Skip to content

Hoe Game Center op uw iPhone te verwijderen

9 de januari de 2023
GettyImages 530919180 e6125a841506443082170f4e789c28c5

Met Apple’s Game Center, dat tot en met versie 9 voor de iPhone, iPad en iPod touch als onderdeel van iOS is geïnstalleerd, kun je je scores op leaderboards plaatsen of andere spelers tegen elkaar uitdagen in netwerkgames. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iOS 9 en eerdere versies.

iOS 10 en hoger

Voorafgaand aan de release van iOS 10 was de enige optie die je had met Game Center om het in een map te verbergen. Dat veranderde met iOS 10 toen Apple Game Center beëindigde als een zelfstandige app, dus het is niet langer aanwezig als een app-pictogram op apparaten met iOS 10 en hoger. De functies van Game Center zijn nu in de telefoon geïntegreerd als functies die apps kunnen gebruiken als een game-ontwikkelaar daarvoor kiest.

iOS 9 en eerder

Game Center op apparaten met iOS 9 en eerder kan niet worden verwijderd op de gebruikelijke manier waarop apps op iOS-apparaten worden verwijderd. Om de meeste apps te verwijderen, tikt u op de app-tegel en houdt u deze vast totdat de apps beginnen te trillen. Tik vervolgens op de X pictogram op de app die u wilt verwijderen. Voor Game Center en andere vooraf geïnstalleerde Apple-apps zoals iTunes Store, App Store, Calculator, Clock en Stocks-apps verschijnt het X-pictogram niet. U kunt de Game Center-app echter verbergen. De eenvoudigste oplossing om Game Center te verwijderen op apparaten met oudere versies van iOS, is door te updaten naar de huidige versie. Hiermee wordt de Game Center-app verwijderd en worden beveiligingsfouten verholpen, waardoor uw apparaat veiliger wordt.

Jailbreak om Game Center te verwijderen

U kunt Game Center verwijderen als u het apparaat jailbreakt, hoewel deze praktijk gepaard gaat met alle daaruit voortvloeiende voorbehouden, problemen en overwegingen die verband houden met het jailbreaken van Apple-apparaten. Als je een gevorderde gebruiker bent die bereid is wat risico’s te nemen, kan het jailbreaken van een apparaat de juiste oplossing zijn. Apple beveiligt iOS door wijzigingen in bepaalde fundamentele onderdelen van het besturingssysteem te blokkeren. Dit omvat het verwijderen van vooraf geïnstalleerde apps. Jailbreaking verwijdert deze blokkades en bedieningselementen, waardoor je toegang krijgt tot het volledige iOS, inclusief de mogelijkheid om apps te verwijderen en door het iPhone-bestandssysteem te bladeren. Jailbreaken en het verwijderen van bestanden of apps kan het apparaat in de problemen brengen of zelfs onbruikbaar maken. Het mag alleen worden geprobeerd door ervaren gebruikers.

Verberg Game Center op iOS 9 en eerder

Het volgende beste ding om Game Center te verwijderen (als u de iOS-versie niet wilt bijwerken) is om het te verbergen. Hierdoor wordt het niet van het apparaat verwijderd, maar wel uit het zicht. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door het in een map op te bergen. Maak een map aan voor ongewenste apps en zet Game Center in deze map. Verplaats die map vervolgens naar het laatste scherm op het apparaat waar u deze alleen ziet als u dat wilt.

Hoe u zich afmeldt bij Game Center

Als u de Game Center-app verbergt, meldt u zich af bij de app zodat geen van de functies actief is terwijl deze niet wordt gebruikt. Volg deze stappen om uit te loggen bij de Game Center-app op iOS 9 of lager.

 1. Kraan Game Center.

 2. Kraan Rekening.

 3. Kraan Afmelden.

  iPad-startscherm, een game en het Game Center-accountvenster

Schakel Game Center-meldingen uit

Nadat je Game Center hebt verborgen, schakel je meldingen ervan uit met behulp van de functie Beperkingen die is ingebouwd in iOS 9 en oudere versies. Dit wordt vaak gebruikt door ouders om de telefoons van hun kinderen te controleren of door IT-afdelingen die door het bedrijf uitgegeven telefoons willen controleren, maar u kunt het gebruiken om Game Center-meldingen te blokkeren door deze stappen te volgen:

 1. Kraan Instellingen.

 2. Kraan Algemeen.

 3. Kraan Beperkingen.

  De iOS-schermen Instellingen, Algemene instellingen en Beperkingen

 4. Kraan Beperkingen inschakelen.

 5. Stel een 4-cijferige toegangscode in. Voer het een tweede keer in om te bevestigen.

 6. Veeg naar beneden naar de Game Center sectie en schakel de Multiplayer-spellen tuimelschakelaar om uitnodigingen voor multiplayer-spellen te blokkeren.

 7. Zet de … uit Vrienden toevoegen tuimelschakelaar om te voorkomen dat iemand u toevoegt aan hun Game Center-vriendennetwerk.

  De iOS-schermen Toegangscode en Beperkingen instellen

Als u van gedachten verandert en besluit dat u deze meldingen terug wilt, schakelt u de Multiplayer-spellen en Vrienden toevoegen tuimelschakelaars. Ga naar om Beperkingen volledig uit te schakelen Instellingen > Algemeen > Beperkingen en tik Beperkingen uitschakelen.