiritualiteit heeft haar geholpen. “Voor mij is mijn dienst mensen entertainen. Het is mensen opleiden. Het maakt mensen gelukkig,” zei ze. “Dat is wat ik hier moet doen als contentmaker. Ik ben hier om jou te dienen, niet mezelf.”