Skip to content

Hoe Firefox voor Mac te verwijderen

17 de augustus de 2021
Mozilla Firefox Start Page2 1 5c6586ad46e0fb0001ca8f7f

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u Firefox voor Mac kunt verwijderen. Firefox is een internetbrowser die is ontwikkeld door de non-profit Mozilla Foundation (en ook door haar dochteronderneming met winstoogmerk, de Mozilla Corporation). Het is over het algemeen een uitstekend alternatief voor Safari, Google Chrome, Opera en andere grote browsers, hoewel het kan zijn dat je, als je een Mac-gebruiker bent, het van je computer wilt verwijderen. Dit kan zijn omdat je hebt besloten een andere browser te gebruiken, of omdat je problemen hebt met Firefox en je wilt proberen het te verwijderen voordat je een nieuwere versie installeert. In dit artikel leest u hoe u dit kunt doen. Het doorloopt de stappen voor het verwijderen van Firefox van uw Mac, evenals de stappen die u moet nemen om eventuele aanvullende Firefox-gerelateerde bestanden te verwijderen die mogelijk zijn opgeslagen in de bibliotheek van uw Mac.

Hoe Firefox voor Mac te verwijderen

Om apps van je Mac te verwijderen, stuur je ze naar de Afval. Om Firefox te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram in uw Toepassingen map en selecteer Verplaatsen naar prullenbak. U kunt het pictogram ook rechtstreeks naar de prullenbak slepen.

Als rechtsklikken niet voor u beschikbaar is, klikt u gewoon op de Firefox pictogram (in de map Programma’s) en ga vervolgens naar het menu Bestand en selecteer Verplaatsen naar prullenbak. Dat is het. Houd er echter rekening mee dat, nadat u Firefox naar de prullenbak hebt verplaatst, het 30 dagen in de prullenbak/map blijft staan, waarna het automatisch en permanent van uw Mac wordt verwijderd. Dus mocht je toch twijfelen, dan heb je de kans om Firefox snel terug te zetten in je Applicaties, op voorwaarde dat je natuurlijk binnen 30 dagen handelt.

Hoe Firefox te verwijderen met Launchpad

U kunt Firefox voor Mac ook verwijderen door een licht gewijzigde versie van het bovenstaande proces te gebruiken. In plaats van naar Finder te gaan, kun je in plaats daarvan openen Lanceerplatform, waar de verschillende apps van uw Mac kunnen worden geopend en geopend. Om dit te doen, opent u Launchpad door op het pictogram in het Dock te klikken en vervolgens het pictogram van Firefox naar de prullenbak te slepen.

Firefox naar de prullenbak slepen vanuit Launchpad

Voltooi het verwijderingsproces door Firefox-gerelateerde bestanden te verwijderen

Als u Firefox naar de map Prullenbak verplaatst, wordt het effectief van uw Mac verwijderd. Echter, net als bij het verwijderen van andere apps, kan het zijn dat bepaalde Firefox-gerelateerde bestanden op uw Mac blijven staan, zelfs nadat u Firefox zelf hebt weggegooid. U hoeft deze bestanden niet te verwijderen, maar als u een completist bent, lees dan verder. Ga als volgt te werk om de aanvullende applicatiegerelateerde bestanden voor Firefox te verwijderen:

  1. Klik op de Gaan menu in Finder terwijl je de ingedrukt houdt Keuze sleutel.

  2. Klik Bibliotheek.

  3. Selecteer Toepassingsondersteuning.

  4. Klik met de rechtermuisknop Firefox.

  5. Kiezen Verplaatsen naar prullenbak. U kunt deze map ook naar de Prullenmand slepen.

    Firefox-bestanden verwijderen