Skip to content

Hoe Glut32.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

23 de juli de 2021
glut32 dll error message 5abea54b1d6404003c11d3d1

Glut32.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het glut32 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen glut32.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het glut32.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Glut32.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop glut32.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u glut32.dll-fouten kunt zien.

 • Glut32.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat glut32.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Kan niet vinden [PATH]glut32.dll
 • Het bestand glut32.dll ontbreekt
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: glut32.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw

Glut32.dll wordt gebruikt door de OpenGL Utility Toolkit (GLUT), maar de context van de glut32.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Glut32.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie.

Hoe Glut32.dll Fouten Te Repareren

Download glut32.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van glut32.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de glut32.dll-fout.

 1. Herstel glut32.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” glut32.dll-bestand is dat je het per ongeluk hebt verwijderd. Als je vermoedt dat je glut32.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar je hebt de Prullenbak al geleegd, dan kun je glut32.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van glut32.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als je zeker weet dat je het bestand zelf hebt verwijderd en dat het goed werkte voordat je dat deed.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige glut32.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de glut32.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Installeer het programma dat het glut32.dll-bestand gebruikt opnieuw. Als de glut32.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het glut32.dll-bestand levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de glut32.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 5. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met glut32.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand glut32.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het glut32.dll-bestand kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 6. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als glut32.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 7. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die glut32.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 8. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor probleemoplossing voor het individuele glut32.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versies.

 9. Gebruik een gratis registerreiniger om glut32.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige glut32.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden het gebruik van registeropschoonprogramma’s zelden aan, maar het is hier als optie opgenomen als een “laatste redmiddel” voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 10. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de glut32.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de glut32.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 11. Los een hardwareprobleem op als er glut32.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.