Skip to content

Hoe gebruikersaccounts te verwijderen in Windows 7

2 de juli de 2021
GettyImages imsev111 028 ae01c3553d6e4df2966ba25bc4c587a8

Wat te weten

 • Open het Configuratiescherm en ga naar Gebruikersaccounts en veiligheid familie > Toevoegen of verwijderen Gebruikersaccounts.
 • Als je de documenten en instellingen van de gebruiker wilt behouden, maak dan eerst een handmatige back-up van de gebruikersbestanden, voor het geval er iets misgaat.
 • Om gastaccounts in te schakelen, ga naar Gebruikersaccounts en veiligheid familie > Gebruikersaccounts > Accounts beheren > Gastaccount inschakelen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u gebruikers van een Windows 7-computer verwijdert, hoe u een back-up maakt van gebruikersbestanden en hoe u gastaccounts instelt.

Hoe een gebruikersaccount te verwijderen

Nadat u een back-up hebt gemaakt van alle belangrijke bestanden van het gebruikersaccount, is het tijd om deze te verwijderen. Hier leest u hoe u een gebruikersaccount in Windows 7 verwijdert. Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden u aan te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

 1. Selecteer de Begin icoon en kies Controlepaneel vanuit het Startmenu.

 2. Selecteer Gebruikersaccounts en veiligheid familie. Kies in het gedeelte Gebruikersaccounts Toevoegen of verwijderen Gebruikersaccounts.

  Gebruikersaccounts en Family Safety-sectie van het Configuratiescherm met Gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen geselecteerd

 3. Er verschijnt een lijst met gebruikersaccounts met hun respectievelijke profielpictogrammen. Kies het account dat u wilt verwijderen.

 4. Onder Wijzigingen aanbrengen in [account name’s] account, selecteer Verwijder het account.

  Accountbeheerscherm met Verwijder het account gemarkeerd

 5. U kunt de bestanden van het account als secundaire back-up bewaren door te selecteren Behoud bestanden. Met de optie Bestanden behouden wordt een back-up gemaakt van de documenten, favorieten, muziek, afbeeldingen en video’s van het account, maar niet van e-mail en instellingen, naar een nieuwe map op het bureaublad. Dat lijkt misschien overbodig omdat u eerder een back-up van alle bestanden hebt gemaakt, maar het maken van back-ups van persoonlijke bestanden heeft alles te maken met redundantie. Bevestig dat u het gebruikersaccount wilt verwijderen door te kiezen voor Verwijder bestanden.

  Windows 7 Account verwijderen venster

Back-up maken voordat u verwijdert

Voordat u een gebruikersaccount verwijdert, heeft u de mogelijkheid om veel van de bestanden van die gebruiker op te slaan. Het is echter het beste om eerst een handmatige back-up van gebruikersbestanden te maken, voor het geval er iets misgaat. Het laatste dat u wilt doen, is een gebruikersaccount verwijderen en de muziek of foto’s van die persoon meenemen. Als ze geen back-up hebben gemaakt, vraag dan om hun inloggegevens (of maak van tevoren een wachtwoordhersteldiskette) en kopieer vervolgens al hun belangrijke gebruikersaccountmappen naar een externe harde schijf of SD-kaart met hoge capaciteit.

Een gastaccount instellen

Het verwijderen van gebruikersaccounts is eenvoudig genoeg, maar u kunt uzelf de moeite besparen door vooruit te denken. Als u bijvoorbeeld een nieuw gebruikersaccount aanmaakt voor een huisgast, is het wellicht een betere optie om de ingebouwde gastaccountfunctie van Windows 7 te gebruiken. Het gastaccount is standaard verborgen, maar is eenvoudig te activeren via het Configuratiescherm. Het is beschikbaar in de Gebruikersaccounts en veiligheid familie sectie. Als je daar bent, kies dan Gebruikersaccounts > Accounts beheren > Gastaccount inschakelen selecteren Aanzetten.

Venster Windows 7 Gastaccount met Inschakelen geselecteerd

Het mooie van het gastaccount in Windows 7 is dat het alleen de meest elementaire machtigingen heeft en voorkomt dat gebruikers per ongeluk uw pc in de war brengen. Voor meer informatie, bekijk de tutorial over het gebruik van gastaccounts in Windows 7. Welk type account u ook gebruikt in Windows 7, het verwijderen ervan – of het uitschakelen ervan, in het geval van het gastaccount – is een eenvoudige en duidelijk proces.