Skip to content

Hoe gebruik je de Take a Break-herinnering van YouTube

9 de augustus de 2021
youtubetakeabreak 5b26b36eba6177003620e60a

YouTube is een van de grootste bronnen van entertainment en educatieve video’s ter wereld, en het is levensgevaarlijk om erin te worden opgezogen en te vergeten een pauze te nemen. Met meer dan 60 uur aan video-inhoud die elke minuut van elke dag naar de site wordt geüpload, is het letterlijk onmogelijk voor één persoon om alles te bekijken. Dat is waar YouTube’s pauzefunctie in het spel komt. Als je ooit drie uur diep tot bezinning bent gekomen in een automatisch afspelend labyrint van top tien video’s, meme-compilaties en alle andere geweldige, verschrikkelijke dingen die internet te bieden heeft, dan is de pauzefunctie misschien precies wat je zoekt’ ben op zoek naar.

Hoe werkt Take a Break op YouTube?

YouTube’s herinnering voor een pauze is een functie die is ontworpen om mensen te helpen hun kijkgedrag onder controle te houden. Vanwege de manier waarop de YouTube-app is ingesteld, met aanbevolen video’s en een autoplay-functie die standaard is ingeschakeld, is het uiterst eenvoudig om de app te openen om een ​​enkele video te bekijken en uiteindelijk nog veel meer te bekijken.

De pauzefunctie van YouTube wordt weergegeven op een telefoon.

Wanneer deze functie is ingeschakeld, verschijnt er met een bepaald tijdsinterval een vriendelijke herinnering in de YouTube-app. Als u bijvoorbeeld een interval van 30 minuten instelt, wordt deze weergegeven nadat u 30 minuten aan video-inhoud hebt bekeken. De video wordt gepauzeerd zodra de herinnering verschijnt, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u iets mist. Deze functie werkt, of je nu veel korte video’s of één lange video bekijkt. Dus als je zes video’s van vijf minuten bekijkt en je interval is ingesteld op 30 minuten, verschijnt de herinnering om een ​​pauze te nemen wanneer de zevende video begint. Dezelfde herinnering verschijnt ook 30 minuten nadat je een video van een uur hebt gestart. Wanneer de herinnering verschijnt, kunt u deze sluiten door op de knop Negeren te tikken. U kunt ook op de instellingenknop op de herinnering tikken als u het tijdsinterval wilt aanpassen. Dit kan handig zijn als je eerder een kort interval hebt ingesteld en je kijkt naar een lange video waarvan je niet wilt dat de functie herhaaldelijk wordt onderbroken. De pauzefunctie van YouTube houdt alleen de tijd bij die je daadwerkelijk besteedt aan het bekijken van video’s in de app. Als je een video langer dan 30 minuten pauzeert, wordt de timer opnieuw ingesteld. Door een video te pauzeren of een video te sluiten, wordt ook de timer gereset, dus deze functie is geen ouderlijk toezicht waarmee de schermtijd van een kind kan worden beperkt.

De YouTube Take a Break-functie gebruiken

Het activeren van YouTube’s herinnering voor een pauze is vrij eenvoudig, en het is min of meer hetzelfde proces, of je nu een Android of een iPhone gebruikt. Er is slechts één extra tik en menuniveau om te onderhandelen in de Android-versie van de app. Ga als volgt te werk om YouTube’s pauze in te schakelen in de Android-app:

 1. Open de YouTube-app.

 2. Tik op je account icoon in de rechterbovenhoek van de app.

  YouTube op een telefoon.

 3. Kraan Instellingen.

  Instellingen voor YouTube-account.

 4. Kraan Algemeen.

  Instellingen voor YouTube-app.

 5. Druk op Herinner me eraan om een ​​pauze te nemen tuimelschakelaar.

  Algemene instellingen van de YouTube-app.

 6. Pas de herinneringsfrequentie aan de hoeveelheid tijd die u verkiest.

  Herinneringsfrequentie voor een pauze op YouTube.

 7. Kraan OK.

  Herinneringsfrequentie voor een pauze op YouTube.

Om YouTube’s pauze in te schakelen in de iOS-app:

 1. Open de YouTube-app.

 2. Tik op je account icoon in de rechterbovenhoek van de app.

 3. Kraan Instellingen.

 4. Kraan Herinner me eraan om een ​​pauze te nemen.

 5. Pas de herinneringsfrequentie aan naar de gewenste tijdsduur.

Nadat u de herinnering voor het nemen van een pauze hebt ingeschakeld, kunt u terugkeren naar het bekijken van uw favoriete video’s. Wanneer de door u opgegeven tijd is verstreken, wordt de functie geactiveerd.

Waar kun je Take a Break van YouTube gebruiken?

De pauzefunctie van YouTube is niet overal beschikbaar. Als je hoopte op een vriendelijke herinnering om te stoppen met het kijken naar YouTube op je laptop, dan heb je pech. In dat geval kun je overwegen een alarm op je telefoon in te stellen of te investeren in een eierwekker totdat YouTube de functie naar andere platforms uitrolt. De YouTube-pauzefunctie is beschikbaar in nieuwere versies van de mobiele YouTube-app voor Android en iPhone. De eerste versie van de app met de herinnering om een ​​pauze te nemen was 13.17, dus als je een oudere versie hebt, kun je de functie niet gebruiken.

Welke andere initiatieven heeft YouTube voor digitaal welzijn?

Het digitale welzijnsinitiatief van YouTube bestaat uit een reeks doelen en functies die zijn ontworpen om kijkers te helpen slimme keuzes te maken bij het gebruik van de mobiele YouTube-app. Sommige van deze functies zijn beschikbaar, andere bevinden zich in de planningsfase en er zijn er nog meer die nog niet eens zijn aangekondigd. Hier zijn enkele van de handigste tools van YouTube om je digitale welzijn te bevorderen:

 • Tijd bekeken profiel: een profiel waartoe je toegang hebt in de YouTube-app om te zien hoeveel tijd je elke dag besteedt aan het bekijken van video’s, inclusief tools om het kijkgedrag te beheren.
 • Geplande meldingsoverzicht: een functie waarmee je alle pushmeldingen van de YouTube-app die je normaal gesproken in de loop van een dag zou ontvangen, kunt samenvatten in één samenvatting.
 • Meldingsgeluiden en trillingen uitschakelen: een functie waarmee je kunt voorkomen dat de YouTube-app geluids- of trillingsmeldingen activeert wanneer je slaapt, op school, op je werk of op een ander moment van de dag.