Skip to content

Hoe Fortnite Lag te repareren

11 de augustus de 2021
fortniteperformance lede 724ef0bac6334ce99f29c6bed2027227

Vertraging of schokkerigheid bij het gamen is frustrerend, vooral als je midden in een episch gevecht zit Fortnite. Als dat een probleem voor je is en je wilt het oplossen Fortnite lag en leer hoe je Fortnite beter kunt laten werken, dan ben je hier aan het juiste adres.

FPS-vertraging en netwerkvertraging

Het is belangrijk om te verduidelijken wat u eigenlijk bedoelt met ‘vertraging’. Er zijn eigenlijk twee soorten lag die relevant zijn voor gaming. We noemen ze “FPS-lag” en “netwerkvertraging”.

 • FPS-vertraging: Frame rate is de snelheid waarmee je game draait, gemeten in frames per seconde (FPS). Je ervaart FPS lag wanneer deze framesnelheid afneemt, vooral tijdens hectische in-game gevechten waarin veel gebeurt. Singleplayer of multiplayer, pc of console, FPS-lag kan overal toeslaan.
 • Netwerkvertraging: Evenzo platformonafhankelijk, maar exclusief voor multiplayer-ervaringen. Netwerkvertraging verwijst naar een netwerkverbinding die is vertraagd of onderbroken, wat kan leiden tot felle in-game haperingen en bevriezing. Zelfs de best-case scenario’s voor netwerkvertraging zullen in ieder geval het reactievermogen van uw bedieningselementen verminderen, wat resulteert in een traag in-game gevoel.

Console-gamers hebben niet veel opties om FPS-lag te verminderen, omdat hun grafische instellingen zijn vergrendeld. In deze scenario’s kun je het beste upgraden naar de PS4 Pro of Xbox One X, die in alle titels betere spelprestaties hebben. Nintendo Switch-bezitters moeten waar mogelijk ook overschakelen naar de Docked-modus om de FPS in de game te maximaliseren.

Hoe Fortnite FPS Lag op pc te repareren

Voordat we naar de platformonafhankelijke optie gaan, geven we een kort overzicht van het verbeteren van de Fortnite-prestaties voor pc-spelers. Hoewel er in-game uitleg is voor elk van deze instellingen, gaan we je helpen kiezen welke je eerst wilt verlagen of uitschakelen, en hoe je ze moet aanpassen.

Als je niet om tweaken geeft en je wilt gewoon de hoogst mogelijke framesnelheid en de laagst mogelijke invoervertraging, ga je gang en kopieer je de instellingen die je in de bovenstaande schermafbeelding ziet. Lees anders verder en we zullen u door elk van deze instellingen leiden.

 • Schermresolutie: Voor de beste ervaring moet u dit afstemmen op de hoogste resolutie die uw monitor ondersteunt, met andere woorden, de natuurlijke resolutie van uw monitor. Dit zorgt ervoor dat alle heads-up display-elementen (HUD) naar je scherm schalen en dat het spel zo duidelijk mogelijk is. Als je bang bent dat je pc niet kan draaien Fortnite met uw beste resolutie, pas dan eerst de 3D-resolutie en andere instellingen aan.
 • Framesnelheidlimiet: u wilt uw framesnelheid beperken tot de natuurlijke vernieuwingsfrequentie van uw monitor of maak het onbeperkt. De eerste zal het scheuren van het scherm verminderen, terwijl de laatste de latentie van de invoer verlaagt.
 • Kwaliteit: Dit zijn voorinstellingen die de rest van de opties automatisch voor u selecteren, en worden over het algemeen niet aanbevolen voor geavanceerde aanpassingen zoals deze.
 • 3D-resolutie: Hoe hoger uw 3D-resolutie, hoe duidelijker uw spel lijkt, vooral wanneer u spelers of items van veraf bekijkt. Dit heeft de grootste impact op prestaties en visuele kwaliteit. Verminder dit als laatste redmiddel.
 • Kijkafstand: Kijkafstand bepaalt de maximale afstand waarop vijandelijke spelers en items verschijnen. Lagere instellingen zijn een nadeel van het spel, maar verbeteren de prestaties, vooral voor zwakkere CPU’s. Instellen op Episch voor de beste resultaten; verminderen als laatste redmiddel.
 • schaduwen: Schaduwen gaan ten koste van sommige prestaties, maar verbeteren aanzienlijk hoe “geaard” een speler of object in de wereld verschijnt. Instellen op Uit voor de beste prestaties, maar voor de rest kunt u deze aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur.
 • Anti-aliasing (AA): Vermindert “aliasing” of “jaggies” in een afbeelding. Dit is vooral handig bij het uitvoeren van resoluties zoals 1080p of lager, waar pixelvorming verre objecten moeilijk te onderscheiden kan maken. Bij resoluties als 1440p, 1800p en 4K is de noodzaak van deze instelling sterk verminderd, vanwege de hogere pixeldichtheid. Instellen op Uit voor de beste prestaties, vooral bij hogere resoluties. Anders aanpassen aan persoonlijke voorkeur.
 • texturen: In-game-modellen zijn meestal gemaakt van twee dingen. Ten eerste is er het model, dat op zichzelf net een kleurloze etalagepopversie van het complete model lijkt. Ten tweede is er de textuur, die alle kleuren en details toevoegt om het model af te maken. Het verlagen van textuurdetails zal de prestaties verbeteren, vooral op systemen met een beperkt videogeheugen (VRAM). Instellen op Laag op VRAM-beperkte kaarten (2 GB of minder), anders aanpassen voor persoonlijke voorkeur.
 • Effecten: Snuitflitsen, explosierook, enz. Deze zien er mooier uit bij hogere instellingen, maar kunnen problematisch zijn voor in-game prestaties. Dat komt omdat veel van deze effecten tegelijk verschijnen in intense gevechten met meerdere spelers – wat vooral gebruikelijk is in een Battle Royale – en de prestaties verminderen zodra ze verschijnen. Instellen op Laag voor meer consistente prestaties en minder FPS-lagspieken in intense gevechten.
 • Nabewerking: Nabewerking is voornamelijk bedoeld om de verlichting, het mengen van kleuren en de algemene levendigheid van kleuren te verbeteren. Het heeft een kleine invloed op de prestaties – pas het aan volgens persoonlijke voorkeur.
 • V-Sync: V-Sync, of Vertical Sync, is een technologie die wordt gebruikt om schermscheuren te voorkomen. Het doet dit door de uitvoer van uw grafische kaart te synchroniseren met de verversingssnelheid van uw monitor. Helaas wordt V-Sync ook geleverd met een grotere FPS-stotter wanneer uw framesnelheid onder de verversingssnelheid van uw monitor daalt en in de beste scenario’s toch de invoerlatentie verhoogt. Schakel dit uit om input lag te verminderen.
 • Bewegingsonscherpte: Bewegingsonscherpte creëert een vervagingseffect wanneer u uw beeld snel verplaatst. Hoewel dit er mooi uit kan zien, vooral bij lagere framesnelheden, gaat het ten koste van de zichtbaarheid en prestaties. Uitzetten deze.
 • Toon FPS: Dit is een realtime FPS-teller. Geweldig om te hebben, vooral bij het testen van verschillende grafische instellingen. Inschakelen dit, en houd het ingeschakeld totdat u tevreden bent met uw in-game prestaties.

