Skip to content

Hoe FaceTime op Android te gebruiken

18 de augustus de 2022
how to facetime on android with ios 15 7d30a30d100e4cf2add4e5adec15b018

Wat te weten

 • Android-gebruikers kunnen alleen deelnemen aan FaceTime-gesprekken die al aan de gang zijn en een iOS-gebruiker moet ze uitnodigen.
 • Start FaceTime op iPhone/iPad > Link maken > Geef de FaceTime-oproep een naam > Stuur link via berichten of e-mail.
 • De Android-gebruiker kan deelnemen aan het gesprek door de link te openen. De iPhone-gebruiker moet ze echter binnenlaten.

In dit artikel worden de stappen beschreven die u moet volgen om deel te nemen aan een FaceTime-gesprek op Android. Gebruikers met iOS 15 of macOS Monterey (of nieuwer) kunnen Android-gebruikers uitnodigen voor FaceTime-gesprekken.

Hoe FaceTime op Android te gebruiken

Als je FaceTime op Android wilt gebruiken, heb je eerst iemand nodig die iOS 15 op een iPad of iPhone heeft geïnstalleerd. Van daaruit kunt u de onderstaande stappen volgen om de FaceTime-oproep te maken en degenen die Android gebruiken uit te nodigen.

 1. Launch Facetime op een iPhone of iPad met iOS 15.
 2. Druk op Link maken keuze.
 3. Geef de FaceTime-oproep een naam door op de te tikken Naam toevoegen optie bovenaan het actiemenu. Dit maakt het gemakkelijker om bij te houden, vooral als u ervoor kiest om het voor later te plannen.

  Opties voor delen bij gebruik van de maak-link in FaceTime.

 4. Selecteer een methode voor delen en stuur de link naar de Android-gebruikers.
 5. Nadat u de link hebt verzonden, kan de Android-gebruiker de link openen, een naam voor zichzelf instellen en vervolgens deelnemen aan het gesprek.

  Deelnemen aan een FaceTime die al aan de gang is op Android.

Nadat ze zich bij het gesprek hebben aangesloten, kunnen Android-gebruikers hun microfoon dempen, hun video uitschakelen, de cameraweergave wijzigen en het gesprek desgewenst verlaten.

Beperkingen van het gebruik van FaceTime op een Android-telefoon

Hoewel u kunt deelnemen aan FaceTime-oproepen die zijn gemaakt met het iOS Create Link-systeem, kunt u zelf geen FaceTime-oproepen plaatsen op een Android-telefoon. In tegenstelling tot de iOS-versie van de app voor videogesprekken, werkt FaceTime op Android via een webbrowser in plaats van een speciale applicatie. Als zodanig heeft het geen andere mogelijkheden dan het deelnemen aan oproepen op uitnodiging.

Het is onduidelijk of Apple ooit zal updaten hoe FaceTime werkt op Android-telefoons of dat er plannen zijn om een ​​zelfstandige app te maken die gebruikers kunnen downloaden om te bellen. Voorlopig moeten gebruikers nog steeds vertrouwen op een iPhone- of iPad-gebruiker om de oproep in te stellen en dingen op gang te brengen. Deelnemen aan FaceTime-oproepen vanaf Android-apparaten kan handig zijn, vooral als je gezinsleden hebt die geen iPhone of Mac hebben. Er zijn echter enkele beperkingen.

FAQ

 • Hoe installeer ik FaceTime op Android?

  FaceTime kan niet op Android worden geïnstalleerd. Als je een Android-telefoon hebt, kun je deelnemen aan FaceTime-gesprekken op uitnodiging van een iOS-gebruiker, zoals hierboven beschreven.

 • Hoe kan ik videogesprekken voeren op een Android-telefoon?

  Als u videogesprekken wilt voeren op Android, kunt u de ingebouwde functie voor videogesprekken van de app Telefoon gebruiken door een contact te selecteren en op te tikken Video-oproep. Google Duo, de Google-app voor videogesprekken die vooraf op veel Android-telefoons is geïnstalleerd, is een andere optie. Het is ook beschikbaar voor iPhones, wat betekent dat je kunt videobellen met contacten die iOS of Android gebruiken.