Skip to content

Hoe Explorerframe.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

25 de juli de 2021
explorerframe dll error message 5abe5ae73de4230036804816

Explorerframe.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het explorerframe DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen explorerframe.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Soms treden explorerframe.dll-fouten op vanwege een programma dat wordt gebruikt om Windows-thema’s te installeren of aan te passen. In een poging om de Windows-instellingen te wijzigen, moest het het originele explorerframe.dll-bestand manipuleren, wat uiteindelijk de DLL-fout veroorzaakte. Er zijn verschillende manieren waarop explorerframe.dll-foutmeldingen kunnen worden geformuleerd, afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten in explorerframe.dll: Explorerframe.dll niet gevonden
Het bestand explorerframe.dll ontbreekt.
Deze toepassing kan niet worden gestart omdat explorerframe.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
Kan niet vinden [PATH]explorerframe.dll
Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: explorerframe.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

Explorerframe.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. Opmerken op welk punt uw explorerframe.dll-fout verschijnt, is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van problemen. Het explorerframe.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder ​Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Hoe Explorerframe.dll-fouten te herstellen

Download explorerframe.dll niet van een van deze DLL-download plaatsen. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van explorerframe.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de explorerframe.dll-fout.

 1. Herstel explorerframe.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” bestand explorerframe.dll is dat u het per ongeluk hebt verwijderd.

  • Als u vermoedt dat u per ongeluk explorerframe.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u explorerframe.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel.

  Het herstellen van een verwijderde kopie van explorerframe.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Scan uw hele computer op virussen en andere malware. Sommige explorerframe.dll-fouten kunnen te maken hebben met een soort malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd.

  • Het is zelfs mogelijk dat de explorerframe.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.
 3. Voer de opdracht sfc/scannow uit om een ​​ontbrekende of corrupte kopie van het bestand explorerframe.dll te vervangen.

  • Gelukkig wordt het bestand explorerframe.dll door Microsoft geleverd in ten minste enkele versies van Windows, dus het hulpprogramma Systeembestandscontrole (de opdracht sfc) zou het moeten herstellen.

  Dit is de meest waarschijnlijke oplossing voor een ontbrekende of niet gevonden explorerframe.dll-fout. Doe al het mogelijke om deze stap te voltooien nadat u ervoor heeft gezorgd dat uw computer niet is geïnfecteerd met malware.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de explorerframe.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie en Systeembestandscontrole niet heeft geholpen, zou een systeemherstel het probleem moeten oplossen.

 5. Installeer het programma dat het bestand explorerframe.dll gebruikt opnieuw. Als de explorerframe.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

  • Deze stap is vooral handig voor het vervangen van DLL-bestanden die niet door Microsoft zijn geleverd, maar het kan helpen bij uw explorerframe.dll-probleem als dit programma ook een kopie van het bestand levert en de eerdere ideeën voor probleemoplossing niet succesvol waren.
 6. Kopieer het bestand explorerframe.dll uit een back-upmap. Windows moet een reservekopie van explorerframe.dll hebben in ten minste één map, of twee als u een 64-bits versie van Windows gebruikt:

  • %windir%WinSxSamd64…dwmapi.dll kan worden gekopieerd naar %windir%System32.
  • %windir%WinSxSx86…dwmapi.dll kan worden gekopieerd naar %windir%SysWOW64.
  • Eenmaal in een van die mappen, zeg de “amd64”, zoek en kopieer het bestand explorerframe.dll en plak het in de map “System32”. Hetzelfde geldt voor de map “x86” en “SysWOW64”.

  Een supereenvoudige manier om een ​​ander exemplaar van explorerframe.dll te vinden, is door op uw hele computer naar het bestand te zoeken. Het gebruik van een tool voor het zoeken naar bestanden zoals Everything is in dit geval erg handig, omdat u de meest recente versie van dit DLL-bestand moet vinden, wat u in dat programma kunt doen door naar de versienummers in de verschillende “WinSxS” te kijken mappen.

 7. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met explorerframe.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand explorerframe.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand explorerframe.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 8. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als explorerframe.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 9. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand explorerframe.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele explorerframe.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een Refresh, Startup Repair of Repair Installation (afhankelijk van uw versie van Windows) alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versies.

 11. Gebruik een gratis registerreiniger om aan explorerframe.dll gerelateerde problemen in het register te herstellen. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige registervermeldingen explorerframe.dll te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier opgenomen voor het geval het nuttig blijkt te zijn, in welk geval u de moeilijkere testen en laatste redmiddel-opties hieronder kunt vermijden.

 12. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn relatief eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die explorerframe.dll-fouten veroorzaken als ze falen.

  • Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.
 13. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie wist alles en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de explorerframe.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Voor alle duidelijkheid: alle gegevens op de schijf waarop Windows is geïnstalleerd, worden verwijderd tijdens een schone installatie, dus zorg ervoor dat u een back-up maakt van belangrijke bestanden als dat mogelijk is. Zorg er uiteraard voor dat je al het mogelijke hebt gedaan om de explorerframe.dll-fout op te lossen met een stap voor probleemoplossing voorafgaand aan deze voordat je een schone installatie uitvoert.

 14. Los een onbekend hardwareprobleem op als explorerframe.dll-fouten aanhouden.

  • Een schone installatie van Windows is een nieuwe start aan de softwarekant van het oplossen van problemen. Dus helaas, als dat niet werkt, moet uw DLL-probleem hardwaregerelateerd zijn.
 15. U bent klaar!

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.