Matchmaking-regio repareren (alle platforms)

Deze stap is vrij eenvoudig. Open Instellingen > Spel en controleer of uw Matchmaking-regio is ingesteld op waar het dichtst bij u is.

Een screenshot van het instellingenmenu van Fortnite: Battle Royale, met de nadruk op de matchmaking-regio.

Zet het op Auto en de game regelt dit meestal namens jou, maar als je veel beweegt of een ongebruikelijke netwerkconfiguratie hebt, kan handmatige aanpassing nodig zijn.

Hoe Fortnite Network Lag op alle platforms te repareren

Helaas komen we hier bij het moeilijke gedeelte. Als je je in-game-instellingen hebt aangepast, maar nog steeds netwerkvertraging ervaart, moet je buiten de game gaan om het probleem op te lossen. Online multiplayer-games zijn afhankelijk van een lage latentie om goed te kunnen functioneren. Met name slecht geconfigureerde netwerken zijn in dit opzicht problematisch, omdat deze de latentie verhogen. Om het beste te hebben Fortnite ervaring, wilt u uw netwerklatentie op elke mogelijke manier verminderen. Hier zijn enkele manieren om dit buiten het spel te verbeteren. Dit vermindert ook de vertraging in andere online multiplayer-games.

 1. Gebruik een Ethernet-kabel. Het beste wat u kunt doen om elke online game-ervaring te verbeteren, is door een Ethernet-kabel te gebruiken. Hoewel wifi in de loop der jaren grote vooruitgang heeft geboekt, is het nog steeds vatbaar voor hogere latentie en meer netwerkinterferentie, zelfs in de beste scenario’s. Voor de snelste, meest consistente game-ervaring is een Ethernet-kabel een noodzaak. Koop voor de beste resultaten ten minste een Ethernet-kabel van categorie 5. Alle thuisconsoles en pc’s moeten een Ethernet-poort hebben die u kunt gebruiken. Een paar laptops kunnen overslaan, maar voor deze scenario’s zijn USB-naar-Ethernet-adapters beschikbaar. Kies in deze scenario’s voor USB 3.0 of beter. Voor Nintendo Switch-gebruikers werken Ethernet-kabels alleen in de gedockte modus en hebben ze een USB-adapter nodig. Voor de beste prestaties neemt u een USB 3.0 USB-naar-Ethernet-adapter en sluit u deze aan op de USB-poort aan de achterkant van uw dock.

 2. Schakel Quality of Service (QoS) in uw routerinstellingen in. QoS wordt gebruikt om prioriteit te geven aan bepaalde pakketten op het netwerk. Indien beschikbaar, geeft deze instelling prioriteit aan latentiegevoelige applicaties zoals online games en VoIP-services. Dit is geweldig voor verbindingen met beperkte bandbreedte en heeft meestal kleine (indien aanwezig) effecten op het streamen van video en niet-latentiegevoelige toepassingen.

 3. Netwerkactiviteit op de achtergrond verminderen. Als QoS geen optie is of gewoon niet werkt, is het tijd om de algehele activiteit op het netwerk te verminderen. Snelle downloads, torrenting en videostreaming kunnen een negatieve invloed hebben op de latentie in de game. Stop deze op uw eigen apparaat en, indien mogelijk, op andere apparaten om de latentie te verbeteren.

 4. Upgrade uw internetverbinding. De nucleaire optie, maar soms ook de noodzakelijke: upgrade je verbinding. Als veel mensen het netwerk gebruiken terwijl u aan het gamen bent en dit van invloed is op uw in-game prestaties, is de kans groot dat uw netwerk overbelast is en dat hogere snelheden uw ervaring zullen verbeteren. Satelliet-, 3G-, inbel-, 4G-, LTE- en 5G-internetverbindingen zullen, van slechtst tot best, inherent trager zijn dan kabelbreedband-, DSL- of glasvezelinternet. Zolang je kabel, DSL of glasvezel gebruikt, zou een upgrade van je abonnement voldoende moeten zijn. Inbel- en draadloze internetopties zijn mogelijk niet haalbaar voor gaming met lage latentie, ongeacht wat u doet.