Skip to content

Hoe Facebook-reacties te gebruiken

31 de juli de 2021
221185WomanholdingiPad 25ee579ea13f4f718e8b6a93daaa79bf

Begin 2016 kondigden Mark Zuckerberg en de Facebook Newsroom de wereldwijde uitrol aan van Facebook Reactions, waarmee gebruikers op berichten kunnen reageren met geanimeerde emoticons. Reacties zijn beschikbaar voor gebruik op de Facebook-website en mobiele app.

Maak uzelf vertrouwd met de reacties van Facebook

Facebook-reacties komen in de vorm van een uitgebreide reeks bewegende emoticons die je helpen je emoties te uiten tijdens interactie op Facebook. Reacties variëren van Graag willen tot Boos. Dat laatste biedt een oplossing voor het hardnekkige verzoek van de Facebook-community om een ​​afkeerreactie. Facebook heeft zeven reacties:

 • Graag willen: De Like-reactie is beschikbaar voor gebruik op Facebook, ondanks dat het sinds het begin een beetje een make-over heeft gekregen. De Like-reactie is de eerste die wordt gezien onder alle berichten.
 • Dol zijn op: Als je iets echt leuk vindt, waarom zou je er dan niet van houden? Volgens Zuckerberg was de liefdesreactie de meest gebruikte keuze toen de extra reeks reacties werd geïntroduceerd.
 • Zorg: De Zorgreactie is op 17 april 2020 geïntroduceerd om een ​​emotie van extra zorg en bezorgdheid te tonen. Geef een bericht of een persoon een virtuele knuffel met de Zorg-reactie aangezien het een hart knuffelt.
 • Haha: Mensen delen veel grappige dingen op sociale media. Met een speciale reactie voor lachen op Facebook, hoef je geen reeks lachende emoji’s in de reacties toe te voegen. Dat kan, maar het hoeft niet.
 • Wauw: Elke keer dat je geschrokken en verrast bent over iets, zorg er dan voor dat je vrienden zich net zo geschokt en verrast voelen, dus deel het op sociale media. Als je niet goed weet wat je moet zeggen over een bericht, gebruik dan de Wow-reactie.
 • droevig: Als het gaat om berichten op Facebook, kun je zowel het goede als het slechte in je leven delen. Je kunt de droevige reactie goed gebruiken wanneer een bericht je medelevende kant triggert.
 • Boos: Mensen kunnen niet anders dan controversiële verhalen, situaties en gebeurtenissen delen op sociale media. Geef uiting aan je afkeer van berichten die in deze categorie passen door de boze reactie te gebruiken.

Op het web: beweeg uw cursor over de like-reactie op een bericht

Ga als volgt te werk om een ​​reactie op een bericht toe te passen:

 1. Kies een bericht waarop u wilt reageren.

 2. Het origineel Graag willen reactie blijft onder elke post. Om meer reacties te activeren, beweegt u de muis over de Graag willen icoon zonder erop te klikken. Erboven verschijnt een pop-upvenster met reacties.

  Facebook-reacties - beweeg de muisaanwijzer over Vind ik leuk totdat alle reacties zichtbaar zijn

 3. Klik op een van de zeven reacties. (U kunt ook op de klikken Graag willen reactie zonder de muisaanwijzer erop te plaatsen om een ​​bericht leuk te vinden.)

 4. Nadat je op een reactie hebt geklikt, wordt je reactie, alleen voor jou, onder het bericht weergegeven.

  Facebook reacties - Haha reactie gekozen

  Klik erop om je reactie ongedaan te maken. Het keert terug naar het originele Like-pictogram.

In de mobiele Facebook-app: houd de like-reactie op een bericht ingedrukt

Als je dacht dat het leuk was om Facebook-reacties op de website te gebruiken, wacht dan tot je ze selecteert in de mobiele Facebook-app. Om een ​​reactie in de app te selecteren:

 1. Kies een bericht waarop u wilt reageren.

 2. Houd de ingedrukt Graag willen icoon om de reacties te activeren om te verschijnen.

 3. Wanneer je het pop-upvenster met de reacties ziet, til je je vinger op en tik je op de reactie van je keuze. Om je reactie te wijzigen, druk je op je reactie totdat alle reacties weer verschijnen en selecteer je een andere reactie.

  Facebook - een bericht leuk vinden op de mobiele app

  Klik of tik op het aantal reacties om een ​​volledig overzicht te zien

  Elke post toont een verzameling reacties, plus het aantal mensen dat heeft gereageerd. Klik of tik op . om een ​​uitsplitsing van het aantal reacties voor elke reactie te zien de totale telling van reacties. Er verschijnt een pop-upvenster met het totale aantal voor elke reactie en een lijst met deelnemende gebruikers. Klik op de reactie van uw keuze om alle Facebook-gebruikers te zien die overeenkomstig hebben gereageerd.

  Facebook - uitsplitsing van reacties