Skip to content

Hoe Firefox-thema’s te maken

12 de september de 2021
ff theme feat 8ad8f48549a44b0dae766160d7716459

Er zijn een paar verschillende manieren om uw eigen Firefox-thema’s te maken, maar de eenvoudigste is de nieuwste oplossing rechtstreeks van Mozilla zelf: Firefox Color. Het biedt niet alleen een eenvoudige interface om uw eigen thema’s te ontwerpen, u kunt ze ook gemakkelijk verpakken, exporteren en publiceren naar de Firefox-marktplaats.

Hoe de Firefox Color Theme Creator te downloaden

Hoewel u Firefox Color op internet kunt gebruiken, is de add-on de eenvoudigste manier om uw thema’s te maken en ze in realtime in Firefox te testen.

 1. Open Firefox en ga naar color.firefox.com.

 2. Wanneer je aankomt, kun je een beetje met Firefox Color spelen, maar je moet gewoon de add-on krijgen om te beginnen. Selecteer Firefox Color installeren in het midden van de pagina om de add-on te downloaden.

  Installeer de Firefox Color-add-on

 3. Selecteer Toevoegen aan Firefox.

  Toevoegen aan Firefox-knop.

Firefox Color gebruiken om Firefox-thema’s te maken

Nu je de add-on hebt, kun je beginnen met het maken en opslaan van je eigen aangepaste thema’s. Alles is eenvoudig en grafisch, dus het is niet nodig om te technisch te worden.

 1. Ga terug naar de Firefox Color-website.

  Firefox Color-website.

 2. U komt terecht op een pagina met de kleuren voor verschillende elementen in uw browservenster. Als u deze wijzigt, worden ze in realtime gewijzigd, zowel in het voorbeeld als in uw browser zelf. Als je iets in gedachten hebt, kun je meteen aan de slag. Als u op zoek bent naar inspiratie, kunt u een achtergrondafbeelding uploaden via Firefox Color. Probeer kleuren uit die afbeelding te kiezen.

 3. Terwijl u elke kleur invult, ziet u in het voorbeeld welke delen van het venster worden beïnvloed.

  Selecteer de kleuren voor uw Firefox-thema

 4. Selecteer de Aangepaste achtergronden tabblad. Hier kun je kiezen tussen een patroon van Mozilla of je kunt je eigen achtergrondafbeelding uploaden voor je thema.

  Aangepaste achtergronden selecteren.

 5. Als u van plan bent uw eigen achtergrondafbeelding te gebruiken, moet u deze verkleinen om op de achtergrond in Firefox te passen. Selecteer Of voeg je eigen toe om uw eigen achtergrondafbeelding te selecteren. Mozilla heeft nog geen definitieve specificaties vrijgegeven voor Firefox Color, maar 3000px bij 650px lijkt een goede schatting te zijn.

 6. Nadat u uw afbeelding heeft toegevoegd, gebruikt u de positioneringsknoppen om de plaatsing van uw achtergrond in uw Firefox-venster aan te passen.

  Pas de achtergrondafbeelding van uw Firefox-thema aan

 7. Als u tevreden bent met uw thema, kunt u het opslaan om het op elk gewenst moment automatisch toe te passen. Selecteer de Hart in de rechterbovenhoek van het venster om uw thema op te slaan.

  Pas de achtergrondafbeelding van uw Firefox-thema aan

 8. U kunt uw thema ook exporteren om te delen of te uploaden naar de Firefox-marktplaats. Selecteer Exporteren in de rechterbovenhoek van het venster om het proces te starten.

  Exporteren selecteren.

 9. Firefox Color laat u eerst weten dat u een gecomprimeerde export van uw thema gaat maken. Selecteer Volgende.

  Exporteer uw Firefox-thema

 10. U wordt gevraagd om een ​​beschrijvende naam voor uw thema te maken. Dit is waar het de titel van krijgt als u het thema uploadt naar de marktplaats.

  Geef uw Firefox-thema een naam

 11. Firefox geeft u de mogelijkheid om een ​​ZIP te downloaden het dossier of een XPI-bestand. Selecteer een van beide.

  Download uw Firefox-thema

  XPI-bestanden kunnen naar de marktplaats worden geüpload of rechtstreeks in Firefox worden geïnstalleerd.

 12. Gefeliciteerd! U kunt nu snel en eenvoudig uw eigen Firefox-thema’s maken en delen.