Skip to content

Hoe GIF’s op Facebook te plaatsen

8 de augustus de 2021
001 3485794 5b89d4aac9e77c002c146ec1

Een GIF is een beeldformaat dat een korte scène van bewegende beelden vastlegt in een filmachtig formaat. Maar aangezien het slechts een beeld is, is er geen geluid. Facebook stelt gebruikers nu in staat om GIF’s te plaatsen in hun statusupdates, in reacties en in privéberichten. Hier is hoe.

Plaats een GIF in een statusupdate

Wanneer u selecteert Maak een bericht op Facebook.com of Na vanuit je profiel in de mobiele app, zie je een lijst met opties verschijnen onder het berichtveld. Scroll naar beneden door deze opties totdat je ziet GIF en klik of tik erop. Er verschijnt een raster met populaire voorgestelde GIF’s, die voor uw gemak rechtstreeks in Facebook zijn ingebouwd. Selecteer er een die je leuk vindt om deze automatisch in het berichtveld in te voegen of gebruik het zoekveld om een ​​GIF te vinden op basis van een specifiek trefwoord.

Plaats een GIF in een reactie

Screenshot van Facebook-webinterface voor GIF's in een reactie

Je kunt alleen GIF’s plaatsen in reacties op je eigen berichten of op berichten van vrienden. Je kunt geen GIF’s plaatsen in reacties op berichten van pagina’s die je leuk vindt. Selecteer de Commentaar optie onder een bericht en zoek naar het GIF-pictogram dat aan de rechterkant van het opmerkingenveld verschijnt. Selecteer het om een ​​lijst met voorgestelde GIF’s te bekijken of gebruik het zoekveld om er een te zoeken op basis van een trefwoord. Als je er een hebt gevonden die je in je opmerking wilt invoegen, selecteer je deze.

Stuur een GIF in een privébericht

Facebook-interface voor GIF's in privéberichten

Als je Messenger van Facebook.com gebruikt, zou je een GIF-pictogram in de lijst met andere pictogrammen onder het chatveld in het berichtvenster voor de vriend die je momenteel berichten stuurt. Selecteer dat om een ​​lijst met voorgestelde GIF’s te zien of zoek er een om in uw bericht in te voegen. Als je de Messenger-app gebruikt, open je een chat met een vriend of groep en tik je op de plusteken (+) aan de linkerkant van het chatveld. Er verschijnt een menu met pictogrammen, waar u doorheen kunt bladeren totdat u er een ziet met het label GIF’s. Tik erop om een ​​lijst met voorgestelde GIF’s te zien of zoek er een om in uw bericht in te voegen.

Enkele dingen die u wel en niet kunt doen met het delen van GIF’s op Facebook

Hier zijn enkele van de andere manieren waarop u eenvoudig GIF’s op Facebook kunt delen, maar u moet ook op de hoogte zijn van enkele van de beperkingen.

Jij kan:

  • Zoek een link naar een GIF die op een andere site wordt gehost, zoals Imgur of Giphy.
  • Kopieer en plak de link in je status, die automatisch zal detecteren dat het een animatie is en er een GIF-pictogram overheen zal plaatsen.
  • Plaats het zodat het als volledig geanimeerd wordt gezien wanneer het in de feeds van je vrienden verschijnt.
  • Pas uw video-instellingen voor automatisch afspelen aan zodat de GIF automatisch inline wordt afgespeeld of het GIF-pictogram wordt weergegeven totdat een kijker erop klikt of tikt om deze af te spelen.

Je kunt niet:

  • Upload een bestaande GIF-afbeelding vanaf uw computer of apparaat om als geanimeerde afbeelding op Facebook te plaatsen.
  • Plaats een GIF op een Facebook-merkpagina of in een advertentie.

Als je op zoek bent naar nog meer geweldige GIF’s om met je vrienden te delen, bekijk dan deze lijst met plaatsen om enkele van de grappigste GIF’s online te vinden.

Download de Giphy-app voor meer GIF-plezier op Facebook

Screenshot van de Giphy-app op iOS met de Facebook-postknop

Het downloaden van de gratis Giphy-app voor iPhone of Android is een andere leuke en handige optie die je hebt om GIF’s in Facebook Messenger in te voegen. Je kunt de app gebruiken om een ​​van hun meest populaire apps te kiezen of de zoekfunctie gebruiken om een ​​specifieke te vinden. Je vrienden hoeven de Giphy-app niet te hebben geïnstalleerd om je GIF’s te zien, maar als je GIF’s veel meer leuk vindt dan stilstaande afbeeldingen en platte tekst, kun je ze aanraden de app ook te downloaden, zodat ze beginnen hun favoriete GIF’s te gebruiken wanneer ze met jou en anderen op Facebook communiceren.