Skip to content

Hoe EXE-bestanden op een Mac uit te voeren

10 de juni de 2022
oscar ivan esquivel arteaga ga3eh4FNqSE unsplash cb600f1424b542e4bb1e1063a8ccf537

Wat te weten

 • Een EXE-bestand is een uitvoerbaar bestand dat een toepassing of een toepassingsinstallatieprogramma uitvoert.
 • Mac heeft een hulpprogramma genaamd Boot Camp dat u kunt gebruiken om een ​​kopie van Windows te installeren om Windows EXE-bestanden op een Mac uit te voeren.
 • Boot Camp-alternatief: de WineBottler-toepassing vertaalt EXE-bestanden naar bestanden die macOS kan begrijpen.

In dit artikel worden twee manieren uitgelegd om Windows EXE-bestanden op uw Mac uit te voeren, ofwel met behulp van de Boot Camp-software die vooraf is geïnstalleerd op sommige Macs, ofwel met behulp van de WineBottler-toepassing, die Windows-bestanden vertaalt voor gebruik op Macs.

Kan mijn Mac Windows EXE uitvoeren?

Nee, u kunt geen Windows EXE-bestanden uitvoeren zonder enige hulp. Met een vertaler of een compatibele installatie van Windows kunt u echter een Windows EXE-bestand op uw Mac laten werken. Gelukkig heeft Mac een aantal ingebouwde mogelijkheden om dit proces gemakkelijker te maken, en als je de Mac-mogelijkheden liever niet gebruikt, zijn er toepassingen beschikbaar om te helpen.

Hoe voer ik een EXE-bestand uit op een Mac?

Er zijn twee manieren waarop u Windows EXE-bestanden op een Mac kunt gebruiken. Een daarvan is om de Boot Camp-mogelijkheid van de Mac te gebruiken. De andere is om een ​​applicatie zoals WineBottler te gebruiken, die Windows-applicaties on-the-fly naar Mac vertaalt.

Hoe Windows EXE-bestanden op Mac te installeren met Boot Camp

Boot Camp is een hulpprogramma dat vooraf is geïnstalleerd op sommige Macs, waarmee u een exemplaar van Windows op uw Mac kunt installeren, zodat u tussen de twee besturingssystemen kunt schakelen. Wanneer u Boot Camp gebruikt, moet u een Windows-partitie maken, die Windows-partitie formatteren en vervolgens het Windows-besturingssysteem op uw Mac installeren. U hebt ook een geldige Windows-licentiesleutel nodig om de installatie te voltooien. Boot Camp wordt alleen ondersteund op Macs met Intel-processors. Apple stapt momenteel af van het gebruik van Intel-processors naar hun eigen processors. Als je Mac een M1, M1 Pro of M1 Max heeft, kun je Boot Camp niet gebruiken. Als dit de methode is die u wilt gebruiken, kunt u onze handleiding volgen om Boot Camp te gebruiken om Windows op uw Mac te installeren om aan de slag te gaan. Je hebt voldoende beschikbare bronnen op je Mac nodig om zowel macOS als het door jou gekozen Windows-besturingssysteem uit te voeren. De twee besturingssystemen werken niet gelijktijdig. Tijdens het opstarten moet u kiezen of uw Mac zal opstarten in Windows of macOS.

Hoe installeer ik Windows EXE-bestanden op Mac met WineBottler

WineBottler is een andere optie voor het uitvoeren van Windows EXE-bestanden op een Mac. WineBottler is een compatibiliteitslaag die de Windows Application Programming Interface (API)-aanroepen van Windows-apps converteert naar Portable Operating System Interface (POSIX)-aanroepen die macOS kan gebruiken. Het voorbehoud is dat het niet altijd volledig betrouwbaar is. WineBottler zal niet alle Windows API-aanroepen volledig vertalen, dus soms werken Windows-applicaties niet zoals verwacht of helemaal niet. Toch is dit een andere optie die u misschien handig vindt als u af en toe Windows-programma’s vanaf uw Mac moet uitvoeren.

 1. Ga naar de WineBottler-site en download de versie van WineBottler die compatibel is met uw macOS-installatie.

 2. Dubbelklik op het gedownloade bestand en sleep Wijn en WijnBotelaar in de Toepassingen map om het installatieproces te starten. Het kan enkele minuten duren voordat de installatie is voltooid.

  Wine en WineBottler in de map Mac-toepassingen

 3. Nadat het bestand is geïnstalleerd, kunt u in Finder naar het EXE-bestand navigeren. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het bestand om een ​​vervolgkeuzemenu te openen.

 4. Selecteer Openen met.

 5. Kiezen Wijn.

 6. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd te kiezen hoe u het bestand wilt uitvoeren. Selecteer Direct naar binnen rennen [address].

 7. Dan klikken Gaanen uw bestand zou moeten beginnen te laden.

Als uw bestand niet begint te laden, wordt het waarschijnlijk niet ondersteund door Wine, wat betekent dat u de Boot Camp-optie aan het begin van dit artikel moet gebruiken (als uw Mac Boot Camp kan gebruiken).

FAQ

 • Hoe bekijk ik alle bestanden op mijn Mac?

  Open Finder > selecteer in het linkerdeelvenster Al mijn bestanden. Nieuwere versies van macOS hebben deze optie niet, dus je moet met Finder naar bestanden zoeken.

 • Waar worden gedownloade bestanden opgeslagen op Mac?

  Om downloads op een Mac te vinden, open je Finder > ga naar het linkerdeelvenster en selecteer Downloads. U kunt ook de sneltoets gebruiken Opdracht+Keuze+L om de map Downloads te openen.

 • Hoe pak ik bestanden uit op mijn Mac?

  Om een ​​bestand op de Mac uit te pakken, opent u het zoals elk ander bestand door te dubbelklikken. Om een ​​bestand te zippen, klik met de rechtermuisknop en selecteer Samenpersen.

 • Hoe selecteer ik meerdere bestanden op mijn Mac?

  Om meerdere bestanden op een Mac te selecteren, drukt u op de Opdracht toets terwijl u uw bestanden kiest. Of klik en sleep bestanden met uw muis. Om alle bestanden in een map te selecteren, houdt u lang ingedrukt Opdracht+EEN.